Papoušek královský, nejeví o sebe zájem...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

vincek 28

22.2.2017 22:11
vincek 28

XXX.XXX.210.158

Dobrý večer
Koupil jsem pár královských 1,0 kr.2012 0,1 kr.2010, každý kus od jiného chovatele.
Ptáci jsou asi týden ve voliéře nenapadají se ale nejeví o sebe zájem.
Jak dlouho trvá těmto ptákům než si sednou?Pokud si sednou.
U Alexandru malých to trvalo 10dnů než začali spávat vedle sebe a krmit se.
Slyšel jsem že u královských je to problém že si málo který dospělí kus sedne.
Děkuji za rady.

pyrrhuraman

23.2.2017 08:47
pyrrhuraman

XXX.XXX.195.189

vincek 28 napsal(a):
Dobrý večer
Koupil jsem pár královských 1,0 kr.2012 0,1 kr.2010, každý kus od jiného chovatele.
Děkuji za rady.

U australských papoušků to většinou poznáte až v době toku. Mimo tuto dobu nejsou tihle ptáci v páru tak kontaktní jako třeba papoušci z jižní Ameriky.

23.2.2017 10:29
majo12345

XXX.XXX.205.249

Píšete že vtáci sú 7 dní spolu.Treba si počkať kým sa trošku oťukajú a potom možno.Vôbec nemusia zahniezdiť.Z takto starých vtákov nezostavujem chovné páry.Je to vždy lotéria.Ja si kúpim mladých a počkám si 3 roky.Ale viem čím sú krmený a v akých podmienkach chovaný.

23.2.2017 10:59
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Papoušci královští se k sobě chovají i v době toku jako cizinci. Já je mám několik let a každoročně odchovávají. Poznám, že jsou v toku jen podle toho že samec zužuje a rozšiřuje panenku v oku, peří na hlavě postaví "do čtverečku" a je hlučnější, Samice po čase udělá "kolíbku" a pak jen čekám až se bude zdržovat v budce. Není nic prohrané a je možné, že si na sebe budou zvykat i delší dobu, pokud měli partnery a odchovávali s nimi. Nebo vás hned překvapí a budou mít plnou budku mladých.

23.2.2017 11:42
barp58

XXX.XXX.20.90

vincek 28 napsal(a):
Dobrý večer
Děkuji za rady.

Přesně tak, jak se vyjádřil p. pyrrhura. Ted' je důležité zda trochu harmonují, zda se neodhání, žerou spolu a nocují vedle sebe nebo aspoń na jednom bidle.Též bylo dobré je dát samostatně na čas vedle sebe do dvou volier a pozorovat jejich chování přes pletivo. Důležitý je i první kontakt při vypuštění do nového prostředí, pokud se ptáci napadají obvykle to dobré nebude, a dočkáte se čisté snášky . Jinak jak bylo již uvedeno vše se uvidí jak půjde samice duben- květen do toku a začne kvočet, zda ji bude samec krmit a budou se pářit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík