Papoušek červenokřídlý mutace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2017 23:15
Martin-rosely

XXX.XXX.2.129

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli někdo z vás neví kolik stojí papoušci červenokřídlý mutace žlutá a mutace šedozelaná.
Děkuji Martin.

14.3.2017 07:01
Martin-rosely

XXX.XXX.2.129

Nikdo neví kolik ten papoušek červenokřídlý stojí v těch mutacích. A asi se moc ty mutace nechovají, že? Žlutou ještě sem tam vidím ale tu šedozelenou vůbec. Proč se to nechová, vždyť jsou to krásní ptáci a v té mutaci jsou taky zajímaví. Martin.

14.3.2017 08:24
demlis

XXX.XXX.202.26

Martin-rosely napsal(a):
Nikdo neví kolik ten papoušek červenokřídlý stojí v těch mutacích. A asi se moc ty mutace nechovají, že? Žlutou ještě sem tam vidím ale tu šedozelenou vůbec. Proč se to nechová, vždyť jsou to krásní ptáci a v té mutaci jsou taky zajímaví. Martin.

Červenokřídlí, jsou překrásní ptaci, mněl jsem 7 paru, a uz mam jen jeden protoze o ne neni zajem, do tech mutacnich bych nesel, dopadne to s nima uplne stejne, ackoliv jsou nadherny,...

14.3.2017 09:00
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Děkuji vám za odpověď. To asi nepůjdu, protože už sem zjistil jejich ceny

14.3.2017 09:01
demlis

XXX.XXX.159.238

Martin-rosely napsal(a):
Děkuji vám za odpověď. To asi nepůjdu, protože už sem zjistil jejich ceny

Jake jsou ceny?

14.3.2017 09:28
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Žlutá 2000-2500 euro a šedozelaná 4000 euro za kus a to mi psal pán Miroslav Beneš.

14.3.2017 09:32
demlis

XXX.XXX.159.238

No ptaci to jsou krasny, cena je priserna.

ne

14.3.2017 09:35
ne

XXX.XXX.195.189

demlis napsal(a):
No ptaci to jsou krasny, cena je priserna.

Cena není příšerná, odpovídá vzácnosti a náročnosti daných mutací. Není to pro každého.

14.3.2017 22:11
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Taky jsem je chtěl chovat, ale cena je nad mé možnosti, ale jsou krásní.U papoušků královských je to stejné.Předchozí přispěvatel to napsal přesně.

14.3.2017 23:00
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Opravdu červenokřídlý jsou moc krásní a proto nechápu proč od nich spoustu chovatelů dává ruce pryč a zbavuje se jich. Mutace jsou opravdu zajímavé, ale ty ceny jsou ještě zajímavější Já bych raději choval vše přírodní, ale pomalu už to nejde, protože už je tolik mutací a tolik štěpáků, že už se moc vybírat nedá a to je škoda. Přírodní jsou prostě přírodní. Martin.

16.11.2021 07:39
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Letos jsem si pořídil pár, samec žlutý, kroužek 17 samice šedozelená štěpačka na žluté kroužek 20. Uvidím jak to dopadne. Jak říká chovatel v příspěvku ,jsou to krasavci.

16.11.2021 10:37
Jimu

XXX.XXX.230.37

Já preferuji přírodní, ikdyž žlutá mutace je pěkná, ale ta šedozelená mi připadá jako samice ,, horáka". Ta barva a červené zrcátka na křídlech je podobná, ale čevenokřídlá má červenou výraznéjší. Potvrzuji slova Martin-rosely, přírodní jsou přírodní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2021 15:13

Horák lutino napsal(a):
Letos jsem si pořídil pár, samec žlutý, kroužek 17 samice šedozelená štěpačka na žluté kroužek 20. Uvidím jak to dopadne. Jak říká chovatel v příspěvku ,jsou to krasavci.

Jen tak pro zajímavost před cca čtyřmi lety byla u žlutých cena 2000-2500 e a u šedozelených 4000 e jak to vypadá teť? 🤔

16.11.2021 16:52
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Červenokřídlý žlutý podle stáří , pohlaví, jestli je chovný a samozřejmě na kolik si jej cení chovatel 30000 až 50000 a šedozelení podle stáří , pohlaví, jestli je chovný na co dále štěpí a samozřejmě na kolik si jej cení chovatel 75000 až 130000 Kč. Ještě záleží na barvě a kondici jedince.

16.11.2021 16:57

Horák lutino napsal(a):
Červenokřídlý žlutý podle stáří , pohlaví, jestli je chovný a samozřejmě na kolik si jej cení chovatel 30000 až 50000 a šedozelení podle stáří , pohlaví, jestli je chovný na co dále štěpí a samozřejmě na kolik si jej cení chovatel 75000 až 130000 Kč. Ještě záleží na barvě a kondici jedince.

Díky za odpověď 👍

bystřická-zahradní

16.11.2021 17:11
bystřická-zahradní

XXX.XXX.184.99

Horák lutino napsal(a):

takže ceny skoro stejné jako před 5ti lety... kde jsou ti skeptici co tvrdili, že za pár let budou za tisicovku?

16.11.2021 17:23
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

bystřická-zahradní napsal(a):
takže ceny skoro stejné jako před 5ti lety... kde jsou ti skeptici co tvrdili, že za pár let budou za tisicovku?

Protože u Červenokřídlých obecně to není tak jednoduché složit chovný pár a čeká se na odchov roky a když uhyne jeden z chovného páru, který je mutační, málokdo má peníze na koupi stejného jedince a když koupí mladého čeká zase roky a nemusí nic odchovat.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2021 18:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Horák lutino napsal(a):
Protože u Červenokřídlých obecně to není tak jednoduché složit chovný pár a čeká se na odchov roky a když uhyne jeden z chovného páru, který je mutační, málokdo má peníze na koupi stejného jedince a když koupí mladého čeká zase roky a nemusí nic odchovat.

Je to pravda, která se nedá nijak obejít a není to jen u Červenokřídlých.

16.11.2021 19:10
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je to pravda, která se nedá nijak obejít a není to jen u Červenokřídlých.

16.11.2021 22:28
Jimu

XXX.XXX.230.37

Takže co z výše uvedeného plyne ? Chovejme přírodní zbarvení, nehoňme se za mutacemi a ušetříme mnoho času s nezaručeným výsledkem a nemalými investicemi. Jak jsem již uvedl výše, chovám jen ptáky přírodních barev, tak jako je známe z volné přirody v jejich domovině. Možná, že nastane doba, kdy přírodní zbarvení bude daleko vzácnějši a za vyšší cenu než mutace. Kéž by tomu tak nebylo !

17.11.2021 08:25
milanplšek

XXX.XXX.230.171

Horák lutino napsal(a):

To je sice pravda ale U přirodnich červenokřidlych nebo třeba aj u kralovaku je to stejne a prodavaji se za uplně směšnych 1500 až 2000 kč. Chovu zdar Plšek

17.11.2021 08:38
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

milanplšek napsal(a):
To je sice pravda ale U přirodnich červenokřidlych nebo třeba aj u kralovaku je to stejne a prodavaji se za uplně směšnych 1500 až 2000 kč. Chovu zdar Plšek

Asi jste mě nepochopil. Je rozdíl při úhynu jedince dát za nového mladého 2000 Kč nebo 20000 Kč a více.

bystřická-zahradní

17.11.2021 10:37
bystřická-zahradní

XXX.XXX.184.99

milanplšek napsal(a):

tak proč jich někteří, jak tady píší, chovají 7 párů? Mám od všech druhů max. 3 páry, tak, abych mohl s chovem dále pracovat a mohl zájemcům složit nepříbuzné páry. Max. si občas nechám z odchovů nejaký pěkný kus, jako chovnou rezervu ale třeba po dvou až třech letech ho pošlu dál, když pro něj nemám využití. A nebo dopáruji kvalitním kusem a pustím jeden z chovných párů - když tedy pracuji s mutacemi a chci někam postoupit.... toď spíše k zamyšlení o smyslu chovu než o cenách. Bystřičan

17.11.2021 13:43
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.37.206

Jimu napsal(a):
Takže co z výše uvedeného plyne ? Chovejme přírodní zbarvení, nehoňme se za mutacemi a ušetříme mnoho času s nezaručeným výsledkem a nemalými investicemi. Jak jsem již uvedl výše, chovám jen ptáky přírodních barev, tak jako je známe z volné přirody v jejich domovině. Možná, že nastane doba, kdy přírodní zbarvení bude daleko vzácnějši a za vyšší cenu než mutace. Kéž by tomu tak nebylo !

ta doba už dávno nastala, přírodní neštěpitelní ptáci jsou velmi vzácní, respektive u těch druhů kde je velké množství mutací, dalo mě velkou práci vytvořit hejno přírodní amadiny gouldové co absolutně na nic neštěpí a ve hnízdech jsou opět jen přírodní, sehnat kmen bažantů diamantových co nejsou kříženci, mám i hejno cca 12 přírodních andulek, nikoli vyselektovaných zelených ale geneticky čisté andulky menšího vzrůstu. u drtivé většiny druhů ptáků je přírodní zbarvení hezčí než jejich mdlé mutace. to samé platí u červenokřídlých, přírodní formu absolutně žádná mutace netrumfne. jak tak čtu tak cena mutací je opravdu vysoká, i když je pro mnoho lidí zajímavá, ne každý si je může pořídit ale i když to třeba u tohoto druhu bude trvat mnohem déle než u jiných, i tuto mutaci papouška červenokřídlého potká stejný osud, jednou bude jejich cena mnohem nižší a dostupnější pro více chovatelů

17.11.2021 14:31
milanplšek

XXX.XXX.230.171

Horák lutino napsal(a):

pochopil sem vas moc dobře pišete duvody proč mutačni červenokřidly drži stale stejnou cenu. Ale ja vam odpověděl že u červenokřidlych cituji vas neni tak jednoduche složit chovny par a čeka se na odchovy roky. A to plati i u přirodnich a přesto cena je prakticky nula.

17.11.2021 16:29
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

milanplšek napsal(a):
pochopil sem vas moc dobře pišete duvody proč mutačni červenokřidly drži stale stejnou cenu. Ale ja vam odpověděl že u červenokřidlych cituji vas neni tak jednoduche složit chovny par a čeka se na odchovy roky. A to plati i u přirodnich a přesto cena je prakticky nula.

Před 30 roky, když jsme s tchánem začínali s jejich chovem, stál přírodní Červenokřídlý 6000 Kč a Královský 10000 a průměrný plat byl 1500Kč o mutacích jsme tenkrát mohli jen snít a většina ani nevěděla, že existují, tímto chci říci, že cena přírodních byla v té době na stejné úrovni k platu jako jsou dnes mutační ptáci, časem se jich dařilo odchovávat více a více, takže když je něčeho hodně cena logicky klesá a to samé se děje i s mutacemi. U žlutých Králováků je to vidět nejvíc ,ale některé mutace budou ještě dlouho pro většinu chovatelů nedostupné. Třeba modrý královský, mutace Alexandrů velkých a jiné.

17.11.2021 17:07

Luboš Jedlinský napsal(a):
ta doba už dávno nastala, přírodní neštěpitelní ptáci jsou velmi vzácní, respektive u těch druhů kde je velké množství mutací, dalo mě velkou práci vytvořit hejno přírodní amadiny gouldové co absolutně na nic neštěpí a ve hnízdech jsou opět jen přírodní, sehnat kmen bažantů diamantových co nejsou kříženci, mám i hejno cca 12 přírodních andulek, nikoli vyselektovaných zelených ale geneticky čisté andulky menšího vzrůstu. u drtivé většiny druhů ptáků je přírodní zbarvení hezčí než jejich mdlé mutace. to samé platí u červenokřídlých, přírodní formu absolutně žádná mutace netrumfne. jak tak čtu tak cena mutací je opravdu vysoká, i když je pro mnoho lidí zajímavá, ne každý si je může pořídit ale i když to třeba u tohoto druhu bude trvat mnohem déle než u jiných, i tuto mutaci papouška červenokřídlého potká stejný osud, jednou bude jejich cena mnohem nižší a dostupnější pro více chovatelů

Přesně tak..., není nad přírodní ptáky...!!! Druhy u kterých je mutace hezčí než přírodní se dají spočítat na prstech ruky...

