Papoušek horsky, chov v hejnu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2016 18:31
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Dají se chovat horaci v hejnu?

12.12.2016 19:12
frodik

XXX.XXX.233.6

Papoušek555 napsal(a):

Dobrý den,
ano dají v dostatečně velké voliéře, kde bude mít každý pár svůj koutek s budkou. Ale pozor nejhorší je chovat po dvou párech, buď více jak dva páry nebo k nim dát jiné druhy jako korely, latamy, bourky, viděl jsem i rozely žlutolící.

12.12.2016 19:14
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Mám vyzkoušené 1 pár horský pár korel a pár žebříček a páru křepelek čínských.

13.12.2016 04:47
simacek123

XXX.XXX.142.1

Papoušek555 napsal(a):

Bohuzel fota sem z netu vymazal, ale chovam ve voliere tak asi 10let.Voliera delka 5mx širka 2m.Osazennstvo 2pary horskych a jeden par nadhernych.Zatim každý rok pocetne odchovy, letos tam pridam mlade kralovaky.Neni to navod každý jedinec je jiny, tak asi jak vy a ja.Musite skusit ptati se je dobře ale musite mit svoji teorii a pak stesti ze vse klapne.

13.12.2016 12:37
hyty

XXX.XXX.151.66

Hlavně je potřeba ptaky pustit do nové voliery najednou, chtěl jsem přidat k jednomu paru horaku druhý dominantni samec ktery byl už zabydleny neustale honil a napadal noveho a to nemam zase tak malou volieru, musel jsem je rozdělit uštval by ho,.

13.12.2016 19:00
simacek123

XXX.XXX.142.1

hyty napsal(a):
Hlavně je potřeba ptaky pustit do nové voliery najednou, chtěl jsem přidat k jednomu paru horaku druhý dominantni samec ktery byl už zabydleny neustale honil a napadal noveho a to nemam zase tak malou volieru, musel jsem je rozdělit uštval by ho,.

Myslite? ja všechny druhy co konbinuji davam postupne, jelikoz jsem nemel kdysi tolik financi abych třeba mohl najednou koupit vice paru.I v dnesni době pridam klidne další, minuly tyden jsem zrovna pridal nove mnichy do jiz zabehle voliery.Vzdy jsou nejake obavy je třeba pozorovat a popřípadě nekdy zasáhnout.Ceho se je třeba vyvarovat je pridavani novych jedincu v době toku.

13.12.2016 20:21
hyty

XXX.XXX.75.79

simacek123 napsal(a):
Myslite? ja všechny druhy co konbinuji davam postupne, jelikoz jsem nemel kdysi tolik financi abych třeba mohl najednou koupit vice paru.I v dnesni době pridam klidne další, minuly tyden jsem zrovna pridal nove mnichy do jiz zabehle voliery.Vzdy jsou nejake obavy je třeba pozorovat a popřípadě nekdy zasáhnout.Ceho se je třeba vyvarovat je pridavani novych jedincu v době toku.

Pravě u horaku jsem to nečekal jsou to klidasove ani v době toku to nebylo ale prostě tahle zkušenost to byla, stejně tak mám dvě páry činanu ale jsou už spolu od vyletnuti a zpřirozeneho vyběru protějšku a je vše vpohodě

Přidejte reakci

Přidat smajlík