Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2017 21:53
andulka9

XXX.XXX.150.113

Chovate někdo rozely pestré v celorocnich volierach? Je to vůbec možné ?Nemám s chovem rosel žádné zkusenosti a proto bych se rád zeptal co říkáte na celoroční chov ve voliere 3m dlouhé bez zaletu.Za odpovědi děkuji.

3.1.2017 06:03
simacek123

XXX.XXX.142.1

andulka9 napsal(a):
Chovate někdo rozely pestré v celorocnich volierach? Je to vůbec možné ?Nemám s chovem rosel žádné zkusenosti a proto bych se rád zeptal co říkáte na celoroční chov ve voliere 3m dlouhé bez zaletu.Za odpovědi děkuji.

Odpovim, ale mohl ste si to precist!rozele a jini podobni ploskoocasi papousci australie snasi dobře naší zimu bez jakekoliv ujmi.Chov je silnejsi otuzilejsi a ptaci jsou ve vyborne chovne kondici.Zalety není třeba budovat, staci dve lepe tri navetrne strany, predek ani v minulosti kdy byli teploty nocni i -20 jsem nikdy nezadělával.

3.1.2017 07:09
andulka9

XXX.XXX.150.113

Děkuji za odpověď

3.1.2017 20:25
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

simacek123 napsal(a):
Odpovim, ale mohl ste si to precist!rozele a jini podobni ploskoocasi papousci australie snasi dobře naší zimu bez jakekoliv ujmi.Chov je silnejsi otuzilejsi a ptaci jsou ve vyborne chovne kondici.Zalety není třeba budovat, staci dve lepe tri navetrne strany, predek ani v minulosti kdy byli teploty nocni i -20 jsem nikdy nezadělával.

Má naprostou pravdu. Zkuste to a i několik roků. Hlavně, aby tam nefoukalo, každý den vodu, ikdyž by klidně žraly sníh. Posuďte podle sebe. Já vodu dávám.To neplatí jen o ptácích, ale i o králících atd. Třeba zebřička nemusí mít vodu týden a když nalijete, letí hned pít.
Kdyby uměly mluvit, snad by nám to řekly.

4.1.2017 18:14
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Všichni australští papoušci nesnášejí zimu stejně, mám královské, červenokřídlé a právě rozely pestré. Před lety jsem se nechal také ovlivnit radami jiných chovatelů a nechával je přes zimu ve voliérách. Jednu zimu, kdy byl velký výkyv v mrazech omrzly červenokřídlé prsty a pak jsem musel sledovat její vyčítavé pohledy několik let. Sice hnízdila a normálně krmila i mladé, ale od té doby dávám královské a červenokřídlé na půdu, kde nemrzne. Pestré jsou větší tvrďáci a dávám jim silnější suchá bidla a jsou v pohodě. Na sněhu se vyblbnou a když jim dám vodu tak se i koupou.

Melanoptera

4.1.2017 20:18
Melanoptera

XXX.XXX.57.80

andulka9 napsal(a):

Zima je všade iná. Poznám chovateľov, ktorí nechávajú dokonca žaky, ary a amazoňany v zime bez záletov, ale so závetrím. A to si nerobím srandu. Sú to chovatelia aj na Slovenku, aj v Českej republike. Niektorým sa darí, u niektorých má množstvo papagájov odmrznuté články prstov. Všade je iná zima a každý má iné voliéry. Musím však povedať, že hoci chovám juho- a stredoamerické papagáje, chovám z nostalgie aj rozely pennantove. A práve u nich vidím, že by na rozdiel od amerických papagájov radšej trávili oveľa viac času vonku v chladejšom počasí ako vo vykurovaneých záletoch (hoci mierne). Napríklad keď mrzne aj taká veľká ara vylezie von, pokuká, posedí, polieta, strávi 1 - 2 hodiny vonku a zalezie. Ale rozela by bola najradšej vonku stále. No ešte doplním, že voliéry mám dobre chránené proti vetru, čo je základ.

4.1.2017 22:47
andulka9

XXX.XXX.150.113

Děkuji za rady jednu volieru s drobnou austrálii mam a mám také zkušenosti s pruvanem proto jsem dbal na bezvětří takže po celý rok budou za větrem a budou mít i suché místo aby se schovali před nepříznivým počasím ještě jednou děkuji a ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík