Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2017 01:06
david1

XXX.XXX.128.5

Dobry den obracím se z dotazel loni na jaře jsem si pořídil 4 páry mladých andulek mám je venku v celoroční volieře chtél jsem je nechat zahnízdit letos na jaře stím že jsem zjistil že do voliery se mi vlezou jen dvě budky tak jsem měl v plánu dát vždycky dvě samičky bokem aby se o budky nehádaly a po vylétnutí mladých potom samičky vyměnit jenže teď koncem roku všechny samičky začly tokat sice jim krásně zhnědlo ozobí ale voliera není vyhřívaná a v teď v zimě je tam prakticky neustále šero a mám strach aby mi nezačly snášet vjíčka na zem tak se obracím s dotazem jestli to risknout s ty budky jim dát ale samičky i samečci jsou staří tk třičtvrtě roku ďekuji všem za rady.

13.1.2017 06:18
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Budky dejte až na jaro podle počasí třeba březen dva páry tam nechte a další dává oddelte apak je treba prohodte nebo postavte novu větší voliéru na pište rozměry té vaší..

13.1.2017 06:26
david1

XXX.XXX.17.251

Celoroční část má rozměry 1,3x1,5m a na výšku 2,5m a venkovní část 1x1,3x1,5m a je lepší dát pryč celé páry? Protože sem často čet že samečci kteří zrovna nehnízdi problémy nedělaji naopak jinému páru pomáhají krmit samičku.

13.1.2017 06:56
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Je pravda že krmí i mladé v budce ti cizí ale aby nebyly problémy u páření aby se neotravovaly.

13.1.2017 07:00
david1

XXX.XXX.54.248

Aha no původně jsem myslel že bych tomu dal volný průběh výběru ale děkuju za informaci budu nad tím přemýšlet.

13.1.2017 12:53
Erikae

XXX.XXX.147.212

Teď rozhodně budky nedávejte, to je hazard se zdravím andulky nechat hnízdit v takové zimě.
Pokud by začaly samice snášet vajíčka na zem, vysiluje je to, nejlepší je na zimu oddělit samce a samice a je klid. Co se týče umístění pouze dvou budek, dost často dochází k bitkám samic. Dejte vždy jednu budku navíc, přestože zůstane nakonec prázdná. Navíc je lepší dát hnízdit 3 páry a ne dva, kvůli potyčkám. (3 páry a dát 4 budky), ale psal jste, že se vám do voliéry vejdou pouze 2, tudíž tedy dejte 3. Co se týče rušení párů při hnízdění jinými jedinci, nemám s tím dobré zkušenosti, ale neříkám, že to nemůže fungovat. Je to o štěstí. Budky dejte, až se oteplí, není kam spěchat, nelze říct přesně měsíc, jde o teploty, ale to si jistě najdete v odborné literatuře, chovu zdar!

13.1.2017 16:29
genex

XXX.XXX.105.219

david1 napsal(a):
Celoroční část má rozměry 1,3x1,5m a na výšku 2,5m a venkovní část 1x1,3x1,5m a je lepší dát pryč celé páry? Protože sem často čet že samečci kteří zrovna nehnízdi problémy nedělaji naopak jinému páru pomáhají krmit samičku.

A tam se vejdou jen 2 budky pro andule? nechápu...

13.1.2017 16:50
david1

XXX.XXX.54.248

Ano kdybych moch dát dudky do úrovně pasu tak se jich vleze hodně ale budky je lepší umístit výš kde jsou bidýlka a lanové houpačky a buď dám budky dolů a nebo zdemontuju bidýlka a budky umístim nahoru bohužel co se týče budek je ta volierá špatně situovaná.

13.1.2017 17:15
kkki

XXX.XXX.54.213

david1 napsal(a):
Ano kdybych moch dát dudky do úrovně pasu tak se jich vleze hodně ale budky je lepší umístit výš kde jsou bidýlka a lanové houpačky a buď dám budky dolů a nebo zdemontuju bidýlka a budky umístim nahoru bohužel co se týče budek je ta volierá špatně situovaná.

A co dát budky zvenku, taky to nejde?K.

13.1.2017 17:46
david1

XXX.XXX.54.248

To bohužel ne z jedné strany je stěna domu ze dvou stran je 12cm dřevěná izolovaná příčka přistřešku a 4 strana kde jsou vstupní dveře by se vešly budky jen nad sebe což by nedělalo dobrotu už jsem přemýšlem že bych ty budky zabudoval do těch příček ale jsou celkem tenké a špatně by se udržovaly.

13.1.2017 17:56
simacek123

XXX.XXX.142.1

david1 napsal(a):

Tak:za prve andulkam je jedno v jake vyšce mají budky, rozhodne je vhodne je miti ve stejne rovine.myval jsem kvůli lepsi manipulaci budky ve vysi pasu.Za druhé andulky ještě v chovu neosvecene není dobře davat hnízdit při nižší teplote jak +10C. I osvedcene starsi pary by měli mit moznost takoveto min.teploty. Nechat hnízdit v mrazech je hrube a nechovatelsky, a především se ktomu uchyluji mnozitele za ucelem vidiny zjizku který není adekvatni ke spotrebe krmiva v zime. Chceteli odchovávat andulky v zime, tak jim nejprve zajistete vhodne podmínky.

13.1.2017 18:04
david1

XXX.XXX.54.248

Děkuji za radu jestli je to andulkám jedno v jaké výšce tak by to bylo báječné i pro mě k vůli manipulaci a rozhodně bych je nechtěl nechat hnízdit teď jsem si nebyl jistý jestli nebudou mít tendenci hnízdit sami já mám andulky pro radost tak chci každý pár nechat hnízdit jen jednou nejde mi o kvantitu jen o radost z odchovu.

13.1.2017 18:11
simacek123

XXX.XXX.142.1

david1 napsal(a):
Děkuji za radu jestli je to andulkám jedno v jaké výšce tak by to bylo báječné i pro mě k vůli manipulaci a rozhodně bych je nechtěl nechat hnízdit teď jsem si nebyl jistý jestli nebudou mít tendenci hnízdit sami já mám andulky pro radost tak chci každý pár nechat hnízdit jen jednou nejde mi o kvantitu jen o radost z odchovu.

Je to opravdu jedno, za 30let jsem vyskousel téměř vse.Jeste jsem zapomel dodat svetelny den, ktery by nemel byt v zime kradsi nez 12hod. Jestli nechcete aby hnizdili davejte mensi davky suchého krmiva.Hnizdeni nastartujete podavanim michanice a kliceneho zrni v dostatecnem množství.At se dari.

13.1.2017 18:24
david1

XXX.XXX.54.248

Světelný den se jim zkrátil přirozeně zhruba na 10 hodin a dávky suchého krmiva jsem zmenšil ale děkuji za informace aspoň vím že sem s tím neudělal chybu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík