Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2017 13:04
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Chtě jsem se zeptat, jestli může být chovný pár Eklektusů ve zděné voliéře s venkovním výletem ale bez vytápění.Někdo píše ano druhý ne.Moc se mi líbí ale nevím jestli přežijí ve zdraví zimu zavření, voliéra má rozměry šířka metr délka čtyři metry, venkovní výlet má metr šířka tři metry délka. Děkuji za odpovědˇ.Chovatel Jirka.

10.3.2017 16:32
were

XXX.XXX.220.250

Dobrý den, eklekty sice nechovám, ale můj názor je ten, že bych to bez vytápění nezkoušel. Mějte na paměti, jaký biotop ptáci obývají. Záleží také odkud jste a kolik stupňů je v místnosti v těch největších mrazech. Druhá stránka věci je cena ptáků. Já bych z tak drahými ptáky neriskoval, teda já bych vůbec s žádnými ptáky neprováděl pokusy o otužování. Ano tady na internetu jsou různé názory na chov, ale už nikdo nepíše, jak je ten chov úspěšný, v jaké jsou ptáci kondici, jak odchovávají a v jakém jsou zdravotním stavu a jakého věku se dožili. Navštivte osobně několik chovatelů eklektů a udělejte si názor sám. Přeji úspěšný chov a šťastné rozhodnutí.

ne

10.3.2017 17:13
ne

XXX.XXX.195.189

Horák lutino napsal(a):
Chtě jsem se zeptat, jestli může být chovný pár Eklektusů ve zděné voliéře s venkovním výletem ale bez vytápění.Někdo píše ano druhý ne.Moc se mi líbí ale nevím jestli přežijí ve zdraví zimu zavření, voliéra má rozměry šířka metr délka čtyři metry, venkovní výlet má metr šířka tři metry délka. Děkuji za odpovědˇ.Chovatel Jirka.

Já osobně si nedovedu představit, že bych jakékoliv papoušky choval v zimě venku bez vyhřívaného záletu a už vůbec si nedovedu představit jak bych krmil eklekty když by mrzlo. Jsou to papoušci, kteří potřebují denně pořádnou porci ovoce a zeleniny a převážně měkké krmení, které by okamžitě zmrzlo.

10.3.2017 18:45
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Vy, co jste mu odpověděli mimo were, který to vystihl, píšete a nevíte co.
Cituji:
ne: "...nedovedu si představit, že bych JAKÉKOLIV papoušky choval v zimě venku... "
A co alexandr čínský, p. patagonský a rozely a další ? Co to je vytápění, co je zima?
Tak dotaz : Ve dne teplota stupňů tolik až tolik?
V noci klesne až na tolik a tolik?
Během 4 měsíců jsou hodnoty teplot od do.
A také délka dne v zimě. Bez těchto údajů nelze radit.
Tropičtí ptáci by měli být aspoň v 5° C, když ne v deseti a viděl jsem amazoňany venezuelské celou zimu v mrazu, nechtěl jsem tomu věřit. Člověk se stále učí. Letos po 10. letech jsem to u jedněch venezuelců po každoročním stěhování domů zkusil. Začínají jít do toku, vypadají dobře, uvidím.Také záleží na věku.
Můžete mě kamenovat. Výlet na krátko ven i v mrazu je prospěšný. Co je nakrátko je také k diskuzi. Na pletivu v noci visící andulky Vám omrznou prsty i u nich. Na dřevě bude v klidu v -15 °C. Průměr bidla, proudění vzduchu. To vše je u každého jiné. Je třeba vidět chovy.
Závěrem k dotazu.
Voliéra - rozměr osobně závidím. Polychloros mám jen jeden pár.
Tak kolik stupňů je v zimě uvnitř ? Pakliže nemrzne, nebál bych se. Pod nulou bych je nechoval. Ne budka, samice by mohla by snášet.

ne

10.3.2017 19:59
ne

XXX.XXX.195.189

Moudivláček napsal(a):
Vy, co jste mu odpověděli mimo were, který to vystihl, píšete a nevíte co.
Cituji:
ne: "...nedovedu si představit, že bych JAKÉKOLIV papoušky choval v zimě venku... "
A co alexandr čínský, p. patagonský a rozely a další ? Co to je vytápění, co je zima?
Tak dotaz : Ve dne teplota stupňů tolik až tolik?
V noci klesne až na tolik a tolik?
Během 4 měsíců jsou hodnoty teplot od do.
A také délka dne v zimě. Bez těchto údajů nelze radit.
Tropičtí ptáci by měli být aspoň v 5° C, když ne v deseti a viděl jsem amazoňany venezuelské celou zimu v mrazu, nechtěl jsem tomu věřit. Člověk se stále učí. Letos po 10. letech jsem to u jedněch venezuelců po každoročním stěhování domů zkusil. Začínají jít do toku, vypadají dobře, uvidím.Také záleží na věku.
Můžete mě kamenovat. Výlet na krátko ven i v mrazu je prospěšný. Co je nakrátko je také k diskuzi. Na pletivu v noci visící andulky Vám omrznou prsty i u nich. Na dřevě bude v klidu v -15 °C. Průměr bidla, proudění vzduchu. To vše je u každého jiné. Je třeba vidět chovy.
Závěrem k dotazu.
Voliéra - rozměr osobně závidím. Polychloros mám jen jeden pár.
Tak kolik stupňů je v zimě uvnitř ? Pakliže nemrzne, nebál bych se. Pod nulou bych je nechoval. Ne budka, samice by mohla by snášet.

Vážený pane, vím moc dobře co píšu. Já osobně jsem nikdy žádné papoušky, ani ty nejotužilejší nedržel v zimě pod + 5 stupňů a ani bych to nikdy nedělal. To že to přežijí neznamená že je to pro ně vhodné.
Zbytečně to nerozvádějte, dotaz se týkal eklektů.

10.3.2017 20:15
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

ne napsal(a):
Vážený pane, vím moc dobře co píšu. Já osobně jsem nikdy žádné papoušky, ani ty nejotužilejší nedržel v zimě pod + 5 stupňů a ani bych to nikdy nedělal. To že to přežijí neznamená že je to pro ně vhodné.

Děkuji za reakci. V podstatě se shodneme. A že eklekty chovám jsem v odpovědi napsal.
Diskuze je výměna názorů, což jsme udělali oba.
Škoda, že Vy, i když se vícekrát zapojujete do diskuze, nedáte možnost interní reakce.
Já i mnozí tazatelé této možnosti k oboustranné spokojenosti využíváme.

10.3.2017 20:31
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Děkuji všem za fundované odpovědi, vážím si jich a proto tyto krásné papoušky nebudu chovat.

10.3.2017 20:36
anuš

XXX.XXX.31.2

Pan ne je příznivec ACHEP pravidel.

11.3.2017 10:54
smidla

XXX.XXX.199.215

ne napsal(a):

Dobry den,

ale vzdyt je spravne mit vlastni nazor a pristup. Jen je take vhodne tolerovat nazor a pristup ostatnich, byt se muze zdat sebehorsi. Kdyz jsem poprve videl amazonany na snehu neveril jsem vlastnim ocim. Byli v pohode, hrali si na vetvich borovice.

S pozdravem smidla.eu.

11.3.2017 11:25
hzp

XXX.XXX.83.72

smidla napsal(a):
Dobry den,

ale vzdyt je spravne mit vlastni nazor a pristup. Jen je take vhodne tolerovat nazor a pristup ostatnich, byt se muze zdat sebehorsi. Kdyz jsem poprve videl amazonany na snehu neveril jsem vlastnim ocim. Byli v pohode, hrali si na vetvich borovice.

S pozdravem smidla.eu.

Když řeknete a, tak by bylo dobré říci i b. Ano praktický každý pták se s radostí probrouzdá ve sněhu, aby po pár minutách max. desítkách minut zaplul do vytápěného záletu. Pro amazoňany to platí určitě. Tak jak jste to napsal může naprostý laik, který se teprve rozhlíží, co by tak choval odvodit - aha, amazoňany bez problémů venku, milují sníh.

11.3.2017 12:13
smidla

XXX.XXX.199.215

hzp napsal(a):
Když řeknete a, tak by bylo dobré říci i b. Ano praktický každý pták se s radostí probrouzdá ve sněhu, aby po pár minutách max. desítkách minut zaplul do vytápěného záletu. Pro amazoňany to platí určitě. Tak jak jste to napsal může naprostý laik, který se teprve rozhlíží, co by tak choval odvodit - aha, amazoňany bez problémů venku, milují sníh.

Dobry den,

ale vzdyt ano, takto jsem to napsal a takto jsem to myslel. Amazonan modrocely, bez vytapeneho zaletu, nevim ted presne kolik sezon, ale jisto jiste minimalne 4. Ptaci porizeni ze stejneho prostredi kde byli odchovani. Sam jsem tomu neveril, tak jsem se musel presvedcit na vlastni oci.
Pravdu mate v tom ze bych mle rici B a to je ze ja osobne s timto nesouhlasim a ptaky mam v temperovanych zaletech.

S pozdravem smidla.eu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík