Dobrý den,
koupil jsem páru kakariků a měli by to být kakarici růžočelý. Jsou sice oškubaní, no uvidím. Prý ten samec (straka) je kakarik žlutočelý. Fotky sice nejsou nic moc, ale snad mi někdo pomůže.
Děkuji Petr.
K A T A S T R O F A. Nepoužívam sproste slová ale preboha to sa komu podarilo takto skurviť vtákov? Vám alebo...? Čo vám pomôže keď vám tu niekto napíše že sú to žlto alebo červenočeli? Veď dopadnete ako ten od koho ste ich kúpili. Človek ktorý nemá snahu samovzdelavania by sa do chovu akéhokoľvek živočícha NEMAL púšťať. Už v úvode ste uviedol nový druh kakariky ružočely? To nehovorím o zdravotnej problematike týkajúcej sa viditeľne samice. Chyťte ju a prezrite roztiahnute krídlo hlavne letky, či sa jej správne otvárajú brka a koľko má vlastne letiek- funkčných. Možno by bolo dobré pozrieť aj samca. A samozrejme, karantena lebo vás môže čakať smutné prekvapenie.
Za dlouha leta co chovam a rocne odchovavam desitky mladych, potvrzuji ze se jedna o ptaky nevhodne do chovu.A to nejenom proto ze samice je ve velmi zalostnem stavu, i samec je postihnut a velmi dlouhou dobu bude, jelikoz takto rozpereni kakarici budou i nadále produkovat mlade kteří se rozperi a je hotovo.kakarik sice několikrát do roka preperuje ale postupne tak ze nemůže dojit k castecnemu obnazeni na kuzi.kakarici musí byt celi rok i v době odchovu plne opereni, vijimku tvori pouze samice která v době snuzky ma naziny obnazene kvůli lepsi telesne izolaci při sezeni., jakmile prestane sedet nesmí zustat hole. Jedina mozna rada jak se vyhnout komplikacim je ta ze se musí koupit u chovatele doma, kde lze videt chov, na burze je koupe 50% uspesna.
zbosace
napsal(a):
K A T A S T R O F A. Nepoužívam sproste slová ale preboha to sa komu podarilo takto skurviť vtákov? Vám alebo...? Čo vám pomôže keď vám tu niekto napíše že sú to žlto alebo červenočeli? Veď dopadnete ako ten od koho ste ich kúpili. Človek ktorý nemá snahu samovzdelavania by sa do chovu akéhokoľvek živočícha NEMAL púšťať. Už v úvode ste uviedol nový druh kakariky ružočely? To nehovorím o zdravotnej problematike týkajúcej sa viditeľne samice. Chyťte ju a prezrite roztiahnute krídlo hlavne letky, či sa jej správne otvárajú brka a koľko má vlastne letiek- funkčných. Možno by bolo dobré pozrieť aj samca. A samozrejme, karantena lebo vás môže čakať smutné prekvapenie.
Vážený pane,
jsem rád, že jste se zapojil do diskuze kterou jsem založil.
To, že se člověk překlepne a místo D napíše Ž neznamená, že to je nový druh ptáka.Až jsem to napsal a odeslal, tak jsem to zjistil, ale nevím jak bych to mohl opravit.Na nadpis jsem chtěl dát taky RUDOČELÝ a dal jsem žlutočelý. Podstata všeho je co je to za poddruh. No na druhou stranu jsem si myslel, že to každý pochopí, ale zapomněl jsem že to můžou číst i cizí st. příslušníci a tým dělá problém překlad. Co se týče toho pohledu a jak vypadají.Je možné, že jim něco chybí (nějaké vitamíny), ale když jsem byl u chovatele pro ptáky, tak mi ukazoval co všechno má. A měl tam několik stejných párů co měli mladé a vypadali podobně. A vždy jim to doroste.
No v karanténě je samozřejmě mám, to už jsem se v knihách dočetl.
Každopádně pozoruji již delší dobu, že tu když někdo potřebuje pomoc a nebo radu, tak může čekat jen urážky. No myslím si, že každý chovatel jednou začínal.
Vážený pane. Verte mi že efekt môjho príspevku nebol vás uraziť ale vám pomôcť. Ato i za cenu že to zoberiete osobne. I tak vás musím znovu opraviť za preklep, nie poddruh ale druh. Ale to sú detaily na ktoré časom prídete ak sa dopracujete k DRUHOM ktoré sa chovajú aj v geografickych formách- PODDRUHOCH. V tomto prípade sa úzkostlivo dbá na čistotu poddruhu. Tie sa môžu odlišovať sfarbením, veľkosťou ale častokrát aj cenou.. Neviem aké informácie vám poskytol predajca ale podľa toho čo ste doposiaľ uviedol je to bieda. Mám taký dojem že i to o poddruhu je od neho a možno vám povedal že párit žltočeleho z cervenocelym je ok. Ale ono je to v skutočnosti hriech. Naozaj by som bol rád keby ste aj vy sám vyvinul snahu a pokúsil sa určiť druh sám. Vyhľadajte si na vašich vtakoch hlavné znaky. Červenočely- celé čelo od ozobia cez temeno syto červené. Červená sa nesmie deliť či prechádzať na temene do oranžovej!. Za okom sa nachádza červená škvrna asi v oblasti usneho otvoru. Čím sú červeno sfarbené oblasti rozsiahlejšie tým je vták cennejší. Žltočely- červená je len úzka časť nad ozobim, tak do 5 mm. Ďalej už čelo a temeno pokračuje v jasnozltej farbe. Čim žltšia tým je jedenec geneticky cennejší. Nesmie byť nacervenala ani oranžová! Škvrna na uchu typická pre KK ČČ CHÝBA. Nesmie byť ani NAZNAČENÁ! Pokiaľ tam červená presvita, ide o krizenca. Ide o dva samostatné druhy a je nechovatelske ich krizit. To čo budete chovať je vaše slobodné rozhodnutie.
Čo sa týka zdravotného stavu. Videl ste chov a i ostatných vtákov v podobnom stave. Už to vás malo upozornit že niečo nieje v poriadku. Ono sa hovorí že u kakarikov je to bežné. Ale je to podľa vás v poriadku? Iba jedna skupina sa vystaví hromadnej strate peria- vrubozobe a iba letky, nie ochranný kryt trupu. U všetkých ostatných to môže znacit ochorenie- dieteticka chyba, parazity, vyčerpanost častým hniezdením, avitaminoza a bohužiaľ v poslednom čase infekcia. Preto som vám odporúčal skontrolovať rastúce perie v brku. Každopádne ak sa chcete pokúsiť o ich vzkriesenie treba podať postupne všetky vitamíny počínajúc A, B,...upraviť krmenie s obmedzením slnečnice a poskytnúť nádobu na hrabanie s pieskom, zeminou, raselinou, starým drevom či travove drny. Chovu zdar.
kakarik3
napsal(a):
Vážený pane,
jsem rád, že jste se zapojil do diskuze kterou jsem založil.
To, že se člověk překlepne a místo D napíše Ž neznamená, že to je nový druh ptáka.Až jsem to napsal a odeslal, tak jsem to zjistil, ale nevím jak bych to mohl opravit.Na nadpis jsem chtěl dát taky RUDOČELÝ a dal jsem žlutočelý. Podstata všeho je co je to za poddruh. No na druhou stranu jsem si myslel, že to každý pochopí, ale zapomněl jsem že to můžou číst i cizí st. příslušníci a tým dělá problém překlad. Co se týče toho pohledu a jak vypadají.Je možné, že jim něco chybí (nějaké vitamíny), ale když jsem byl u chovatele pro ptáky, tak mi ukazoval co všechno má. A měl tam několik stejných párů co měli mladé a vypadali podobně. A vždy jim to doroste.
No v karanténě je samozřejmě mám, to už jsem se v knihách dočetl.
Každopádně pozoruji již delší dobu, že tu když někdo potřebuje pomoc a nebo radu, tak může čekat jen urážky. No myslím si, že každý chovatel jednou začínal.
Nebudu se dále rozepisovat, jste zacatecnik a koupil z ne zrovna zdravého chovu, opakuji ještě jednou, kakarici v takovem stavu budou i nadále plodit potomstvo které bude dopadat podobne.Priste kupujte od chovatele kde to není rozpereno.Chovam ve volierkach po paru, nekteri uz sedi, rozpereni nebudou po cely rok.! A kdo vam tvrdi ze se to spravi, tak dobrou noc.
Chovám kakariky již spoustu let. Viděl jsem jich stovky. Takhle zubožené jsou tito první.
Ten kdo má takovéto chovance, chovatel opravdu není.
Tohle není žádné přepeřování, jsou to vážně nemocní jedinci, naprosto nevhodné do chovu jak Vám již psal simacek123.