Papoušek konžský budka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rudi

28.11.2016 07:41
Rudi

XXX.XXX.37.150

Prosím chovatele papoušků konžských g. g., kteří úspěšně odchovávají mladé, jestli by mohli uvést typ (kmenové, z prken apod.) a rozměry budky (výška, šířka, hloubka, které používají. Případně další poznatky k úspěšnému odchovu. Předem děkuji za korektní a slušné odpovědi.

Rudi

28.11.2016 19:24
Rudi

XXX.XXX.230.1

Nikdo neporadí?

29.11.2016 08:09
kareta

XXX.XXX.84.6

Dobrý den. Když už si obstaráte takové papoušky tak by jste měl o nich něco už načteno.Tady dostanete dvě dobré rady z deseti.Muj pár má budku z dubových desek o rozměrech 27krát27 a výšku 70 cm.a pruměr vletového otvoru 8cm. Asi jim vyhovuje protože každý rok na podzim ZATÍM zahnízdí a odchovávají.Mužete jim dát dvě budky z desek a vykotlanou z kmene at mají na výběr je to lepší.

29.11.2016 09:16
federer

XXX.XXX.73.74

kareta napsal(a):
Dobrý den. Když už si obstaráte takové papoušky tak by jste měl o nich něco už načteno.Tady dostanete dvě dobré rady z deseti.Muj pár má budku z dubových desek o rozměrech 27krát27 a výšku 70 cm.a pruměr vletového otvoru 8cm. Asi jim vyhovuje protože každý rok na podzim ZATÍM zahnízdí a odchovávají.Mužete jim dát dvě budky z desek a vykotlanou z kmene at mají na výběr je to lepší.

Zdravím..já mám pouze fantíky, rozměr 26x26x50, otvor 7cm..Jsou z tvrzených lepených desek výrobce p.Křivohlávek..Stejné budky jsem používal pro aratingy zlaté i zlatočelé..

Rudi

29.11.2016 10:00
Rudi

XXX.XXX.37.150

kareta napsal(a):

Načtené mám všechno. Papoušky dělám už 49 let. Ale v roce 2010 jsem si pořídil konžáky. Jsou to černokřídlý, krásně vybarvení po rodičích z odchytu. Samec 2009 samice 2010. Několik let touto dobou vždy se začnou krmit, "kňučet" a samec běhá po bidle se svěšenými křídly ale budky si nevšimnou a samice do ní nikdy nevlezla. Měli kmenovou, prkennou a nic. rozměr vždy cca těch 60 cm výška. Nedávno jsem někde četl, že mají rádi budky co nejmenší. Proto můj dotaz. Děkuji za Vaši odpověď, neboť Vám hnízdí normálně v takové jako jim dávám já.

29.11.2016 11:37
ok312157

XXX.XXX.167.57

Dobry den.
U konaku je vse jaksi sazka do loterie. Zkouset zkouset a treba to vyjde. Urcite bych se nebal dat zakladnu na 20x20. Vyska i otvor stejny jak mate. Nebo i zkusit L budku. Zde vam noc lidi neporadi u kazdeho funguje neco jine.

29.11.2016 14:17
kareta

XXX.XXX.84.6

Chce to jen vydržet.To už je jen otázka času.Mě taky poprvé zahnízdili až po pátém roce.Na ně to příjde.A jak píše kolega nademnou.Zkuste jím dát i menší budu a nebo třeba tu co tam máte a nevšímají si ji tak bych ji dal na jiné místo.

29.11.2016 18:17
cone

XXX.XXX.208.224

ok312157 napsal(a):
Dobry den.
U konaku je vse jaksi sazka do loterie. Zkouset zkouset a treba to vyjde. Urcite bych se nebal dat zakladnu na 20x20. Vyska i otvor stejny jak mate. Nebo i zkusit L budku. Zde vam noc lidi neporadi u kazdeho funguje neco jine.

Základna 20 x 20 cm se mi zdá trochu málo i na západní formu pap. konžských.

29.11.2016 18:50
kareta

XXX.XXX.84.6

Je to už několik let nazpátek co byl v časopisu Nová exota článek asi od p. Nožičky. Že nechal ve voliéře budku malých rozměru asi po zpěvácích a ti jeho fantíci si vybrali ji i když tam byla budka větší pro ně.Mělo to tenkrát asi taky 20 na 20cm.

30.11.2016 09:28
cone

XXX.XXX.208.224

kareta napsal(a):
Je to už několik let nazpátek co byl v časopisu Nová exota článek asi od p. Nožičky. Že nechal ve voliéře budku malých rozměru asi po zpěvácích a ti jeho fantíci si vybrali ji i když tam byla budka větší pro ně.Mělo to tenkrát asi taky 20 na 20cm.

To byli fantíci? smajlík
moje tři páry fnt hnízdí spolehlivě ve stojatých budkách 25 x 25 a výška 50 cm. Osobně se mi zdá rozměr základny malý, ale třeba agap. cany mi zahnízdily ve větší kmenové budce, kterou jsem ve voliéře ponechal po pap. hnědohlavých. Asi když papoušci chtějí hnízdit, tak zahnízdí i krabici od bot !

30.11.2016 12:56
kareta

XXX.XXX.84.6

To je pravda. Záleží v prvé řadě na harmonizujícím páru Někdo má štěstí někdo ne. A na krmení.

idealparrot

30.11.2016 14:11
idealparrot

XXX.XXX.195.189

Budka dělá hodně a hnízdění i v krabici od bot by baly rarita, samozřejmě chápu, že to bylo řečeno obrazně. Nicméně chov rodu poicephalus mě naučil, že na budce opravdu záleží a je pokud budku pár nepřijme tak je třeba dát úplně jinou.
Podobně s vybíravostí je to i u spousty párů papoušků královských, často nesou vejce na zem než vychytáte tvar budky a její umístnění.

30.11.2016 17:10
cone

XXX.XXX.208.224

idealparrot napsal(a):
Budka dělá hodně a hnízdění i v krabici od bot by baly rarita, samozřejmě chápu, že to bylo řečeno obrazně. Nicméně chov rodu poicephalus mě naučil, že na budce opravdu záleží a je pokud budku pár nepřijme tak je třeba dát úplně jinou.
Podobně s vybíravostí je to i u spousty párů papoušků královských, často nesou vejce na zem než vychytáte tvar budky a její umístnění.

Právě že to nebylo obrazné ! kolem roku 1980 zahnízdil pár amaz. kubánských - při volném chovu v kuchyni - a nanesl vejce do papírové krabice pod plynovým sporákem (sušili tam starý chleba) a vyvedl jedno mládě. Žel majitel ještě před osamostaněním mláděte zemřel - bylo mu tehdy k 80 ti rokům a pár i neodstaveným mládětem koupil jiný chovatel. Kupoval jsem od nového majitele v 81 roku liberijce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík