Vyzva, vyrobcovia kruzkov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2017 19:28
arara1981

XXX.XXX.232.156

Mam pripad pri modrocelych ze maju rovnaky rok aj cislo kruzku, jeden je samec a druhy samica.Aka je to nahoda ze dva rovnake kruzky sa ocitnu na rovnakej adrese.Je problem pre vyrobcu kruzku dohodnut sa na nejakom ich znaceni napr SK A649 a druhy SK B649.Aby nevzniklo dvojca SK 649?
Oba vtaky pochadzaju od dvoch chovatelov.

Dilectissima

25.1.2017 20:11
Dilectissima

XXX.XXX.111.35

S tým som sa ešte nestretol. Majú rozdielnu aspoň farbu? Tu Vám ale sotva vyhovie výrobca krúžkov, skôr sa obráťte priamo na nich. Okrem pána Šestáka vyrába krúžky ešte pán Straka.

26.1.2017 06:11
arara1981

XXX.XXX.159.11

Su bez farby strieborne

26.1.2017 11:33
pavon

XXX.XXX.187.82

arara1981 napsal(a):
Mam pripad pri modrocelych ze maju rovnaky rok aj cislo kruzku, jeden je samec a druhy samica.Aka je to nahoda ze dva rovnake kruzky sa ocitnu na rovnakej adrese.Je problem pre vyrobcu kruzku dohodnut sa na nejakom ich znaceni napr SK A649 a druhy SK B649.Aby nevzniklo dvojca SK 649?
Oba vtaky pochadzaju od dvoch chovatelov.

Nevím jak na Slovensku ale u nás je označení CZ od p.Šestáka podélně, p.Straka razí CZ napříč kroužku a navíc je tam označení průměru kroužku. Taky je možné že Vaši modročeláci mají každý jiný průměr kroužku.Já mám v chovu ptáky a každý má jiný kroužek-9,5-10-11.

Dilectissima

27.1.2017 21:36
Dilectissima

XXX.XXX.2.60

No my to tu máme presne tak ako v ČR, nakoľko krúžky pre Slovensko tak - či tak robia iba daní výrobcovia z ČR. Teda ja osobne iných nepoznám, ale rád spoznám. Rovnako tak veľkosť krúžku +-0,5 mm nemusí byť patrná, ale je. Jediný problém vzniká pri zadávaní týchto údajov do dokladov, o čom vlastne v podstate téma je. Takže sú len dve možnosti. Buď sú krúžky od rovnakého výrobcu, len majú naoko nepatrný rozdiel vo veľkosti priemeru, alebo sú krúžky rovnakého priemeru od dvoch výrobcov, len jeden z nich by mal niesť označenie priemeru krúžku. Práve tento údaj by som použil v dokladoch ako rozlišovací znak. Pokiaľ sa jedná o prvý prípad, uviedol by som v dokladoch poznámku o rozdielnej veľkosti priemeru krúžku, aby sa predišlo zbytočným pochybnostiam.

29.1.2017 09:24
arara1981

XXX.XXX.232.156

Este raz som to pozrel, ziadny udaj o priemere.
Rozdiel je len vo velkosti kruzku a materiale s coho je vyrobeny.

Dilectissima

29.1.2017 21:53
Dilectissima

XXX.XXX.2.60

Takže sa jedná o prvý prípad - krúžky sú od rovnakého výrobcu, iba majú iný priemer. Toto vaše zistenie je zmienená poznámka - zapíšte ju ako údaj do druhovej karty, napríklad: 1,0 - kr. č. SK 353 (priemer 10 mm); 0,1 - kr. č. SK 353 (priemer 9,5 mm). A je to vybavené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík