kubanec
napsal(a):
Uveďte druhy co máte na mysli.
Tak, fascinuju ma tieto druhy, len neviem ci je to u nas na slovensku resp v cesku mozne niektore z tychto vtakov zohnat a chovat:
Ara horska
Ara hyacintova
Ara cervenoucha
Kakadu palmovy
Kakadu goffinov
Kakadu prilbovy
Amazonan nadherny
Amazonan jamajsky
Amazonan fialovotemenny
.
.
.
.
Eriq400
napsal(a):
Tak, fascinuju ma tieto druhy, len neviem ci je to u nas na slovensku resp v cesku mozne niektore z tychto vtakov zohnat a chovat:
Ara horska
Ara hyacintova
Ara cervenoucha
Kakadu palmovy
Kakadu goffinov
Kakadu prilbovy
Amazonan nadherny
Amazonan jamajsky
Amazonan fialovotemenny
.
.
.
.
Pane, podle druhů, o které máte zájem mě překvapuje, že se ptáte na této diskuzi.
Musíte se pohybovat v rovině solventnějších chovatelů, než těch, kteří zde diskutují.
Trochu jste ně připomněl mé mládí, kdy jsem se v r.1969 snažil sehnat tangary.
Máte - li na to, koupíte dnes vše na rozdíl od mého dávného naivního přání. Neměl jsem na to a i kdyby, tak ti ptáci nebyli.
No ja co tak aktivne 3-4 roky prezeram inzercie na sk aj v cz, tak som tusil videl max fialovotemenny a ara horska, inak si nespominam ze by som videl niektoreho z vyssie spominanych...
Len zas neviem ako to funguje v ramci eu. Ci len burzy su riesenim pre nas alebo aj nejake ine riesenie existuje
Moudivláček
napsal(a):
Pane, podle druhů, o které máte zájem mě překvapuje, že se ptáte na této diskuzi.
Musíte se pohybovat v rovině solventnějších chovatelů, než těch, kteří zde diskutují.
Trochu jste ně připomněl mé mládí, kdy jsem se v r.1969 snažil sehnat tangary.
Máte - li na to, koupíte dnes vše na rozdíl od mého dávného naivního přání. Neměl jsem na to a i kdyby, tak ti ptáci nebyli.
Ved prave skusenosti sa snazim pomaly zbierat, ale myslim aj do buducna a planujem co by bolo realne, financie by nebol az taky problem, len nakolko naozaj nepoznam takychto chovatelov co chovaju uz aj taketo druhy, preto sa pytam ci niekto nema info, respektive ci sa nedaju odchytit
V inzerci fialotemenny a haitsky je nádherný taky ale ten je dražší no a to ostatni si chovatele zamlouvaji mezi sebou takže do inzerce aňi nejdou ale jsou tu burzy v zahraniči nevim nemam zkušenost jeďiňe sledovat inzerci v zahraniči a hlavňe si zjistit ceny a jestli máš na ně podminky na ararauně.cz byl jednou seznam zahraničních inzertnich servru.
Eriq400
napsal(a):
Ved prave skusenosti sa snazim pomaly zbierat, ale myslim aj do buducna a planujem co by bolo realne, financie by nebol az taky problem, len nakolko naozaj nepoznam takychto chovatelov co chovaju uz aj taketo druhy, preto sa pytam ci niekto nema info, respektive ci sa nedaju odchytit
No když prachy nejsou problem tak není co řešit musíš si uvědomit co chceš a pak se seznámit s ňejakym chovatel dražšich papoušku a ten ti poradí.
kubanec
napsal(a):
V inzerci fialotemenny a haitsky je nádherný taky ale ten je dražší no a to ostatni si chovatele zamlouvaji mezi sebou takže do inzerce aňi nejdou ale jsou tu burzy v zahraniči nevim nemam zkušenost jeďiňe sledovat inzerci v zahraniči a hlavňe si zjistit ceny a jestli máš na ně podminky na ararauně.cz byl jednou seznam zahraničních inzertnich servru.
Nemohli by ste mi hodit link na tej ararauna.cz nemozem najst tie zahranicne stranky na inzerciu
Eriq400
napsal(a):
Nemohli by ste mi hodit link na tej ararauna.cz nemozem najst tie zahranicne stranky na inzerciu
Melanoptera

XXX.XXX.57.80
Eriq400
napsal(a):
Ara horska
Ara hyacintova
Ara cervenoucha
Kakadu palmovy
Kakadu goffinov
Kakadu prilbovy
Amazonan nadherny
Amazonan jamajsky
Amazonan fialovotemenny
.
.
.
.
Všetky uvedené druhy sa dajú aj zohnať, aj chovať. A všetky sú chované u viacerých chovateľov, akurát teda o kakadu prilbových viem len o jednom chovateľovi, ale určite nebude sám. Len teda on ich už viackrát odprezentoval. A je to práve pán spomínaný na konci príspevku. Najkratšia ale najdrahšia cesta dostať sa ku kontaktom na chovateľov daných druhov je ísť si k nim kúpiť napríklad ary ararauny alebo kakadu biele. Potom spoznáte chovateľov a nadviažete kontakty. Pokiaľ chcete papagáje z dovozu, skúste kontaktovať napríklad spomínaného pána Šimona alebo pána Sojku.