Čím nahradím hrabanku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2016 11:13
maxici3

XXX.XXX.58.30

Dobrý den, máme kakariky v panelákovém bytě a na něj velkou klec na kolečkách.Ddáváme mu do klece hrabanku.Chtěla jsem se zeptat, čím bychom mohli nahradit hrabanku.Je jako slepice a rád tam hrabe.Děkuji předem každému za radu.

20.12.2016 12:47
miloš62

XXX.XXX.126.104

Napr. chemicky neobohatenou rašelinou.

20.12.2016 14:13
maxici3

XXX.XXX.148.146

A koupim treba v zahradnictvi?

20.12.2016 15:05
kareta

XXX.XXX.84.6

Ne v cukrárně.

20.12.2016 15:51
maxici3

XXX.XXX.148.146

Nngg- Ja se slušně zeptala, s rašelinou nemám zkušenosti, jestli je chemicky nebo nechemicky.Já nevím, že se najde vždycky ňejakej člověk, co musí napsat za každou cenu nějakou blbost.Velmi děkuji.

20.12.2016 16:02
kareta

XXX.XXX.84.6

Největší blbost byla Vaše otázka. To je otázka roku. Vyhrála jste první cenu.

20.12.2016 18:16
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

maxici3 napsal(a):
Dobrý den, máme kakariky v panelákovém bytě a na něj velkou klec na kolečkách.Ddáváme mu do klece hrabanku.Chtěla jsem se zeptat, čím bychom mohli nahradit hrabanku.Je jako slepice a rád tam hrabe.Děkuji předem každému za radu.

Obsáhle Vám odpovídám interně,
jen by mě zajímalo, proč tu používanou hrabanku chcete nahradit něčím jiným ?

keke

20.12.2016 18:28
keke

XXX.XXX.166.179

kareta napsal(a):
Ne v cukrárně.

Ako som viac krát písal, AKÝ ČLOVEK TAKÁ REČ.

20.12.2016 19:12
vendel

XXX.XXX.72.238

Dá se nahradit třeba pískem. Nebo stačí dát na dno karton, noviny apod. Záleží na Vás jak chcete aby to vypadalo a jak dlouho vydrželo.

20.12.2016 21:42
maxici3

XXX.XXX.58.30

Moudivláček napsal(a):
Obsáhle Vám odpovídám interně,
jen by mě zajímalo, proč tu používanou hrabanku chcete nahradit něčím jiným ?

Neměli jsme nikdy papouška a k němu hrabanku, při koupi kakariky nám bylo sděleno ohrabance.Šli jsme tedy do lesa a nevím přesně, jestli to co jsme přinesli byla uplně hrabanka.U stromu jsme do bedynky sebrali vše, co tam bylo ( listí, mech, větvičky)Doma jsem to pak celý v troubě zapekla.Asi jen proto, že s tím je docela práce...

keke

21.12.2016 09:50
keke

XXX.XXX.166.179

maxici3 napsal(a):
Neměli jsme nikdy papouška a k němu hrabanku, při koupi kakariky nám bylo sděleno ohrabance.Šli jsme tedy do lesa a nevím přesně, jestli to co jsme přinesli byla uplně hrabanka.U stromu jsme do bedynky sebrali vše, co tam bylo ( listí, mech, větvičky)Doma jsem to pak celý v troubě zapekla.Asi jen proto, že s tím je docela práce...

Chybajú tu nejaké príspevky v této diskusi, takže tu už admin mazal niektoré reakcie diskutujúcich, nechápem odstránenie príspevkov a demokratickú cenzúru.

21.12.2016 10:23
kubanec

XXX.XXX.103.251

A neni to pečeňi v troubě zbytečný ?

21.12.2016 12:33
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Dobrý den.
Můžete zkusit bukové štěpky. Ty nemusíte zapékat a určitě postačí. Nekupoval bych ale malé balení po 3 nebo 5 litrech, ale celý pytel, který vyjde asi na 350 Kč a máte na celý rok pokoj.

21.12.2016 14:30
Miroslav Bláha

XXX.XXX.222.21

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý den.
Můžete zkusit bukové štěpky. Ty nemusíte zapékat a určitě postačí. Nekupoval bych ale malé balení po 3 nebo 5 litrech, ale celý pytel, který vyjde asi na 350 Kč a máte na celý rok pokoj.

Dobrý den, dovoluji si Vám oponovat. Kakarici hrabanku potřebují z důvodů dotace látek v hrabance obsažených.Pokud ji ptáci nemají k dispozici, tak za čas začnou nepřirozeně pelíchat.
Vámi nabízené bukové štěpky jsou vhodné pouze jako kvalitní podestýlka, ale ne jako náhrady hrabanky.

21.12.2016 16:02
simacek123

XXX.XXX.142.1

Miroslav Bláha napsal(a):
Dobrý den, dovoluji si Vám oponovat. Kakarici hrabanku potřebují z důvodů dotace látek v hrabance obsažených.Pokud ji ptáci nemají k dispozici, tak za čas začnou nepřirozeně pelíchat.
Vámi nabízené bukové štěpky jsou vhodné pouze jako kvalitní podestýlka, ale ne jako náhrady hrabanky.

Dobry den, dovoluji si vam oponovat teze.Chovam kakariki jiz několik let.Kakarici v mem chovu zadnou hrabanku nemaji, dno pouze pisek.Pelichani je spise rodove.Trvalo pekne dlouho nez jsem poridil několik paru od chovatelu kteří problém s pelichanim nemeli.Takze kakarici i viceleti chovani na piskovem dne bez problemu.Kdo neveri at se zastavi.

21.12.2016 16:43
ladishk

XXX.XXX.0.30

simacek123 napsal(a):
Dobry den, dovoluji si vam oponovat teze.Chovam kakariki jiz několik let.Kakarici v mem chovu zadnou hrabanku nemaji, dno pouze pisek.Pelichani je spise rodove.Trvalo pekne dlouho nez jsem poridil několik paru od chovatelu kteří problém s pelichanim nemeli.Takze kakarici i viceleti chovani na piskovem dne bez problemu.Kdo neveri at se zastavi.

Dobrý den. Já mám v záletech písek a venku beton, ale dávám jim velké drny a za týden nic nezůstane. Jsou krásně opeření.Vůbec je neodčervuju a ůhyny za ty roky minimální.

keke

21.12.2016 17:05
keke

XXX.XXX.166.179

keke napsal(a):
Chybajú tu nejaké príspevky v této diskusi, takže tu už admin mazal niektoré reakcie diskutujúcich, nechápem odstránenie príspevkov a demokratickú cenzúru.

Prosím ADMINA o vysvetlenie a dovod odstránenia určitých príspevkov v téjto diskusie, mnohých diskutujúcich to určite bude zaujímať, vopred ďakujem.R.Dvoran.

21.12.2016 18:31
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

Miroslav Bláha napsal(a):

Dobrý večer.
Jak píše další diskutující "ladishk", je možné přidat drny s hlínou. Akorát bude třeba vybírat lokalitu, kde prostředí nebude pokálené od psů, koček a případně zvěře. Jinak zajímavá diskuze a je vidět, že každý má jiné zkušenosti. A o to tu jde.

21.12.2016 19:32
ladishk

XXX.XXX.0.30

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý večer.
Jak píše další diskutující "ladishk", je možné přidat drny s hlínou. Akorát bude třeba vybírat lokalitu, kde prostředí nebude pokálené od psů, koček a případně zvěře. Jinak zajímavá diskuze a je vidět, že každý má jiné zkušenosti. A o to tu jde.

Dobrý večer. Máme velkou oplocenou zahradu, ale taky dva psy tak koukám kde není naděláno.Myslím si, že kdyby to bylo špatný tak do toho nehrábnou jako v přírodě. To je můj názor.

21.12.2016 22:42
maxici3

XXX.XXX.58.30

Jste všichni úplně úžasní a velice děkuji.Mimochodem az někteří z Vás budou mít mláďata a ještě ručně dokrmená Kakariky, hlásím se prosím hned. díky a pěkné a pokojné svátky přeju.

22.12.2016 05:59
simacek123

XXX.XXX.142.1

maxici3 napsal(a):
Jste všichni úplně úžasní a velice děkuji.Mimochodem az někteří z Vás budou mít mláďata a ještě ručně dokrmená Kakariky, hlásím se prosím hned. díky a pěkné a pokojné svátky přeju.

Mladata odchovavam od 7paru celorocne, i v tuhle dobu jsou u nektereho paru mlade, ono není problém dokrmit, ale problém jsem mel vždy z kupujicim, proste jak věc byla hotova, amen.Ono za ta leta jsem vypozoroval to ze kakarik je velmi zvydavi jak andulka a pod.Kratce po opusteni budky se da velmi rychle naucit jeho pritulnost.Je zbytecne u takto pomerne levnych ptaku davat nehorazne sumy.Mladi jedinci si vesmes zvyknou teze.Rozdil je akorát vtom,300nebo 1000kc.

22.12.2016 13:04
maxici3

XXX.XXX.58.30

simacek123 napsal(a):
Mladata odchovavam od 7paru celorocne, i v tuhle dobu jsou u nektereho paru mlade, ono není problém dokrmit, ale problém jsem mel vždy z kupujicim, proste jak věc byla hotova, amen.Ono za ta leta jsem vypozoroval to ze kakarik je velmi zvydavi jak andulka a pod.Kratce po opusteni budky se da velmi rychle naucit jeho pritulnost.Je zbytecne u takto pomerne levnych ptaku davat nehorazne sumy.Mladi jedinci si vesmes zvyknou teze.Rozdil je akorát vtom,300nebo 1000kc.

