Slabý aymara citronový

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2017 20:17
bathory

XXX.XXX.119.32

Mám cca rok a půl starý aymar citronových. Po celou dobu byl jejich chov bez problémů. V zimě v bednovce, přes léto ve volieře... S krmením taky nebyl žádný problém, vždycky všechno ochutnali a většinou i snědli. Po loňském odchytu a umístění do bednovky na zimu se ale něco změnilo. Začali být hrozně vybíraví v jídle, prakticky vždycky vyžerou pouze slunečnici a kardi a zbytek nechají, nežerou ovoce, zeleninu, granule, prostě nic, co normálně jedli. Dokonce i větve mají rádi pouze smrkové, přitom milovali jakékoliv. Poslední dobou navíc zjišťuju, že sameček je nějaký špatný, je slabší než byl, prakticky nelítá a i nohy má takové slabší - špatně se mu šplhá. Zdá se mi, že i zrychleněji dýchá, ale ono se to dost špatně poznává, protože tito ptáci se celkem snadno rozruší... Všimla jsem si i, že poměrně často vrtí ocasem ze strany na stranu... Po konzultaci s veterinářem jsem ho odčervila Imovecem a přeléčila na kokcidie (i když trus byl na pohled v pořádku), ale zlepšení nevidím. Přístí týden očekávám výsledky odběru trusu... Snažím se do vody přidávat i vitamíny, aloe vera, ale nemůžu přijít na to co mu chybí... Nemá někdo nějaký nápad, co by to mohlo být... Děkuji za jakékoliv tipy...

16.2.2017 18:19
sunflowersman

XXX.XXX.133.176

Dobry den. A pridavate i mineraly, popripade i AD3?. Jelikoz se jedna o vysokohorsky druh, ve sve domovine jsou totiz zvykli na silne slunecni zareni a to jim v zajeti, obzvlaste v zime uvnitr chybi. Chradnuti je u techto aymaru vyskytujici se jev. Pricina muze byt take jinde. Celkove jsem choval vice paru a podle meho nazoru jim celkove nevyhovuje byt od podzimu do jara zavreni vevnitr. Idealni jsou tedy kombinovane voliery a poustet pres zimu na prolet, chapu vsak, ze kazdy je nema, ja jsem je take stehoval na zimu do teple mistnosti. Tento druh neni zkratka tak odolny jako treba aymarove pruhovani, i sedoprsi v mem chovu me pripadali vice odolni a mensi stresari.

M. Stepan.

17.2.2017 06:51
bathory

XXX.XXX.156.2

sunflowersman napsal(a):
Dobry den. A pridavate i mineraly, popripade i AD3?. Jelikoz se jedna o vysokohorsky druh, ve sve domovine jsou totiz zvykli na silne slunecni zareni a to jim v zajeti, obzvlaste v zime uvnitr chybi. Chradnuti je u techto aymaru vyskytujici se jev. Pricina muze byt take jinde. Celkove jsem choval vice paru a podle meho nazoru jim celkove nevyhovuje byt od podzimu do jara zavreni vevnitr. Idealni jsou tedy kombinovane voliery a poustet pres zimu na prolet, chapu vsak, ze kazdy je nema, ja jsem je take stehoval na zimu do teple mistnosti. Tento druh neni zkratka tak odolny jako treba aymarove pruhovani, i sedoprsi v mem chovu me pripadali vice odolni a mensi stresari.

M. Stepan.

Vždy podávám kombinace různých vitamínů, ale z AD mám trochu strach z převitamínování, ale asi to budu muset risknout. S tím slunečním zářením jste mě překvapil...Asi zvážím UV světlo...

Tím, že poslední dobou skoro nic nechtějí mám právě obavu, aby jim nechybělo něco konkrétního. Dříve nebyl problém, dalo se jim vše dát do krmiva, míchanice apod. Vše ochotně ochutnali, sešrotovali prakticky všechno, ale teď. Chovám právě i aymary pruhované a u těch jsem podobný problém nezaznamenala, jsou taky sice v jídle konzervativní a občas překvapí, ale tohle ani u nich neznám. Navíc je o nich taky více informací na netu než o citronech...

Přidejte reakci

Přidat smajlík