Amazonan - špatně dýchá poradte prosím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2016 22:33
Oratrix2015

XXX.XXX.8.74

Dobrý večer

Máme doma samici amazonana a dnes začala trochu sípat a je vidět jak se jí hodně zvedá hrudník při dýchání.Nevím jestli to není jen nějaké lehčí nachlazení nebo něco vážnějšího a bude potřeba kontrola u veterináře, máme jí doma přes rok a zatím němela žádné zdravotní obtíže.je to samice rok a půl stará, krmivo žere normálně, trus má taky normální dle vzhledu

předem díky za odpověd

S pozdravem Josef.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2016 22:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Oratrix2015 napsal(a):
Dobrý večer

Máme doma samici amazonana a dnes začala trochu sípat a je vidět jak se jí hodně zvedá hrudník při dýchání.Nevím jestli to není jen nějaké lehčí nachlazení nebo něco vážnějšího a bude potřeba kontrola u veterináře, máme jí doma přes rok a zatím němela žádné zdravotní obtíže.je to samice rok a půl stará, krmivo žere normálně, trus má taky normální dle vzhledu

předem díky za odpověd

S pozdravem Josef.

Bude potřeba kontrola u veterináře. Čím dřív, tím líp. Jakákoliv dušnost u ptáků je akutní stav.

5.12.2016 07:35
kubanec

XXX.XXX.103.251

Na toto téma je tu ňekolik odkazu mě to ďela samec každou zimu, když je venku tak nic když je doma tak sýpe.

5.12.2016 09:37
arara1981

XXX.XXX.159.11

Dajte grepovy sirup alebo kvapky, je to dostat aj v lekarni.A asi ten veterinar aj ked ja im velmi nedoverujem, podla mna papagaje nevedia liecit.

5.12.2016 09:46
federer

XXX.XXX.73.74

arara1981 napsal(a):
Dajte grepovy sirup alebo kvapky, je to dostat aj v lekarni.A asi ten veterinar aj ked ja im velmi nedoverujem, podla mna papagaje nevedia liecit.

Zkuste nějaký bylinkový čaj na na prudušky či proti nachlazení..

5.12.2016 09:51
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Dobrý den, mám poměrně čerstvou vlastní zkušenost s araraunou - začala sípat tak, že se kymácela na bidle- jinak potravu přijímala normálně. Na doporučení veterináře Dr.Gebauera z Opavy jsem začal podávat přípravek "Imunnovet - okrasné ptactvo"(na namočený piškot) a grepový sirup a kapky rovněž na piškot.Na zimu máme pro sebe zamraženou šťávu z jitrocele - dal jsem jí to rozpustit do hrnku a pila to vlažné jako velkou dobrotu 2x denně. Ještě musím dodat, že jsem zvýšil teplotu ve voliéře na 25 stupňů a přiměřeně k tomu i vlhkost.Je to cca tři týdny a samice je v pohodě.

5.12.2016 11:19
kubanec

XXX.XXX.103.251

Jaký kapky to jsou ? Jako pro lidi nebo pro ptactvo ?

5.12.2016 11:24
Karlosara

XXX.XXX.45.15

kubanec napsal(a):
Jaký kapky to jsou ? Jako pro lidi nebo pro ptactvo ?

Sirup je od http://www.krmiva-pro-papousky.cz/ a kapky jsou ze zdravé výživy http://nadeje-byliny.eu/. Všechno je to původně pro lidi - sirup dávám teď preventivně do vody všem ptákům a kapky občas na piškot.

5.12.2016 12:56
Oratrix2015

XXX.XXX.228.254

Dobrý den

děkuji za všechny odpovědi, dnes je uplně v pohodě dýchání v pořádku sípot byl ještě ráno trochu slyšet když spala ale ted přes den nic, každopádně si pořídím ten sirup a zkusíme ten čaj proti nachlazení kdyby se jí to vrátilo.děkuji všem

S pozdravem Josef.

Přidejte reakci

Přidat smajlík