Mníšek šedý hnízdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2017 20:19
dusan4

XXX.XXX.37.22

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně hnízdění.Mám tři páry, dva páry roční a jeden pár je tříletý.Všechny jsem pořídil letos, mám je ve venkovní voliéře s patagonci. Udělal jsem jim dvě desky na hnízdění přírodně, kde deska je 80 cm délka a šířka 35 cm a výška k pletivu je 40-50 cm cca. Nyní jsem jim ještě udělal tři budky polootevřené cca 24/24/v.40 cm, kde jsem dal budky cca 10-15 cm mezi sebou a jsou v řadě a mnichové lezou mezi ně a dávají si tam proutky, tak jsem jim budky dal cca 5 cm mezi sebou, a teď nevím, jestli nedělám něco špatně... Tedˇ tápu, co s tím. Budky se zatím nevšímají, jen jeden pár si zabral vršek, druhý budky.Díky za rady, přeji hezký den.

24.2.2017 20:22
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,

nejsem odbornik na mnisky, ale selskym rozumem. Pokud si ptaci nekam zacnou nosit hnizdni material, nez jim v tom branit nebylo by lepsi to podporit? Udelat vetsi misto mezi budkama at se jim tam hnizdo vejde? Klidne oddelat neobsazenou budku.

S pozdravem smidla.eu.

25.2.2017 01:34
BananRoman

XXX.XXX.182.37

Lepší by bylo ty budky zavěsit, aby mezi ně nenosily materiál. To samé je lepší, aby měli boudu u stropu, jinak to nastelou nad ní. Nebo je nechte, oni si poradí, to proutí je pro ně stimulant, není to nutnost, aby bylo v ně budky. Ale je dobré myslet dopředu, než dojde na kontroly vajec, mláďat,...

25.2.2017 06:38
york

XXX.XXX.89.198

Zdravím, jediný limit je kroužkování. Pokud vše necháte na nich, oni si poradí a čím víc budou mít proutí tak si postaví přímo sídliště a je na co se dívat, přistavují dokud mají z čeho a samec stále opravuje i v době kdy samice sedí na vejcích, je to pro ně uklidňující, pokud stíhá tak mezi jednotlivým krmením mladých vždy přinese nějakou tu větvičku a pořád přistavuje a dokonce si hnízdo i zdobí třeba vyzobaným klasem ze senegalu, někdy když mají málo proutí, tak si ho navzájem kradou a je spousta šarvátek, takže doporučuji dostatek materiálu. Takže to nechte už na ně, nerušte je a nic nepřemisťujte. Oni si z nouze dokáží postavit hnízdo i na pletivu, jsou to mistři. Pokud půjdete přírodní cestou tak stačí ta police, pokud chcete kontrolu tak budky. Já preferuji hnízda a oželím kroužkování a mladé si ode mě chovatelé berou, nemám potřebu jim dávat nějaké staré vysloužilce a podobně. Ať se vám daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík