Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2017 09:20
Django4416

XXX.XXX.22.202

Zdravím všechny, máme takový problém s našimi papoušky...Máme dva senegalské papoušky, pár. Samec bude mít rok a samice má 10 let. Oba jsou ručně dokrmení a jsou to naše lásky...:)
Chtěli bychom poradit, píšu proto, že problém je v tom, že každé ráno si papoušek konkr. samec vyvolává pozornost a následně se k němu přidá i samička..Jsme si vědomi chyby, protože každé ráno než jdeme do práce je pouštíme a měníme krmení, vodu a oni jsou na to navyklí a pak se s nimi nedá v klidu spát. Alespoň do osmi? to přeháním od svítání začnou pískat..a velice hlasitě a dokud si jich nevšimnem. Není v tom pouze spánek, je to opravdu nepříjemné i když je člověk vzhůru... Máme je poměrně blízko ložnice takže se to opravdu nedá při spánku, zaspat''..a možnost přestěhování nelze.Jelkož senegalci oprvdu vřiští...možná i zásadní chybou, je že je máme naučené, když je pustíme, že se letí, (vykadit)'' do sprcháče oba dva!. Už jsme brali i variantu, že samec do klece potřebu nevykoná a potřebuje ven. Jenže problém je opravdu v tom, že jsou naučení na brzké ranní hodiny, kdy je pouštíme..Jak tak neučiníme vřiští klidne do 11 dopoledne...Opravdu nevíme co s nimi, co udělat, aby si třeba jeden z nich nemyslel, že je odstrčen nebo podobně. Mimo jiné druhého papouška tedy konkr. samici jsme pořizovali nedávno z důvodu samoty samce. Začal se nám špatně zbarvovat, vyloženě nebyl krásně barevný, ale černý...teď už, je opět krásný. On není nikdy sám, ba naopak neustále je někdo doma, ale jak se odešlo do práce, byl smutný...možná přehnaná společnost:/.Potřebujeme poradit, jestli je možnost odnaučení toho strašného vřískotu.., děkujem :) Django a Sendy.

29.1.2017 10:03
saola

XXX.XXX.229.83

Místnost v bytě, kde máme klece papoušků (korela, pyrura) má na oknech závěsy, které večer zatahujeme. Po zhasnutí světla ptáci jdou spát. Ráno - dokud se neroztáhnou závěsy, tak spí nebo si tiše povídají, žerou a pod. Do místnosti trochu světla vstupuje od vedle a i těmi závěsy trochu světla prochází, takže černočerná tma tam stejně nikdy není, v pohodě. Pokud se v noci místností projde, nerosvěcíme, ptáci ale stejně reagují "čauky", ale stačí říct spinkej a prostě spí dál, no. Žádný řev se nekoná. Taky je standardně pouštíme na cca hodinu až dvě ráno na prolet. pokud jsme v ten den doma, tak na dýl, ale před odchodem do práce to moc nejde...Doba vstávání je v různé dny různá, cca mezi šestou a půl osmou, o víkendu někdy i později.

29.1.2017 10:16
Django4416

XXX.XXX.22.202

Díky za odpověď :) Já mám žaluzie všude a tmu mají..já nevim jendu stranu klece zakrýváme(strana blíže světlu) a druhou koukají ven. Já opravdu nevím...co s nimi. Spíš si to dávám za vinu, protože jsem je měla věčně na rameni a samec je rozmazlený...uvidíme no, ale určitě je nebudu hned pouštět. Budou muset vydržet.. Jídlo budu dávat večer, ovoce přihodím ráno...a snad se režim naučí. Tohle opravdu nejde, tenhle styl... o je vyloženě, jak kdyby jsme je brali na nože...

Přidejte reakci

Přidat smajlík