17.11.2021 18:23
JoPe

XXX.XXX.82.6

Proč nechováte ve vašem případě holuby skalní,králíky divoké,korely chocholaté šedé? Ve vašem profilu máte samá vyšlechtěná domácí zvířata. Dokonce i ty vaše pestré jsou vzhledově pozměněny člověkem.
Každému se líbí něco jiného, vše má a vždy bude mít své odpůrce i zastánce. Pro chovatelství je už teď doba dost komplikovaná a nemá význam se zbytečně hádat.

18.11.2021 07:56
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.246.100

JoPe napsal(a):
Proč nechováte ve vašem případě holuby skalní,králíky divoké,korely chocholaté šedé? Ve vašem profilu máte samá vyšlechtěná domácí zvířata. Dokonce i ty vaše pestré jsou vzhledově pozměněny člověkem.
Každému se líbí něco jiného, vše má a vždy bude mít své odpůrce i zastánce. Pro chovatelství je už teď doba dost komplikovaná a nemá význam se zbytečně hádat.

Jsou to většinou staré fotky, u korel je těžší sehnat přírodní neštěpitelné, nicméně mám pár slíbených, snad nebudou štěpit, co se týče ostatních mám doma více než 80 druhů geneticky čistých přírodních živorodek, zebřičky bohužel mutační mám, třeba se podaří sehnat někdy v budoucnu přírodní neštěpitelné, nejde bohužel vše najednou, nepsal jsem že se mutace nemají chovat, pouze to že mě se nelíbí a já si cením přírodních jedinců daleko více, jsou hezčí, lori mnohobarvý horský, amadina gouldové konkrétně u těchto druhů neni žádná mutace hezčí než přírodní jedinec.

18.11.2021 08:16
JoPe

XXX.XXX.82.6

Luboš Jedlinský napsal(a):
Jsou to většinou staré fotky, u korel je těžší sehnat přírodní neštěpitelné, nicméně mám pár slíbených, snad nebudou štěpit, co se týče ostatních mám doma více než 80 druhů geneticky čistých přírodních živorodek, zebřičky bohužel mutační mám, třeba se podaří sehnat někdy v budoucnu přírodní neštěpitelné, nejde bohužel vše najednou, nepsal jsem že se mutace nemají chovat, pouze to že mě se nelíbí a já si cením přírodních jedinců daleko více, jsou hezčí, lori mnohobarvý horský, amadina gouldové konkrétně u těchto druhů neni žádná mutace hezčí než přírodní jedinec.

Můj příspěvek nebyl určen vám, nezkopíroval jsem citaci Vy přece nemáte v profilu králíky a holuby.
Jen dodám, že je mi úplně jedno kdo co chová, hlavně že chová co nejlépe a pokud možno nekategorizuje chovatele i chovance.

alfonzo

18.11.2021 11:36
alfonzo

XXX.XXX.0.243

JoPe
Dobrý den,máte naprostou pravdu,prostě nechápu,ač mám čím,proč do diskuse o mutačních červenokřídlých vstupují lidé,které mutace nechovají.Vím jen jedno,že zde ještě lžou,nechovají,protože mají odpor,ale nedovedou pochopit pár základních pouček a nejsou schopni s mutacemi pracovat,jsou schponi jak to vidím později v inzerci prodávat šťěpitelnou samici u mutace vázané na pohlaví a další nesmysly.
Ze svého hlediska se divím,že do všeho rejou,sám pokud nemám co napsat,nebo k tématu nic nevím co by ostatním přineslo užitek ,tak se jednoduše zdržím diskuse.
Podobně je tomu jako zde,opět ti samí co v pietním vláknu o úmrtí Pana Postemy.
Tady také,že je vše o penezích.
Horák lutino se pochlubil svojí chovatelskou radostí a diskuse je o ničem.
Jen dodatkem,u jedné z mutací,kterou vlasní jsem byl účastníkem jejího zrodu,pane Horáku lutino,držte se,stála pouhých 1500 kč českých na burze v přenosce obyčejného chovatele mezi obyčejnými červenokřídlými.Dalo to desítky let práce,ale je tady.Takto pracují chovatelé mutací,najdou odchylku a snaží se ji rozmnožit,ti další co ji mají jsou již jen její množitelé.
Horák lutino,Vás jako množitele neberu,ale každá radost druhých musí být okolím setřena,to se u nás přece nenosí,sám to znám,lidi jen počítají majetek,neznají duševní radost majitele.Pravý chovatel dá vše z odchovů opět do chovu a ještě si utrhne od huby a přidá z rozpočtu svého aby měl splněné své životní sny.
Osobně Červenokřídlé již nechovám,mám ten problém co většina ostatních,sestavit páry a odchovávat,takových mám mezi kamarády mnoho.
Jeden člověk,kterého znám jich má okolo dvaceti párů,neumí dokrmovat a dělá u některých i tři hnízda.Stejné staré zařízení jako spousta jiných,krmí také stejně,celkem binčus,také běžná věc,prostě se svoji velkou pozorovací schopností na nic nepřicházím.A to tam jezdím čtyřicet let.Domeček na vesnici,za ním křoviny,prostě jako všude jinde,patnáct kilometrů ode mě.
Závěrem bych napsal,že Červenokřídlí jsou vázání na určitou lokalitu,ale sám nikde nevidím rozdíl,možná senzibilové by řekli více.

18.11.2021 16:33
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

alfonzo napsal(a):
JoPe
Dobrý den,máte naprostou pravdu,prostě nechápu,ač mám čím,proč do diskuse o mutačních červenokřídlých vstupují lidé,které mutace nechovají.Vím jen jedno,že zde ještě lžou,nechovají,protože mají odpor,ale nedovedou pochopit pár základních pouček a nejsou schopni s mutacemi pracovat,jsou schponi jak to vidím později v inzerci prodávat šťěpitelnou samici u mutace vázané na pohlaví a další nesmysly.
Ze svého hlediska se divím,že do všeho rejou,sám pokud nemám co napsat,nebo k tématu nic nevím co by ostatním přineslo užitek ,tak se jednoduše zdržím diskuse.
Podobně je tomu jako zde,opět ti samí co v pietním vláknu o úmrtí Pana Postemy.
Tady také,že je vše o penezích.
Horák lutino se pochlubil svojí chovatelskou radostí a diskuse je o ničem.
Jen dodatkem,u jedné z mutací,kterou vlasní jsem byl účastníkem jejího zrodu,pane Horáku lutino,držte se,stála pouhých 1500 kč českých na burze v přenosce obyčejného chovatele mezi obyčejnými červenokřídlými.Dalo to desítky let práce,ale je tady.Takto pracují chovatelé mutací,najdou odchylku a snaží se ji rozmnožit,ti další co ji mají jsou již jen její množitelé.
Horák lutino,Vás jako množitele neberu,ale každá radost druhých musí být okolím setřena,to se u nás přece nenosí,sám to znám,lidi jen počítají majetek,neznají duševní radost majitele.Pravý chovatel dá vše z odchovů opět do chovu a ještě si utrhne od huby a přidá z rozpočtu svého aby měl splněné své životní sny.
Osobně Červenokřídlé již nechovám,mám ten problém co většina ostatních,sestavit páry a odchovávat,takových mám mezi kamarády mnoho.
Jeden člověk,kterého znám jich má okolo dvaceti párů,neumí dokrmovat a dělá u některých i tři hnízda.Stejné staré zařízení jako spousta jiných,krmí také stejně,celkem binčus,také běžná věc,prostě se svoji velkou pozorovací schopností na nic nepřicházím.A to tam jezdím čtyřicet let.Domeček na vesnici,za ním křoviny,prostě jako všude jinde,patnáct kilometrů ode mě.
Závěrem bych napsal,že Červenokřídlí jsou vázání na určitou lokalitu,ale sám nikde nevidím rozdíl,možná senzibilové by řekli více.

O tom jak vznikla mutace šedozelená jsem věděl. Jinak Vám děkuji, mám stejný názor na některé chovatele jako vy.

18.11.2021 23:02
crlik.honza

XXX.XXX.217.94

Nevím kde jsem fotku sehnal co to může být za barvu pokud je pravdivá.

19.11.2021 08:12
JoPe

XXX.XXX.82.6

crlik.honza napsal(a):
Nevím kde jsem fotku sehnal co to může být za barvu pokud je pravdivá.

To je hybrid královského nebo karmínového s červenokřídlým.

19.11.2021 08:34
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

JoPe napsal(a):
To je hybrid královského nebo karmínového s červenokřídlým.

Ano. Také jsem na podobnou fotku narazil, je to kříženec královský+ červenokřídlý a už jsem vyděl i pár podobných fotek přímo z Australské přírody a ještě jedna fotka potomka kakadu růžového s korelou chocholatou USA.

19.11.2021 08:59
Martin-rosely

XXX.XXX.60.34

Ale ten kříženec královský+ červenokřídlý vypadá docela pěkně 😃😉👍

19.11.2021 09:23
JoPe

XXX.XXX.82.6

Martin-rosely napsal(a):
Ale ten kříženec královský+ červenokřídlý vypadá docela pěkně 😃😉👍

Letos jsem viděl na výstavě v Soběslavi hybrida králováka s nádhernýn a též pěkně vybarvený papoušek. Měl jsem fotku v mobilu, ale už ji nemám.

19.11.2021 12:13
Karel1979

XXX.XXX.152.95

JoPe napsal(a):
Letos jsem viděl na výstavě v Soběslavi hybrida králováka s nádhernýn a též pěkně vybarvený papoušek. Měl jsem fotku v mobilu, ale už ji nemám.

Já je ještě mám tak jestli ti to Pepi neva tak je dám 👍

alfonzo

19.11.2021 12:15
alfonzo

XXX.XXX.0.243

JoPe
Dobrý den i toto je určitý,velice zajímavý chovatelský směr,ale základem je pokud se to povede,ustálí a ptáci budou plodní,nenazývat je novou mutací určitého druhu.Prostě dát něčemu novému nový název a každý bude vědět,že je to bastard.
Toto odvětví se dělá od nepaměti,nejen na zvířatech,hlavně na rostlinách,dochází k zajímavým výsledkům.Ono se to neděje jen lidským ovlivněním.Zvířata se ve volné přírodě pokříží,běžně mufloni a ovce,rostliny cizosprášením,mám za sebou ve foliáku,dal jsem si dvě feferonky a dalších sto normálních paprik mělo pálivé plody.
Základem této činnosti je,nepřivádět druhé v omyl a nazvat daného jedince pravým výrazem.
U červenokřídlých je prostě problém,minimálně dva roky než dospějí a pak litanie se složením párů,je to na desítky let pro mladé zapálené chovatele.
Před čtyřmi lety jsem chtěl štěpáka na opalino Aru,upustil jsem od toho,již bych se nemusel se svým zdravím dočkat odchovu.
Mlaďáci,jestli máte někdo talent na toto zajímavé odvětví,jděte do toho,uvidíte,že se po zbytek chovatelského života nebudete nudit.

19.11.2021 12:27
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo napsal(a):
JoPe
Dobrý den i toto je určitý,velice zajímavý chovatelský směr,ale základem je pokud se to povede,ustálí a ptáci budou plodní,nenazývat je novou mutací určitého druhu.Prostě dát něčemu novému nový název a každý bude vědět,že je to bastard.
Toto odvětví se dělá od nepaměti,nejen na zvířatech,hlavně na rostlinách,dochází k zajímavým výsledkům.Ono se to neděje jen lidským ovlivněním.Zvířata se ve volné přírodě pokříží,běžně mufloni a ovce,rostliny cizosprášením,mám za sebou ve foliáku,dal jsem si dvě feferonky a dalších sto normálních paprik mělo pálivé plody.
Základem této činnosti je,nepřivádět druhé v omyl a nazvat daného jedince pravým výrazem.
U červenokřídlých je prostě problém,minimálně dva roky než dospějí a pak litanie se složením párů,je to na desítky let pro mladé zapálené chovatele.
Před čtyřmi lety jsem chtěl štěpáka na opalino Aru,upustil jsem od toho,již bych se nemusel se svým zdravím dočkat odchovu.
Mlaďáci,jestli máte někdo talent na toto zajímavé odvětví,jděte do toho,uvidíte,že se po zbytek chovatelského života nebudete nudit.

To jsou známé věci, se kterými jsme se setkávali v průběhu našeho chovatelského života. Choval jsem všechno možné co běhalo i létalo a u lidí podobně zaměřených bylo v minulosti ledacos k vidění.

19.11.2021 17:26

JoPe napsal(a):

Myslel jsem, že je to téma exoti... a ne králíci a holubi...

19.11.2021 19:54
JoPe

XXX.XXX.82.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslel jsem, že je to téma exoti... a ne králíci a holubi...

Kroměříž - dnes 17.19 "Můžu přivézt korelu bělohlavou 0,1 r.2019, a pastelface 1,0 2021."

"Přesně tak..., není nad přírodní ptáky...!!! Druhy u kterých je mutace hezčí než přírodní se dají spočítat na prstech ruky..."

Cituji váš inzerát i příspěvek. Mám dojem, že něco jiného říkáte, než děláte.

21.11.2021 14:24

JoPe napsal(a):
Kroměříž - dnes 17.19 "Můžu přivézt korelu bělohlavou 0,1 r.2019, a pastelface 1,0 2021."

"Přesně tak..., není nad přírodní ptáky...!!! Druhy u kterých je mutace hezčí než přírodní se dají spočítat na prstech ruky..."

Cituji váš inzerát i příspěvek. Mám dojem, že něco jiného říkáte, než děláte.

Nadělám něco jiného než říkám.... Asi jste si špatně přečetl co jsem napsal a nepochopil jste to... Píši vám sz. P.s. sem neodpovídejte. Toto je téma o mutaci červenokřídlý.

21.11.2021 17:02
JoPe

XXX.XXX.82.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nadělám něco jiného než říkám.... Asi jste si špatně přečetl co jsem napsal a nepochopil jste to... Píši vám sz. P.s. sem neodpovídejte. Toto je téma o mutaci červenokřídlý.

Diskuze je volná a svobodná záležitost a na vaši zprávu jsem již odpověděl. O nic vážného nejde. Každý z nás je někdy trošku "natvrdlejší" a někdo "mele pantem". Jestli vám to nebude vadit, tak tu vaši zprávu zveřejním, včetně mojí odpovědi, aby si ostatní udělali vlastní názor. Nepřikazujte prosím zde nikomu, co kdo má a nemá dělat, nejsme ve škole ani v zaměstnání.

alfonzo

21.11.2021 17:39
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Toto je problém diskuzí ve všech oborech,vždy se najdou tací,kteří musejí za každou cenu do všeho vstupovat,aniž by to mělo k tématu nějaký plodný přínos.
Spousta diskuzí je řešena tak,pokud stále někdo vkládá stejný,nebo podobný dotaz,cenzor to uzamkne,potom jsou vlákna ustálena a každý hned po zadání výrazu do vyhledávače většinou najde odpověď na svůj dotaz.
Ti co musejí vše nesmyslně komentovat jsou nemocní od přírody,prostě dunící prázdné nádoby,činějí to tak naprosto všude a vůbec jim to nedochází,mají pocit se za každou cenu zviditelnit.

22.11.2021 17:59

JoPe napsal(a):
Diskuze je volná a svobodná záležitost a na vaši zprávu jsem již odpověděl. O nic vážného nejde. Každý z nás je někdy trošku "natvrdlejší" a někdo "mele pantem". Jestli vám to nebude vadit, tak tu vaši zprávu zveřejním, včetně mojí odpovědi, aby si ostatní udělali vlastní názor. Nepřikazujte prosím zde nikomu, co kdo má a nemá dělat, nejsme ve škole ani v zaměstnání.

Z toho co jsem napsal jste nic nepochopil, nebo nechtěl pochopit...., nevadí. Nadále o tom s vámi pokračovat v diskuzi je bezpředmětné. Přeji, aby se vám chov dařil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík