Adan1555

XXX.XXX.249.8
Dobrý den přátelé, rád bych vás poprosil o radu. Dlouho přemýšlím o koupi ptáčka a chtěl bych vás poprosit o doporučení jakého. Nastudoval jsem poměrně mnoho na internetu, ale rád bych ještě individuální rady. Na větší ptáčky jako žako, kakadu apod. si netroufnu, nerad bych, aby byl ptáček nešťastný, ale rád bych nějákého většího než andulku, ale pokud možno aby nebyl o moc více náročnější.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Co takhle korela? Je to takový malý kakadu a skvělý společník
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Smíška mníška? já vám teda nevím, slyšela jsem že mníšci jsou taky celkem komplikované povahy, ale zase jsou krásní, to jo
Dobrý den, za sebe doporučuji korelu, nejen pro to že je chovám, ale z vlastní zkušenosti.
I pokud neseženete ručně dokrmenou, tak mladá z voliéry se krásně ochočí, viz. můj příspěvek v tématu křik Amazónka.Je to inteligentní papoušek, naučí se i pár slov, pořizovací cena není až tak vysoká, je velmi zvědavá, dokáže se ale i urazit hodně o jejích pocitech napoví chocholka (zvědavost, strach, pohoda, vzrušení atd...) Co se týče křiku, tak u korel je to individuální, pokud ji budete mít v místnosti, kde se budete zdržovat nejvíce, tak o ní skoro nebudete vědět, samozřejmě není to němý pták, takže s občasným křikem se musí počítat. Korela vám vydrží celé odpoledne sedět na rameni a sledovat vás při všech činnostech. Jednou jsem zapomněla že ji mám na rameni a vyšla s ní vynést koš s odpadky ven. Naštěstí neuletěla, uvědomila jsem si to, až jsem viděla svůj odraz ve skleněných dveřích. Nehrozí u ní takové problémy jako škubání peří, nefixuje se na jednoho člena rodiny. Změny přijímá celkem bez problémů. Prodala jsem spoustu korel na mazlíky, jak z voliéry tak i ručně dokrmených a do dnešního dne mi nikdo zpětně nevolal, že by chtěl korelu vrátit, případně se ji jiným způsobem zbavit, spíš naopak, měla jsem telefonáty i e-maily, jak jsou noví majitelé spokojení a jak jsou korelky úžasné.
Pak mám ještě zkušenost s rozelou pestrou, ale tu nedoporučuji. Přeji vám, ať si dobře vyberete.