Jasně, rozumím.My jsme koupili mládě, ale nebylo zvykle na ruku,.Máme zhruba 3 měsíce a stále se ruky bojí, mluvíme na něj, ale přiblížíme se s rukou a uletí.Jediné místo, kam se naučil za námi létat je do synovo pokoje k pc židli, to si nám vlatí i na hlavu, na rameno, ale jakmile pomalu s rukou hneme k němu, zas ulítne.To samé s dobrotami, v kleci di vezme vše, z ruky vůbec, uletí.Proto bychom chtěli ručně dokrmeného k němu.Snad by okoukal a nebál se.

22.12.2016 19:23
lukas3

XXX.XXX.230.60

Chovní ptaci mi jdou na ruku pokud v ni vidi jeřabiny nebo bobule aronie to tak miluji že plachost je ta tam.

22.12.2016 23:19
maxici3

XXX.XXX.58.30

simacek123 napsal(a):

Jinak my jsme počítali 100% s cenou za rucne dokrmeneho 1000 kc.Psala jsem uz nekolik inzeratu, ale neozval se nam nikdo.

23.12.2016 06:53
simacek123

XXX.XXX.142.1

maxici3 napsal(a):
Jinak my jsme počítali 100% s cenou za rucne dokrmeneho 1000 kc.Psala jsem uz nekolik inzeratu, ale neozval se nam nikdo.

Ani se vam nedivim, ja bych stim uz také starosti nechtel, a kdoví jestli by jste byla ochotna ještě k tomu cestovat, pochazim z Vysociny.

23.12.2016 20:56
maxici3

XXX.XXX.58.30

simacek123 napsal(a):
Ani se vam nedivim, ja bych stim uz také starosti nechtel, a kdoví jestli by jste byla ochotna ještě k tomu cestovat, pochazim z Vysociny.

Z Vysočiny odkud přesně? My jsme Plzeň, ale klidně bychom si udělali výlet.Nebyl by ani problém zaslat zálohu.

24.12.2016 07:21
simacek123

XXX.XXX.142.1

maxici3 napsal(a):
Z Vysočiny odkud přesně? My jsme Plzeň, ale klidně bychom si udělali výlet.Nebyl by ani problém zaslat zálohu.

Je to okres Trebic, za svůj dlouholety chov se nestydim jako většina zdejších, ale i presto je lepe tel:domluva. Momentalne jsou tam mláďata od kakariku strakatych, pristi tyden se lihnou od zluteho paru.Musite tez rici jestli samec ci samicka.Zalohu není nutne zasilat, vse ještě zvazte, volat můžete na tel.723027221 Preji krasne svatky vanoci.

24.12.2016 13:03
maxici3

XXX.XXX.58.30

simacek123 napsal(a):
Je to okres Trebic, za svůj dlouholety chov se nestydim jako většina zdejších, ale i presto je lepe tel:domluva. Momentalne jsou tam mláďata od kakariku strakatych, pristi tyden se lihnou od zluteho paru.Musite tez rici jestli samec ci samicka.Zalohu není nutne zasilat, vse ještě zvazte, volat můžete na tel.723027221 Preji krasne svatky vanoci.

Dobrý den,100% se ozvem, dneska nám to přijde nevhodný.My nevíme, zda máme samce, nebo samičku, nechcem úplně na chov, ale spíš aby měl náš Tweety kamaráda.Domluvime se ostatně po telefonu.Krásné svátky přejeme a fotku našeho nezbedy posíláme.

24.12.2016 14:34
simacek123

XXX.XXX.142.1

maxici3 napsal(a):
Dobrý den,100% se ozvem, dneska nám to přijde nevhodný.My nevíme, zda máme samce, nebo samičku, nechcem úplně na chov, ale spíš aby měl náš Tweety kamaráda.Domluvime se ostatně po telefonu.Krásné svátky přejeme a fotku našeho nezbedy posíláme.

Muzete i zde uvest e-mail na který vam muzu poslat video, ci fota chovu.Tel je nejlepe od 15-20h, vzhledem k prac.povinosti., cas mate do zacatku brezna, pak v zhledem k memu zamestnani nemam mnoho casu.jestli me pak svého vyfotite trochu blize hlava ze predu a z boku, napisi zda se jedna o samičku ci samecka.Zaroven vas musim upozornit na jednu věc, a to jakmile ke svému jedinci date druh stejny, obvykle strati svoji naklonost kvam a budou se věnovat nejspíše sobe.Takze se pak stane ze vas budou uplne ignorovat. Bohuzel u tohoto druhu se vrati jejich prirozena vlastnost pro rozmnozovani a jejich spolecensky život.

Přidejte reakci

Přidat smajlík