aaaaaaaa

XXX.XXX.118.136
Dobrý večer, uvažujeme o koupi papouška jako mazlíčka a moc se nám líbí Alexandr malý. Máme zkušenosti zatím s andulkama. Chtěl bych se zeptat, zda-li je Alex vhodný jako mazel a pro začátečníky a jak moc je náročný.
aaaaaaaa
napsal(a):
Dobrý večer, uvažujeme o koupi papouška jako mazlíčka a moc se nám líbí Alexandr malý. Máme zkušenosti zatím s andulkama. Chtěl bych se zeptat, zda-li je Alex vhodný jako mazel a pro začátečníky a jak moc je náročný.
Dobry den, pokud chcete přimo alexandra tak si zkuste neco precist o a.vousatem..muj znamy ma uz mnoho let ochoceneho samce a je uplne bez chyby, umazlenej...s a.malym zkusenost nemam..
Pbfaktor

XXX.XXX.226.103
Ano kamarádka má též vousatého samečka a úplně v pohodě.
Alexandr malý je hrozný závislák oproti andulce. Dříve jsem měla také andulky a i korely, když jsem si pořídila Alexandra malého, tak jsem pochopila, že je to docela náročnější. Není vše tak jednoduché jako u andulky, papoušek Alexandr je více inteligentní, nechci tím urážet andulky, ale nejde tolik oklamat jako andulka. Alexandr je velice učenlivý, vnímaný, hraný a taky pěkně mazaný. Okolo jednoho roku prochází pubertou, bývá v té době ukřičený a hodně lidí si stěžuje na štípání, ale když tímto obdobím projde, tak bývá pak miláček. Když si s ním dáte práci, nebudete se ho chtít vzdát. Záleží na povaze a výchově. Kupte si ručně dokrmené mládě, buďte k němu citlivý a opatrný, bude Vás milovat.
Doporučuji klec minimálně 100 výška,60 šířka,80 délka pro jednoho papouška. Klec by bylo dobré umístit k urovni vaším očím, aby papouška na Vás nekoukal z výšky. Klec umístit do rohu, aby měl dostatek bezpečí. Dejte mu možnost se denně prolétnout po bytě, nakupte mu hodně hraček, nějakou větev ať si má na čem hrát. Pokud budete mít pocit, že mu někdy budete chtít koupit kamaráda, tak mu kupte i zrcátko ať ví jak vůbec papoušek vypadá.