nalim44

XXX.XXX.215.106
Dnes jsem se dočetl v novinkách Zoo Bošovice, že kroužkují mladé žaky v 3-5 dnu.Docela mě to u takových profesionálů zarazilo.
zako750

XXX.XXX.199.251
Jde to pouze mezi 18-21 dnem, jinak musí být na kšandách.
Alba

XXX.XXX.98.154
nalim44
napsal(a):
Dnes jsem se dočetl v novinkách Zoo Bošovice, že kroužkují mladé žaky v 3-5 dnu.Docela mě to u takových profesionálů zarazilo.
Zrejme sa jedná len o nejaký omyl. Môžete pridať odkaz na novinky? Vďaka.
Alba

XXX.XXX.98.154
Už to mám, je to tu:
http://www.papouscizoo.cz/Prvn%C3%AD%20leto%C5%A1n%C3%AD%20odchov-149.html
Samozrejme, že je to nemožné, uvádzajú zavádzajúce informácie, dobrý postreh.
Alba

XXX.XXX.98.154
Asi som na to "kápol". Nebude to omyl, bude to úmyselný omyl. Nechcem nikoho krivo obviniť, no zrejme sa jedná o marketingový ťah, pri ktorom je spomenuté riadne označenie celistvým krúžkom, čo je teraz pálčivá téma. U nezaujatého záujemcu o žaky to má vyvolať dojem legitímnosti, čo určite nejakého potenciálneho kupca priláka. Ale možno farme krivdím, pri množstve práce sa môže vyskytnúť omyl. Ak je tak, ospravedlňujem sa.
nalim44

XXX.XXX.215.106
Foto určitě nekoresponduje daný odchov a doba inkubace je taky trochu zavádějící, ale za určitých podmínek může být reálná.
Alba

XXX.XXX.98.154
Inkubácia u žakov je obvykle 25 - 27 dní. Uvedený počet 22 dní je hodne zavádzajúci, to by bolo možné len v ojedinelých prípadoch v extrémne horúcom podnebí, alebo v liahni. Vy máte na to aký názor? Za ktorých podmienok by to bolo možné?
nalim44

XXX.XXX.215.106
Vyšší teplota v líhni.
Alba

XXX.XXX.98.154
Takže presne ako píšete, zavádzajúce je ešte aj foto, lebo inak by nemohli byť papagáje v búdke. Rovnako tak je z fotky zrejmé, že mláďatá sú už staršie. Toto nie je príliš korektné. Ale to aj tak na situácii nič nemení. Hoci sme ich prekukli, záujemcovia sa nájdu.
nalim44

XXX.XXX.215.106
Nejde o nějaké "prokouknutí", ale spíše o takovou perličku ze Zoo Bošovice.
Alba

XXX.XXX.98.154
Ide o prekuknutie perličky. A takto im iba robíme reklamu, keď o tom stále píšeme. Dobre to majú premyslené.
jurajda

XXX.XXX.195.189
Nemáte koho pomlouvat odborníci? Burzy nejsou, není možno tedy nadávat na pořadatele a výkupčí tak si smlsnete na naší jediné papouščí zoo.
Přesto, že zatím přetrvávají velké mrazy a papoušci se nachází v zimních ubikacích, u některých druhů je toto období obdobím hnízdění. A to zejména u afrických druhů papoušků. V Papouščí zoo jsou chovány tři druhy: žako velký /Psitacus errithacus/, papoušek senegalský /Poicephalus senegalus/ a papoušek žlutotemenný /Poicephalus meyeri/.
A právě u prvního zmíněného druhu se může zoo pochlubit mláďaty. Jsou to první mláďata roku 2017. Samička snesla první vejce 2.12.2016, druhé 3.12. a třetí vejce 5.12. Všechna tři byla oplozena a po 28 dnech se vylíhlo první mládě, pak druhé a třetí. Dnes jsou všichni tři papoušci řádně označeni celistvým kroužkem a mají se čile k světu.
Nic víc tam napsané není...
nalim44

XXX.XXX.215.106
Původní text: A právě u prvního zmíněného druhu se může zoo pochlubit mláďaty.Jsou to první mláďata roku 2017.Samička snesla první vejce 2.1 2017, druhé 3.1.a třetí vejce 5.1.Všechna tři byla oplozena a po 22 dnech se vylíhlo první mládě, pak druhé a třetí.Dnes jsou všichni tři papoušci řádně označeni celistvým kroužkem a mají se čile k světu.
jurajda

XXX.XXX.195.189
daktari
napsal(a):
Pak si tedy myslím, že šlo o překlep...
Přesně tak.
jurajda
napsal(a):
Nemáte koho pomlouvat odborníci? Burzy nejsou, není možno tedy nadávat na pořadatele a výkupčí tak si smlsnete na naší jediné papouščí zoo.
Ano mám stejný názor.Nemáte koho pomlouvat tak se vytáhne pan Škrhák.Každý má možnost dělat to samé.Bohužel nemáte již tu odvahu jako pan Škrhák a tak pomlouváte.Ale abych byl korektní a jen ho neobhajoval.Mě například na jeho chování vadí že 90% z mláďat co prezentuje jako svůj odchov zkupuje a dokrmuje.Nic proti tomu ale ať to neprezentuje jako jeho.
juraj3

XXX.XXX.49.25
Papouščí zoo rozhodně nezkupuje mláďata papoušků. Všechny zveřejňované odchovy jsou vlastní. Nevím kde vzal pisatel 90% nakoupených mláďat. Na takové praktiky jsou v čr jiní experti.
Alba

XXX.XXX.98.154
Ale no tak, páni, aké ohováranie? Kolega nalim44 ukázal svoj brilantný postreh v novinkách farmy, v ktorých sme potom odhalili dohromady 3 nezrovnalosti. Pozoruhodné je skôr to, že potom došlo k náprave informácií. Takže je to určitá spätná väzba pre farmu, teda ZOO. Manželov Škrhákových poznám ešte z čias, kedy neviedli ani Farmu Ara Bošovice. A k tomu som ich tu na fóre už viackrát vykresloval ako chovateľov, ktorí si idú za svojím cieľom. Rovnako som navštívil s kamarátmi ich ZOO a osobne nás sprevádzali. Pokiaľ si pani Škrháková Pádková spomína, pýtal som sa jej na nesplnený chovateľský sen. S pánom Škrhákom sme zase rozoberali chovateľské praktiky nemenovaného chovateľa z NItry, ktorý mal istý čas v chove kakadu palmové. Či je tak doteraz, neviem. Ja by som takú ZOO uvítal, veď kto z nás má také chovateľské zariadenie?
Treba si ešte raz poriadne prečítať prvotné príspevky, kde pripúšťam aj obyčajný omyl. Vďaka kolegovi nalim44 sa možno pár chovateľov dozvedelo, ako dlho trvá inkubácia žakov, prečo je takmer nemožné inkubovať ich 22 dní a hlavne prečo sa nemôžu krúžkovať ako 3 - 5 dňové. Našich prvotných 8 príspevkov malo vyššiu vypovedaciu hodnotu ako tie všetky ostatné. Stano Radič hovorí: „Ak netrafíš klinec po hlavičke, dáš si po prstoch – ak trafíš, po prstoch ti dajú iní.“.
tarabus

XXX.XXX.195.189
Bartr
napsal(a):
Kde jsem je vzal?Protože jim je roky prodávám tak to vím a nejsem sám.
Když jim je prodáváte jako holata tak kdo je vlastně odchoval? Vy, který jste je vlastně odchovat nedokázal a odstraněním a prodejem mláďat odchov ukončil nebo Škrhákovi, kteří je z holátek vykrmí až na bidlo? Ruku na srdce, čí je to pak skutečně odchov?
tarabus
napsal(a):
Když jim je prodáváte jako holata tak kdo je vlastně odchoval? Vy, který jste je vlastně odchovat nedokázal a odstraněním a prodejem mláďat odchov ukončil nebo Škrhákovi, kteří je z holátek vykrmí až na bidlo? Ruku na srdce, čí je to pak skutečně odchov?
Psal jsem zde někde že jim je prodávám jako holátka? Já jsem zde hájil pana Škrháka že se do toho pustil a není potřeba tady jiskřit tu perfektní Českou povahu.Všichni máte možnost to dělat také tak o co tu vlastně jde.Jen jsem zde zmínil že se mi na něm nelíbí že zkupované odchovy prezentuje jako vlastní.
tarabus

XXX.XXX.195.189
Bartr
napsal(a):
Psal jsem zde někde že jim je prodávám jako holátka? Já jsem zde hájil pana Škrháka že se do toho pustil a není potřeba tady jiskřit tu perfektní Českou povahu.Všichni máte možnost to dělat také tak o co tu vlastně jde.Jen jsem zde zmínil že se mi na něm nelíbí že zkupované odchovy prezentuje jako vlastní.
Nezlobte se, ale konkrétně Vy jste jeden z těch co tady, jak sám píšete, jiskří tu perfektní Českou povahu.
zako 750

XXX.XXX.22.230
Bartr
napsal(a):
Samozřejmě máte pravdu, ale to tu těm méně chápavým nevysvětlíte. Pochopitelně se to za jejich odchov v žádném případě nedá považovat, jen je dokrmili, to je vše.
tarabus
napsal(a):
Nezlobte se, ale konkrétně Vy jste jeden z těch co tady, jak sám píšete, jiskří tu perfektní Českou povahu.
Perfektní českou povahou jsem myslel závist.A myslím si že závistivý nejsem.Spíš se držím hesla přej a bude ti přáno.Na rozdíl od vás.Dovedu si vás po vašich příspěvcích představit co by člověka kterému zdechli slepice na ptačí chřipku a on by se začal modlit ne aby to už nikomu nezdechalo ale pane Bože dej ať to sousedovi pozdechá také.Tolik asi na vaši reakci.
tarabus

XXX.XXX.195.189
Bartr
napsal(a):
Perfektní českou povahou jsem myslel závist.A myslím si že závistivý nejsem.Spíš se držím hesla přej a bude ti přáno.Na rozdíl od vás.Dovedu si vás po vašich příspěvcích představit co by člověka kterému zdechli slepice na ptačí chřipku a on by se začal modlit ne aby to už nikomu nezdechalo ale pane Bože dej ať to sousedovi pozdechá také.Tolik asi na vaši reakci.
Vážený pane, snažíte se očistit od toho plivnutí si na pana Škrháka, že 90% mláďat není jeho.
Já jsem napsal jen dva příspěvky a to se v tom prvním ptám kdo z těch dvou stran je ten, který mláďata fakticky odchová.
Myslím, že tam není nic z čeho můžete usuzovat na závist. Tu naopak výrazně cítím z vaší strany.
Ve druhém příspěvku reaguji na vás, protože jste mě napadl s nějakou perfektní českou povahou
A tímto třetím příspěvkem s vámi končím, protože pro mě jste se předvedl dost a je jasné, že jste typ člověka se kterým diskutovat je ztráta času.
tarabus
napsal(a):
Vážený pane, snažíte se očistit od toho plivnutí si na pana Škrháka, že 90% mláďat není jeho.
Já jsem napsal jen dva příspěvky a to se v tom prvním ptám kdo z těch dvou stran je ten, který mláďata fakticky odchová.
Myslím, že tam není nic z čeho můžete usuzovat na závist. Tu naopak výrazně cítím z vaší strany.
Ve druhém příspěvku reaguji na vás, protože jste mě napadl s nějakou perfektní českou povahou
A tímto třetím příspěvkem s vámi končím, protože pro mě jste se předvedl dost a je jasné, že jste typ člověka se kterým diskutovat je ztráta času.
Vážený pane.Když ty vaše příspěvky čtu nestačím se divit jak celkem srozumitelnou reakci pisatele BARTR dokážete překroutit.Vždyť on pana Škrháka vlastně chválil za odvahu pustit se do provozování ZOO protože každý na to nemá.Akorát vznesl vítku že mláďata která zkupuje vydává za svá.A vy ho nařknete že na pana Škrháka plive.Podivejte se do zrcadla možná se i zastydíte.
Bartr
napsal(a):
Kde jsem je vzal?Protože jim je roky prodávám tak to vím a nejsem sám.
Reaguji na diskuzi, která byla před několika dny rozpoutána na moji osobu ve věci prodeje mláďat papoušků. Jelikož nesnáším anonymní vystupování a nečtu tuto diskuzi a raději tento čas věnuji chovu papoušků a dalšímu rozvoji zoo. Na tuto skutečnost jsem byl upozorněn mým známým chovatelem papoušků. Tak se k tomu vyjadřuji: došlo z naší strany k tiskové chybě, která byla napravena a mrzí mě, že pisatel „nalim44“ je takový „chovatel“, že by chtěl kroužkovat papoušky ve třech dnech… Pokud bych něco takového na webu objevil, zavolal bych majiteli /autorovi článku/, že asi došlo k omylu.
A co se týče chovatele, pisatele „bartr“, žádám Vás, aby jste vystoupil z anonymity, protože uvádíte lživé informace ! Od roku 2009 jsem nekoupil žádné mládě papouška na dokrmení, s výjimkou loňského roku, kdy jsem koupil dvě mláďata papoušků k dokrmení, abych je následně umístil do chovu v zoo. A Vy píšete, že jste stálým dodavatelem mláďat papoušků a nejste sám. Jmenujte tedy i ostatní chovatele, kteří nám takto a stále dodávají mláďata.
Rád bych s Vámi danou situaci řešil osobně, v opačném případě podávám trestní oznámení na neznámého pachatele, abych očistil nejen jméno své, ale hlavně jméno Papouščí zoologické zahrady.
A na rozdíl od vás všech, Škrhák Vlastimil, ekonomický ředitel Papouščí zoo Bošovice. Telefonní číslo a e-mail na stránkách www.papouscizoo.cz.
Vlastimil Škrhák
napsal(a):
Reaguji na diskuzi, která byla před několika dny rozpoutána na moji osobu ve věci prodeje mláďat papoušků. Jelikož nesnáším anonymní vystupování a nečtu tuto diskuzi a raději tento čas věnuji chovu papoušků a dalšímu rozvoji zoo. Na tuto skutečnost jsem byl upozorněn mým známým chovatelem papoušků. Tak se k tomu vyjadřuji: došlo z naší strany k tiskové chybě, která byla napravena a mrzí mě, že pisatel „nalim44“ je takový „chovatel“, že by chtěl kroužkovat papoušky ve třech dnech… Pokud bych něco takového na webu objevil, zavolal bych majiteli /autorovi článku/, že asi došlo k omylu.
A co se týče chovatele, pisatele „bartr“, žádám Vás, aby jste vystoupil z anonymity, protože uvádíte lživé informace ! Od roku 2009 jsem nekoupil žádné mládě papouška na dokrmení, s výjimkou loňského roku, kdy jsem koupil dvě mláďata papoušků k dokrmení, abych je následně umístil do chovu v zoo. A Vy píšete, že jste stálým dodavatelem mláďat papoušků a nejste sám. Jmenujte tedy i ostatní chovatele, kteří nám takto a stále dodávají mláďata.
Rád bych s Vámi danou situaci řešil osobně, v opačném případě podávám trestní oznámení na neznámého pachatele, abych očistil nejen jméno své, ale hlavně jméno Papouščí zoologické zahrady.
A na rozdíl od vás všech, Škrhák Vlastimil, ekonomický ředitel Papouščí zoo Bošovice. Telefonní číslo a e-mail na stránkách www.papouscizoo.cz.
Pane Skrhak, vase zoo je perfektni nemůžete se divit ale zde z 90% prispiva a spise klame většina diskutujících, pisi zde i takzvani chytrolini kteří se ukaji na cizi praci, a proto se musí skrývat anonyme.Nemohou prenest přes srdce schopnosti druhých.Preji mnoho zdaru a tesim se na letni navstevu ve vasi zoo.Spozdravem Simacek T.723027221.
jurajda

XXX.XXX.195.189
Vlastimil Škrhák
napsal(a):
Tak a je klid
Jen jste asi přišel o dlouholetého dodavatele papoušků s nickem "bartr"