Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Dobrý den, jen na začátek, vím že papoušci křičí, není to náš první papoušek, ale je to náš první velký papoušek. Samičku žaka máme doma přes rok, brali jsme si ji jako mladou, která ještě neuměla ani létata a dokrmovali ji doma ještě sami, krmíme jak zrním, ovocem a zeleninou tak ovocnými granulemi pro žaky. Žako byl sen mého manžela již od dětství, protože jsem já vyrůstala s andulkami, korelami a menšími papoušky a manžel vyrůstal jak s korelami tak senegalcem, neviděli jsme důvod, proč papoucha nepořídit. Já teda víc tíhnu ke psům, než k papouškům a to je asi onen problém. Papoušek se prostě zamiloval do mě a ne do manžela, jenže já na ni nemám tolik času jako manžel. Manžel si ji pustí z klece a on je na ptačím stromě, hraje si, je to klidný pták, nechá se pohladit ale vyloženě kontekt s manželem nevyhledává...No a pak příjdu já, letí zamnou che pusinku, muckat se, škrabkat atd...jakmile jí nevyhovím začne vřískat, ale ten vřískot je tak hlasitý, že skoro utečeme z baráku ven, je to směs skřeků s vysokým hvízdáním co mi rve uši. Nejsem schopna fungovat v kuchyni, ani jinde v domě, prostě jak jsem doma tak řve a řve a řve. Mám ji na volno co to jde, ale když vařím, uklízím nebo dělám něco venku musí být prostě v kleci. Občas klec na kolečkách odvezu do pokoje kde není ve středu dění abych měla chvíli klid, ale vříská i tam. Jinak je umístěna v obýváku a kuchyni (máme obývák a kuchyň dohromady).Každý den co sedím v práci se psychicky připravuji na řev co mě čeká a denně už mě z toho bolí hlava, prodat nebo někam jinam ji dát nechci, jen si nevím rady co s tím řevem. Děkuji za rady.
Tento scénář se stále opakuje - pořídíme si žaka ( nejméně vhodný papouch na pet), věnujeme se mu každou chvíli a po čase už se mu tolik nevěnujeme a je to. Když Vás tady hned na začátku odrazovali od žaka, tak jste jim všem vynadala že Vám nepřejí štěstí. Vy nerozhodujete koho si pták vybere - máte jistotu že je to samice? Je ještě nízkého věku a trpělivostí ho můžete "vychovat" - hlavně mu nedávejte žádné pamlsky když řve aby se zklidnil. Nechci Vás tady strašit, ale jste učebnicový příklad - nic vyjímečného, akorát ostatní o tom nepíší. Nic ve zlém a pevné nervy. Existuje na to i literatura.
idealparrot

XXX.XXX.195.189
Najděte jí chovatele, který ji spáruje se samcem. Teď je ještě mladá tak to půjde dobře. Naštěstí se zatím ještě neškube, tak neotálejte. Případně jí samečka pořiďte vy, ale může se stát, že nepřijme hned toho prvního tak s tím raději počítejte.
Jinak samozřejmě souhlas s KaVe, žako není vůbec vhodný jako pet a byla jste před tím několikrát varována.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Takže jediná možnost je voliérový chov?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
lupus4
napsal(a):
Koukám, že jste nechtěli stresovat Julinku čipováním a ona teď stresuje vás
jinak 100% souhlas s KaVe.
Tak snažím se pro zvířata která máme doma dělat maximum co můžu...nikdy bych nedovolila aby jakékoliv naše zvíře bylo vystavováno negativním vlivům. Proto bych ji nenechala čipovat, co se týká řevu, samozřejmě že chyba byla ve výchově, tak nějak zhruba vím, jak se to pokusit napravit, jen jsem chtěla slyšet víc rad, ne to hned vzdát a papouška prodat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
KaVe
napsal(a):
Tento scénář se stále opakuje - pořídíme si žaka ( nejméně vhodný papouch na pet), věnujeme se mu každou chvíli a po čase už se mu tolik nevěnujeme a je to. Když Vás tady hned na začátku odrazovali od žaka, tak jste jim všem vynadala že Vám nepřejí štěstí. Vy nerozhodujete koho si pták vybere - máte jistotu že je to samice? Je ještě nízkého věku a trpělivostí ho můžete "vychovat" - hlavně mu nedávejte žádné pamlsky když řve aby se zklidnil. Nechci Vás tady strašit, ale jste učebnicový příklad - nic vyjímečného, akorát ostatní o tom nepíší. Nic ve zlém a pevné nervy. Existuje na to i literatura.
Budeme zkoušet metodu klikru, kdy její chování které je příjemné budeme odměňovat, tím myslím, broukání, pískání si písniček, mluvení atd...jen jsem chtěla ještě třeba nějakou hlubší radu, jak to vřískání odbourat, samice to je, má uděláno DNA.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
kubanec
napsal(a):
Na ararauna.cz má rubriku skupina uzavřena křidla zkuste se tam přes ňekoho spojit tady je to spíš chovatelskej web vy musite hledat ňejakou skupinu kde diskutuji mazlíčkáři tady moc rad nedostanete a myslim że je i kňižka o výcviku papoušku od českeho chovatele.
Zkusím svůj dotaz zaslat i tam, díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Tak po probrání mého problému doma s manželem jsme se dohodli na tom že bude nejlepší koupit k ni samce, udělat volieru u terasy na jaro-podzim a v zimě udělat vnitřní volieru v dílně /komoře, venkovní voliera by byla samozřejmě se stříškou, houpačkami a jiným vybavením a rozměr 3,5x2m a 2m na výšku, zimní voliera 3x1.5m 2m výška. Uvažovali jsme nad tím že bysme ji darovali, ale chceme aby se měla dobře a takto bysme o ní již nic nevěděli a to nechceme. Navíc má křivou nohu... Upřímně mě mrzí že to takto dopadlo a ještě víc mě mrzí, že jsme si ji brali, jenže člověk si myslí že je připraven a pak není... Achjo. Kdyby vás něco napadlo skrz voliery a seznámení s druhým papouškem, budu ráda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
kubanec
napsal(a):
A stači zastřešit třetinu ať na ňe prši.
Jak by voliera měla vypadat představu máme tak aby byla hezká i účelná, strach mám z druhého papouška, jak má být starý? Má být taky ručně dokrmený? Mám k ní koupit takového co ho má doma taky někdo plné zuby? Samozřejmě bysme nepořídili agresora, jak dlouho mají být vedle sebe každý ve své kleci? Když budou oba ochočeni, nechají se i tak pohladit? Popřípadě v klidu odchytnout při stěhování z jedné voliery do druhé?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Ještě bych chtěla podotknout že netoužíme po odchovu, platí i u žaků, že pokud nebudou mít k dispozici budku tak nebudou hnízdit? A je lepší koupit k ní samce? Co když na naši julču "poleze" a způsobí jí zranění skrz její handicap, kdy se bidla drží jen jednou nohou...?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Nejlépe je zde někdo ochotný mi radit třeba ve zprávách? Někdo kdo žaky chová a má s nimi zkušenosti?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
kubanec
napsal(a):
No rozhodňe dokrmenej muže bejt i starši a ostatni uvidite pustite je k sobě a buť to pujde a nebo je na sebe budete zvykat.
Máme doma ještě kakaričku a na ni Julka řve, když jsme je zkoušeli pouštět spolu Julie ji s válečným pokřikem naháněla...