Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2017 16:17
Eriq400

XXX.XXX.236.112

ZDRAVIM.
Vie mi niekto poradit, sice to chcem vediet skor pre zaujimavost, ale clovek nikdy neviem.
Existuje nejaka internetova stranka aj zahranicna, kde sa daju kupit odchytove papagaje? ktore nepodliehaju Cites?
Napr take druhy ktore u nas sa moc nechovaju a neinzeruju?
Dakujem

6.1.2017 16:59
Eriq400

XXX.XXX.236.112

Mozno som mal zvolit lepsie slovo do napisu a to papageje z odchytu.
To je presnejsie

6.1.2017 17:07
kareta

XXX.XXX.84.6

Zavolejte p Šimonovi do Chotěboře.On Vám třeba poradí.Napsal by jste ty druhy co si představujete ?

6.1.2017 17:12
kubanec

XXX.XXX.103.251

No mám pocit že z odchytu nedovezete oficialňe ani brk jeďiňe takzvaňe faremní odchov ale ten musí mít papiry no snad mě nikdo nenapadne že dávám milné informace

6.1.2017 17:21
Eriq400

XXX.XXX.236.112

No a ak chcem dajme tomu chovat druhy papagajov ktore sa u nas moc nepredavaju, ako ho mozem ziskat, napr ara kakadu..

6.1.2017 17:25
kareta

XXX.XXX.84.6

Jestli na ně máte finance tak kde vidíte problém? Papoušci co jste napsal tak se tady odchovávají. Jestli nemyslíte spinxi vějířové atd.

6.1.2017 17:29
kubanec

XXX.XXX.103.251

Eriq400 napsal(a):
No a ak chcem dajme tomu chovat druhy papagajov ktore sa u nas moc nepredavaju, ako ho mozem ziskat, napr ara kakadu..

Uveďte druhy co máte na mysli.

6.1.2017 18:28
Eriq400

XXX.XXX.236.112

kubanec napsal(a):
Uveďte druhy co máte na mysli.

Tak, fascinuju ma tieto druhy, len neviem ci je to u nas na slovensku resp v cesku mozne niektore z tychto vtakov zohnat a chovat:
Ara horska
Ara hyacintova
Ara cervenoucha
Kakadu palmovy
Kakadu goffinov
Kakadu prilbovy
Amazonan nadherny
Amazonan jamajsky
Amazonan fialovotemenny
.
.
.
.

6.1.2017 18:40
kubanec

XXX.XXX.103.251

To vše koupiš i tady jen kakadu palmový a přilbový se moc často nenabýzí ale v rámci eu se daj koupit no a nejlacinějši je fialotemený a hyacint teď plácnu 200 000-300 000 kč taky není moc často v nabidce.

6.1.2017 19:01
kubanec

XXX.XXX.103.251

No a přilbovej a palmovej to je taky ranec.

6.1.2017 19:19
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Eriq400 napsal(a):
Tak, fascinuju ma tieto druhy, len neviem ci je to u nas na slovensku resp v cesku mozne niektore z tychto vtakov zohnat a chovat:
Ara horska
Ara hyacintova
Ara cervenoucha
Kakadu palmovy
Kakadu goffinov
Kakadu prilbovy
Amazonan nadherny
Amazonan jamajsky
Amazonan fialovotemenny
.
.
.
.

Pane, podle druhů, o které máte zájem mě překvapuje, že se ptáte na této diskuzi.
Musíte se pohybovat v rovině solventnějších chovatelů, než těch, kteří zde diskutují.

Trochu jste ně připomněl mé mládí, kdy jsem se v r.1969 snažil sehnat tangary.
Máte - li na to, koupíte dnes vše na rozdíl od mého dávného naivního přání. Neměl jsem na to a i kdyby, tak ti ptáci nebyli.

6.1.2017 19:23
Eriq400

XXX.XXX.236.112

No ja co tak aktivne 3-4 roky prezeram inzercie na sk aj v cz, tak som tusil videl max fialovotemenny a ara horska, inak si nespominam ze by som videl niektoreho z vyssie spominanych...
Len zas neviem ako to funguje v ramci eu. Ci len burzy su riesenim pre nas alebo aj nejake ine riesenie existuje

6.1.2017 19:25
Eriq400

XXX.XXX.236.112

Moudivláček napsal(a):
Pane, podle druhů, o které máte zájem mě překvapuje, že se ptáte na této diskuzi.
Musíte se pohybovat v rovině solventnějších chovatelů, než těch, kteří zde diskutují.

Trochu jste ně připomněl mé mládí, kdy jsem se v r.1969 snažil sehnat tangary.
Máte - li na to, koupíte dnes vše na rozdíl od mého dávného naivního přání. Neměl jsem na to a i kdyby, tak ti ptáci nebyli.

Ved prave skusenosti sa snazim pomaly zbierat, ale myslim aj do buducna a planujem co by bolo realne, financie by nebol az taky problem, len nakolko naozaj nepoznam takychto chovatelov co chovaju uz aj taketo druhy, preto sa pytam ci niekto nema info, respektive ci sa nedaju odchytit

6.1.2017 19:32
kubanec

XXX.XXX.103.251

V inzerci fialotemenny a haitsky je nádherný taky ale ten je dražší no a to ostatni si chovatele zamlouvaji mezi sebou takže do inzerce aňi nejdou ale jsou tu burzy v zahraniči nevim nemam zkušenost jeďiňe sledovat inzerci v zahraniči a hlavňe si zjistit ceny a jestli máš na ně podminky na ararauně.cz byl jednou seznam zahraničních inzertnich servru.

6.1.2017 19:34
kareta

XXX.XXX.84.6

Tak to teda pozeráte moc špatně.Kdybych na ně osobně měl finance takvšechny co jste tady napsal tak je za pul roku seženu.Dnes když máte prachy seženete co chcete.

6.1.2017 19:36
kubanec

XXX.XXX.103.251

Eriq400 napsal(a):
Ved prave skusenosti sa snazim pomaly zbierat, ale myslim aj do buducna a planujem co by bolo realne, financie by nebol az taky problem, len nakolko naozaj nepoznam takychto chovatelov co chovaju uz aj taketo druhy, preto sa pytam ci niekto nema info, respektive ci sa nedaju odchytit

No když prachy nejsou problem tak není co řešit musíš si uvědomit co chceš a pak se seznámit s ňejakym chovatel dražšich papoušku a ten ti poradí.

6.1.2017 19:53
Eriq400

XXX.XXX.236.112

kubanec napsal(a):
V inzerci fialotemenny a haitsky je nádherný taky ale ten je dražší no a to ostatni si chovatele zamlouvaji mezi sebou takže do inzerce aňi nejdou ale jsou tu burzy v zahraniči nevim nemam zkušenost jeďiňe sledovat inzerci v zahraniči a hlavňe si zjistit ceny a jestli máš na ně podminky na ararauně.cz byl jednou seznam zahraničních inzertnich servru.

Nemohli by ste mi hodit link na tej ararauna.cz nemozem najst tie zahranicne stranky na inzerciu

6.1.2017 20:06
scrolls

XXX.XXX.223.151

Eriq400 napsal(a):
Nemohli by ste mi hodit link na tej ararauna.cz nemozem najst tie zahranicne stranky na inzerciu

Http://www.vogelarena.com/
http://www.vogelmarkt.net/.

Melanoptera

6.1.2017 20:22
Melanoptera

XXX.XXX.57.80

Eriq400 napsal(a):
Ara horska
Ara hyacintova
Ara cervenoucha
Kakadu palmovy
Kakadu goffinov
Kakadu prilbovy
Amazonan nadherny
Amazonan jamajsky
Amazonan fialovotemenny
.
.
.
.

Všetky uvedené druhy sa dajú aj zohnať, aj chovať. A všetky sú chované u viacerých chovateľov, akurát teda o kakadu prilbových viem len o jednom chovateľovi, ale určite nebude sám. Len teda on ich už viackrát odprezentoval. A je to práve pán spomínaný na konci príspevku. Najkratšia ale najdrahšia cesta dostať sa ku kontaktom na chovateľov daných druhov je ísť si k nim kúpiť napríklad ary ararauny alebo kakadu biele. Potom spoznáte chovateľov a nadviažete kontakty. Pokiaľ chcete papagáje z dovozu, skúste kontaktovať napríklad spomínaného pána Šimona alebo pána Sojku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík