Lenka1234

XXX.XXX.186.217
Dobry den,
Mam alexandra maleho jiz 6 let. Bohuzel ho musim z rodinnych duvodu dat do dobrych rukou.
Mate prosim nekdo zkusenosti, jestli papousek bude snaset zmenu prostredi i majitele?
Dekuji za informace.
capkac

XXX.XXX.91.10
Rad se ho ujmu, mam doma take alexandra.
Lenka 1234

XXX.XXX.186.217
Zájemce už mám. ˇPotřebuji spíše vědět, jestli bude dobře snášet změnu prostředí a majitele.
Dobrý den,
Záleží jestli je ručně dokrmený, jak je ochočený a jak moc je upnutý na jednoho člena rodiny a nebo se snese s každým. Jestli je to samec(samice nás nekrmí) a snaží někoho z vás krmit, tak už by mohl být problém, protože vás bere jako partnera. Snažte se udržet s novým majitelem kontakty a uvidíte sama. Je i možné, že nového majitele štípne, aby si ho otestoval
Lenka 1234

XXX.XXX.190.131
Dobrý den, děkuji za odpověď. Je to sameček. Ručně dokrmený není. Přijde mi, že mě nebere jako partnera, i když těžko říct, protože na mě kolikrát nálétá, tak nevím co si o tom myslet. Nicméně mě nekrmí. Má velkou větev, na které sedí, když je puštěný a krmí tu. Nebo se krmí do zrcátka .
S majiteli budu určitě v kontaktu. Myslíte, že je lepší za ním potom chodit ho navštěvovat a nebo by z toho mohl mít trauma? A za jak dlouho by si mohl zvyknout na nový domov?
Děkuji.
Návštěvy papouška bych nedoporučovala. Ale podle toho co píšete, tak by to měl snést dobře. Na to jak si zvykne je individuální, musí vše prozkoumat a výsledek můžete vidět po dvou dnech, kdy začne strašně pištět než si zvykne a nebo po měsíci se může škubat. Ale u Vás myslím, že to bude dobrý. Doporučuji dát jeho klec a i tu větev kterou krmí.
Lenka 1234

XXX.XXX.190.131
Děkuji. Myslíte, že moje návštěvy by to způsobovali ještě horší? Já myslele, aby věděl, že jsem na něj nezapoměla, tak bych ho občas přišla navštívit.
Lenka 1234

XXX.XXX.190.131
Ještě se zeptám, pokud by byl papoušek ve společnosti ještě jiných ptáků, tak je to pro něj lepší. Nebo spíše to, aby měl pouze majitele?
Paní se zmiňovala, že má doma ještě korelu, tak jestli mu hledat domov, kde není žádný další pták a nebo to nevadí?
Děkuji.
Lenka 1234

XXX.XXX.190.131
Prosím Vás, pokud nemáte k debatě dodat něco smysluplného, tak sem prosím ani nepište!
Dobrý den, přišla jsem k Alexandrovi jako slepý k houslím. Přinesla mi ho kamarádka i s klecí, že jí s ním manžel vyhodil. Potřebovala bych poradit, je mu minimálně 5 let. Nechce být sám, ale nesmím se mu přiblížit ke kleci, hlavně k misce s vodou. Tu si denně pracně vyndám, klove po mně, křičí... O krmení se tak nepere, na misce s vodou i sedí. Mám ho 3. den, chystáme se ho tak o víkendu, aby jsme byli doma oba, pustit proletět. Jen se ho bojím strkat mu ruku do klece, že mně klovne. Dá se to ještě odnaučit?
Dobrý den, bylo by dobré si zjistit historii papouška. S papoušek který nebyl za 5 let ochočený, se velmi obtížně ochočí. Dále záleží jestli byl ručně dokrmený a nebo odchován pod rodiči. Jestli byl předtím v chovu a nebyl jako domácí mazlíček, tak se Vám s velkou pravděpodobností bude škubat steskem po papoušcích.
Reakce vašeho Alexandra je ze strachu, bylo by dobré klec umítit k Vaší blizkosti, aby si na Vás zvyknul. Pokud budete chtít papoška pustit, nepočítejte že ho dostanete zpět do klece. Nejsem zastánce toho aby papoušek zůstávál stále v kleci, potřebuje se denně proletěl. Dejte mu do klece hračky ať si má s čím hrát, nejlépe barevný. Nabizejte mu pamlsky přes klec a časem přes otevřenou klec, aby vám postupně chodil na ruku.Co se týče toho kousání, nedovolte mu, aby Vás kousal, jinak to bude dělat pořád a pokud Vás kousne odejděte, nesnáší samotu a pochopí to.
Dávejte pozor na avokádo a nevařte na teflonu, jinak papouška zabijete.
Snažila jsem se o něm něco zjistit, kamarádka mi ho přinesla i s klecí, že má její syn astma a s peřím bytě se to zhoršuje. Býval často sám v pokoji, pouštěli ho z klece, když otec nebyl doma, jinak býval často i zakrytý, aby nekřičel. Měla ho naučeného na ruku, ale pořád si hrozně hlídá vodu, dnes už o ní nebojoval tak divoce, ale pořád si misku chrání víc než se žrádlem. Chystáme se ho pustit proletět o víkendu, kdy budeme oba doma a to u nás bude asi týden. Můj přítel choval andulky a kakariky, Tak mu bude taky rozumět líp, než já. :) Děkuji moc za radu, jak mu dát najevo, že nesmí klovat. Pokud vím, tak byl pořád v kleci, a sám,
ani už nezjistím, jak byl pořízený, jen odhaduji, že nebyl od chovatele, ale ze zverimexu. Myslíte, že by přijal k sobě samičku, myslím později, až si na nás zvykne.
Na té misce je jen ze strachu, to časem přejde. Jestli už jednou chodil na ruku, tak časem začne znova. S tím kousáním: často je lidé učí na slovo ne nebo nesmíš, my je to spíš učíme na to, když připravujeme papání, aby chvíli počkali. Ale když kousne, tak ho pošleme na hanbu nebo si ho nevšímáme, on se pak uklidní, ale spíše to dělají naši, když jsou rozdovádění. Myslím, že slovo ne by bylo idelní a odtáhnou ruku. Musíte se shodnout s partnerem na učení na slovo- ne: nekousat, klec: do klece a pod, pokud poslechne, odměnit ho pamlskem. Bude to o hodně trpělivosti, ale výsledek je pak báječný.