Dobrý den, mám páru astrildů bělolících a když se vylíhnou mladé tak je nekrmí nebo je na druhý den přestanou krmit. Tak se zachovali i u druhého hnízda. Pár je starý přes rok, než se začnou líhnout tak začínám krmit vaj. směsí, klíčeným zrním a suchou směsí a senegal. prosem. Chci se zeptat jestli mám samičku vyměnit nebo jim dávat něco jiného na krmení. Nemáte nějakou radu nebo zkušenost jak by mohli začít krmit mladé? Děkuji za odpověď.
astrild1704
napsal(a):
Dobrý den, mám páru astrildů bělolících a když se vylíhnou mladé tak je nekrmí nebo je na druhý den přestanou krmit. Tak se zachovali i u druhého hnízda. Pár je starý přes rok, než se začnou líhnout tak začínám krmit vaj. směsí, klíčeným zrním a suchou směsí a senegal. prosem. Chci se zeptat jestli mám samičku vyměnit nebo jim dávat něco jiného na krmení. Nemáte nějakou radu nebo zkušenost jak by mohli začít krmit mladé? Děkuji za odpověď.
Klíčené bych nedávala, tím je spíš stimulujete k dalšímu hnízdění. A dopřáváte jím klid? Moji astrildi, pokud nemají klid, vajíčka sice samička nese, ale klidně je rozbijí a hotovo. Hnízdí pouze ve venkovní voliéře, ale tam se potom starají vzorně.
astrild1704
napsal(a):
Klid mají, na vajíčkách sedí bez problémů po celou dobu. Jak se vylíhnou mladé tak sedí dál na vajíčkách, ale nekrmí mladé.
Mně se tohle stávalo s AG. Vylíhli se mladí, ale staří je nekrmili. Jakmile uhynuli, začali snášet zase. Jenže myslím, že to byla moje vina, že jsem tenkrát neměla moc zkušeností a dávali jim moc pestrou stravu. Ale jestli to byl ten pravý důvod, těžko říci.
Dobry den,
doporucil bych zeptat se chovatele co odchoval samicku cim a jak krmil. Celkove trochu vyzvedet zpusob chovu. Mozna je zakopany pes v tom ze nemaji to na co byli zvykli.
Nekdy pomuze ptacata prikrmit dokrmovaci kasi a jak jsou vetsi, hlasitejsi, probudi snaz matersky instinkt.
V jinem vlakne jsem popsal i pripad, kdy samec ihned po vylihnuti mladete odmitla pustit samicku do budky a tak pak nemohla nakrmit. Samec mlade nekrmil a tak hynula. Vse vyresil odchyt samce. Leda jsem ho chytil, samice okamzite nakrmila.
S pozdravem smidla.eu.