Samička neustále provokuje samečka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mig26

12.2.2017 09:58
Mig26

XXX.XXX.41.31

Ahoj,

doma máme dvě andulky - samečka a samičku, kterou jsme pořídili asi 5 měsíců po pořízení samečka. Zpočátku to vypadalo, že si padli do oka - všude létali spolu, krmili se, probírali si peříčka, sameček se jí pořád dvořil, když jsme jim měnili v kleci zrní a oni byli zrovna uvnitř, tak sameček jakoby chránil samičku svým tělíčkem... Jenže teď se samička začala přepeřovat (poprvé) a od té doby se k samečkovi chová ošklivě. Klove do něj, otravuje ho a provokuje, v kleci mu docela často "zakazuje" zobat zrní (přitom má každý svou misku) a tak dále. Ale není vyloženě agresivní. Pak zase mají chvíle, kdy se mazlí, pečují o sebe a působí jako pár. A já mám teď dilema, jestli samička takhle protivná jen kvůli tomu přepeření anebo mezi sebou mají problém, který by postupem času mohl vyústit v horší šarvátky. Má někdo podobnou zkušenost? Děkuju za odpovědi.

12.2.2017 13:32
fatty

XXX.XXX.90.122

Ahoj. Myslím, že pokud by si vyloženě neseděli, tak by byla protivná pořád.Nevím jestli mají budku, to často pomáhá a když samec moc prudí, tak si madam zaleze a jinak (třeba ji bolí hlava) asi je to normální. Zdar. Fatty.

12.2.2017 13:55
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

A nenapadlo Vás že se hlásí jaro? Vsadil bych se že chce hnízdit a jestli nemá budku, bude nervózní a nakonec snášet po zemi. Je to přirozený běh přírody.
To že se mezi sebou hašteří je normální a přirozené.

12.2.2017 14:00
Lenkok

XXX.XXX.79.130

Jo, tak my máme to samé, pravděpodobně to tak bude, naše už si hledá po bytě materiál.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2017 14:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lenkok napsal(a):
Jo, tak my máme to samé, pravděpodobně to tak bude, naše už si hledá po bytě materiál.

Andulky si hnizdo nestavi...

12.2.2017 14:32
Lenkok

XXX.XXX.79.130

Tak já nemyslela, že by si andulka stavěla hnízdo, ale reagovala jsem na to chování ptáčků, máme podobné chování momentálně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík