Prosím o radu - koupě papouška

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adan1555

20.12.2016 20:10
Adan1555

XXX.XXX.249.8

Dobrý den přátelé, rád bych vás poprosil o radu. Dlouho přemýšlím o koupi ptáčka a chtěl bych vás poprosit o doporučení jakého. Nastudoval jsem poměrně mnoho na internetu, ale rád bych ještě individuální rady. Na větší ptáčky jako žako, kakadu apod. si netroufnu, nerad bych, aby byl ptáček nešťastný, ale rád bych nějákého většího než andulku, ale pokud možno aby nebyl o moc více náročnější.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2016 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Co takhle korela? Je to takový malý kakadu a skvělý společník

20.12.2016 21:44
maxa

XXX.XXX.125.165

Doporučuji amazonana modročelého a nebo papouška žlutotemenného oba nenároční a poměrně hodní bez výkyv nálad.

20.12.2016 22:31
Lenkok

XXX.XXX.216.50

Záleží kolik do ptáčka chcete investovat a kolik na něj budete mít času. Lidé si hodně chválí Smíška.

Neregistrovaný uživatel

21.12.2016 06:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Smíška mníška? já vám teda nevím, slyšela jsem že mníšci jsou taky celkem komplikované povahy, ale zase jsou krásní, to jo

21.12.2016 07:40
hzp

XXX.XXX.83.72

Je to člověk bez zkušeností s chovem, takže korela je jasná volba.

21.12.2016 08:04
kubanec

XXX.XXX.103.251

Jeďiňe korela když zjistiš že máš doma bordel a hodňe lidi se divý že i papoušek má ňejakej hlasovej projev tak ji ptosťe prodáš a proďeláš třeba 200 -300 korun senegalec mayeri amazoňan tam je ztráta v tisicich.

21.12.2016 08:17
Lenkok

XXX.XXX.37.220

Tak je pravda, že zkušenosti se Smíšek nemám, ale slyšela jsem na něj chválu. Korelu jsem měla taky a neměla jsem s ní problém.

21.12.2016 08:20
helii_kor

XXX.XXX.161.186

Dobrý den, za sebe doporučuji korelu, nejen pro to že je chovám, ale z vlastní zkušenosti.
I pokud neseženete ručně dokrmenou, tak mladá z voliéry se krásně ochočí, viz. můj příspěvek v tématu křik Amazónka.Je to inteligentní papoušek, naučí se i pár slov, pořizovací cena není až tak vysoká, je velmi zvědavá, dokáže se ale i urazit smajlík hodně o jejích pocitech napoví chocholka (zvědavost, strach, pohoda, vzrušení atd...) Co se týče křiku, tak u korel je to individuální, pokud ji budete mít v místnosti, kde se budete zdržovat nejvíce, tak o ní skoro nebudete vědět, samozřejmě není to němý pták, takže s občasným křikem se musí počítat. Korela vám vydrží celé odpoledne sedět na rameni a sledovat vás při všech činnostech. Jednou jsem zapomněla že ji mám na rameni a vyšla s ní vynést koš s odpadky ven. Naštěstí neuletěla, uvědomila jsem si to, až jsem viděla svůj odraz ve skleněných dveřích. Nehrozí u ní takové problémy jako škubání peří, nefixuje se na jednoho člena rodiny. Změny přijímá celkem bez problémů. Prodala jsem spoustu korel na mazlíky, jak z voliéry tak i ručně dokrmených a do dnešního dne mi nikdo zpětně nevolal, že by chtěl korelu vrátit, případně se ji jiným způsobem zbavit, spíš naopak, měla jsem telefonáty i e-maily, jak jsou noví majitelé spokojení a jak jsou korelky úžasné.
Pak mám ještě zkušenost s rozelou pestrou, ale tu nedoporučuji. Přeji vám, ať si dobře vyberete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík