Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2016 19:24
Anett.ka

XXX.XXX.95.50

Dobrý den.
Chtěla bych poprosit o radu. Můj papoušek má očividný problém s peřím (viz foto). Nevíte čím je to způsobeno? Je to parazit, nedostatek nejaké živiny, příznak nějaké nemoci, málo sluníčka či něco uplně jiného...? Papoušek baští semínka a granulky, do vody dostává vitamínky a pravidelně si pochutnává na ovoci a zelenině.
Děkuji za všechny odpovědi.

1.12.2016 12:38
marsen

XXX.XXX.92.58

Dobrý den, nechci vás nijak strašit, může to být cokoliv nepodstatného, ale u nás se takhle bohužel projevil začátek PBFD. Nechala bych papouška co nejdřív vyšetřit specializovaným lékařem.

idealparrot

1.12.2016 12:56
idealparrot

XXX.XXX.195.189

Anett.ka napsal(a):
Dobrý den.
Chtěla bych poprosit o radu. Můj papoušek má očividný problém s peřím (viz foto). Nevíte čím je to způsobeno? Je to parazit, nedostatek nejaké živiny, příznak nějaké nemoci, málo sluníčka či něco uplně jiného...? Papoušek baští semínka a granulky, do vody dostává vitamínky a pravidelně si pochutnává na ovoci a zelenině.

To se někdy stane, že si peří po okrajích trochu okoušou nebo se opotřebuje častým čištěním. Je to celkem běžný problém a u aratingů a i u amazonků jsem to měl v různém rozsahu často nejen já ale i kolegové. Po přepeření se to dostalo vždy do normálu. Nikdy nebyl nalezen žádný parazit nebo zjištěna nemoc.

1.12.2016 12:58
eli22

XXX.XXX.181.79

Anett.ka napsal(a):
Dobrý den.

Zdravím, specifikujte, která "semínka" baští. Vypadá to na výživový problém, takto se projevuje onemocnění jater, způsobeno tučnou stravou.

lumpicek

1.12.2016 13:51
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Anett.ka napsal(a):
Dobrý den.

Dobrý den, dle mého názoru se jedná o cizopasníka, podle všeho asi všenka kuří, peří je poškozeno mechanicky, dále jsem si prohlédl váš profil a sestavu zvířátek, jedna z aymar má stejný problém, již viditelný, ostatní zatím zkrytá invaze.
Vše ostatní najdete v nedávné diskuzi zde na ifauně, stejný problém i příznaky, máte tam popsanou i léčbu.

1.12.2016 23:02
albí47

XXX.XXX.129.22

Dobrý večer, náš pyrurka má také trošku poškozené peří, ale snad je to jen tím, jak se chodí neustále hladit a mazlit. Přesto prosím o názor a popřípadě radu zkušenější chovatele. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík