Voliéra, co do společné?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2017 08:19
KTM

XXX.XXX.144.89

Zdravím
začal jsem budovat voliéru o rozměrech 3,5x3,5x2,2 (d.š.v)
otázka 1 : rozdělit to na půl a mít to jako dvě nebo jednu společnou ?
2 : popřípadě co do společné ? vím že je to furt omýlané téma dokola ale prostě hejno ptáků je hezčí jak jeden pár.
3: bude to bez možnosti zimování z půlky bude krytá ale celoroční takže se musí osazenstvo nějak zařídit.
Díky.

15.3.2017 08:56
vena1999

XXX.XXX.8.205

Dobrý den, viděl jsem volieru o rezmerech cca 5x5m a výška asi 2,5 a pan tam mel pár rosel, par žlutých al.malýc, par patagoncu, par zpěváku a myslím nějaké anduly a normálně mu odchovavali a nebyl problém ani s agresivitou v toku. Osobně bych se toho bál ale fungovalo mu to a byl to pěkný pohled.

15.3.2017 09:09
KTM

XXX.XXX.144.89

Rosely se mě právě líbí a viděl bych to třeba na dva páry korel pár rosel + ještě pár papoušek horský a nebo nádherný ale nevím zda by byla velikost dostačující.

15.3.2017 09:37
simacek123

XXX.XXX.142.1

Tak to si hochu budes muset vyskouset sam na to rada není.Je sice pravda ze by to bylo pekne, ale s pekne misky se ještě nikdo nenajed.Me to nedělalo dobrotu, a jestli ti to pomuze nedělalo toto slozeni dobrotu ani dalším desitkam chovatelu, puvodne jsem mel voliéru 7metru dlouhou a nakonec po dvou letech muselo se vse prepazit, a to tak ze na zacatku chovne sezony prepazim dvirky a poskonceni zase zustane jedna velka proletovacka pro potechu oka.

15.3.2017 10:00
KTM

XXX.XXX.144.89

Od toho přece máme hubu aby sme se zeptali..vím že je toho mraky všude na netu ale někomu to prostě funguje a někomu ne..proto jsem napsal dotaz sem..vím že 3,5mna3,5m je nic moc proto jsem se zeptal co by bylo nejlepší..ale jako možnost by to asi nebylo špatná kdybych udělal na jaro nějakou přepážku aby se oddělili rosely od zbytku to pak mohlo fungovat ne ? k sobě by se pustili až by odvedli mladý.

15.3.2017 10:01
vena1999

XXX.XXX.8.206

Dobrý den, mohl by jste zkusit udělat společne hejno Mníšku šedých jsou různé mutace tak by jste neměl třeba jen zelene ale třeba modré, žluté a bílé ale vše je to jen o penězích.

15.3.2017 10:08
KTM

XXX.XXX.144.89

To není špatný ale koukám se a přes zimu by asi venku trpěli bohužel nemám možnost udělat zálet na zimu..takže si musí vystačit jen s tím že půlka bude bez větru maximálně je možnsot ještě nějak zksuit zateplit ale nic světobornýho..

15.3.2017 10:13
vena1999

XXX.XXX.8.206

Tím vám musím oponovat mám souseda, který choval mníšky, mel to udělane tak ze na ně nefoukalo a voliera ze strany kde bylo pletivo tak tu vždy zakril bud igelitem a nebo měl vydávaci okna tak je na zimu nasadil a mniši zimu v pořádku přežili :).

15.3.2017 10:15
KTM

XXX.XXX.144.89

Já budu mít právě z půlky zakrytou a z druhé půlky odkrytou takže možnost na schování bude..je možnost že bych přes zimu třeba nasadil polykarbonát nebo obtáhl streščkou ale furt to není tak jako kdyby se jim kurilo někde v záletu :D :D.

15.3.2017 10:22
vena1999

XXX.XXX.8.205

Tak jasný vytápění je vytápění ale když na ně nebude foukat a nebudou z vytapenych prostor a budou si celý rok zvykat na zimu tak to v pohodě přežijí a ten polikarbonat je dobrý nápad Myslím si ze se klimatizovali a zimu u nas snáší v pohodě ale je to jen můj názor.

15.3.2017 10:23
KTM

XXX.XXX.144.89

To jo počkáme jestli se vyjádří ještě někdo :).

15.3.2017 10:26
vena1999

XXX.XXX.8.205

Jasny :D ať mi někdo skritizuje můj názor to je tady hodně oblíbené :D.

15.3.2017 10:28
chovatelaustralie

XXX.XXX.233.138

Promiňte, ale Váš dotaz je jak vidno, hodně laický. Rozměr takovéto voliéry je zajímavý a poradit Vám co v ní celoročně společně chovat je těžké. Každopádně ať tam budete chovat cokoliv a to i hodně odolné druhy, je nutné voliéru chránit alespoň před větrem a i silným mrazem. Nevíme v jakých klimatických podmínkách žijete, jestli jste někde na jižní Moravě nebo někde v horských oblastech na severu Čech. Jestli chcete ptáky odchovávat, bylo by třeba chovné páry oddělit. Jen u několika druhů jde odchovávat bez problémů ale většinou bývá menší nebo i velký problém. Neříkám, že to naprosto nejde, neboť sám mám zkušenost, že to někdy jde. Je to ale velmi individuální. Někdy se daří odchov ve voliéře s větším obsazením ptáků než jenom dvou nebo tří. Agresivita v toku se tak většinou rozprostře na více jedinců a každý pár si začne chránit jen své teritorium. Vyzkoušejte něco a poznáte to sám. Každá rada která tu padne je jen orientační. Co se jednomu podařilo u druhého skončilo fiaskem.

15.3.2017 11:06
KTM

XXX.XXX.144.89

Ano rozměr je dost na prd ale zůstala mi tady konstrukce tak proč to nevyužít ? však protože jsem laik a zatím nemám moc zkušeností proto jsem napsal sem do diskuze od toho to přeci je :) jak říká půl voliéry bude chráněno celoročně a pres zimu není problém nahodit polykarbonát na zbytek to se vždy nějak udělá..jinak jsem z jihu moravy takže nic závratnýho...vím že je to dost individuální a každýmu funguje něco jinýho proto se ptám komu co funguje abych to mohl zkusit taky..bohužel nemám jiné prostory ani na zimu ani na odchovy tak bych rád odchovával takhle.

kely88

15.3.2017 14:41
kely88

XXX.XXX.166.175

Do společné by mohli ísť andulky, korele, kakariky, papagáji nádherný, papagáj horský..

Lili25

15.3.2017 14:43
Lili25

XXX.XXX.166.175

Dobrý deň niečo k tím mníškom: mám pár mníškov a chovám ich celoročne vonku, nekúrim im iba na zimu zabezpečím to aby vo voliere nemali prievan. Čítala som že niekde v CZ boli vypustený mníškovia na skúšku do prírody ale za pár rokov ich museli pochytať lebo sa dosť rozmnožili, takže by im zima nemala vadiť. Problém by mohol byť v tedy keby ste kúpili mníšov ktorým cez zimu kúrili a sú zvyknutý na teplo.

15.3.2017 15:11
andulka9

XXX.XXX.150.113

kely88 napsal(a):
Do společné by mohli ísť andulky, korele, kakariky, papagáji nádherný, papagáj horský..

Jenom bych chtel doplnit že je to vyhovujcí až na ty kakariki. Ne že by to nemohlo byt, ale jsou hodne zvedave a mohli by vsechny rusit při hnízdení, ale to je jen o jedinci

15.3.2017 18:52
simacek123

XXX.XXX.142.1

KTM napsal(a):
To není špatný ale koukám se a přes zimu by asi venku trpěli bohužel nemám možnost udělat zálet na zimu..takže si musí vystačit jen s tím že půlka bude bez větru maximálně je možnsot ještě nějak zksuit zateplit ale nic světobornýho..

Mnich je jeden zmala tvrdych ptaku co snesou nase zimi bez obav.Zajedte se nekam podivat to je nejlepší inspirace,.

16.3.2017 07:29
KTM

XXX.XXX.144.89

Díky všem za reakce :)
SImacek a chováte je v páru a nebo v hejnu ?

16.3.2017 15:32
simacek123

XXX.XXX.142.1

KTM napsal(a):

Mnichy chovam v hejnu 4pary. Jinak horske a nadherne jsem musel prepazit, jeste chovam v poctu dalších 4paru kakariki, ale tam dochazi ktomu ze většinu samic oplodni jeden zdatnejsi samec.

kely88

16.3.2017 16:13
kely88

XXX.XXX.157.151

KTM napsal(a):

V jednej voliere može byť viacej párov, ale musia byť nepárny počet tých párov..1 pár,3 páry,5 párov.. A tiež čím viac párov do jednej tým väčšia voliéra musí byť.

17.3.2017 12:56
helena.

XXX.XXX.66.189

Nemusí to fungovat u všech ale u mě to šlo celkem dobře akorát přidání zpěváků do voliéry bylo náročnější a podařilo se až na 7 pokus.

17.3.2017 19:48
KTM

XXX.XXX.144.89

Helena : a jak máte velkoou voliéru ? a jaký je přesně obsazení ? díky.

17.3.2017 20:38
helena.

XXX.XXX.66.189

KTM napsal(a):
Helena : a jak máte velkoou voliéru ? a jaký je přesně obsazení ? díky.

Voliéra má 5m délku,2,5 šířku a výšku bohužel tuto sestavu už nemám(podcenila jsem zabezpečení před škodnou) ale měla jsem tam pár korel, pár penantů, mladý pár zpěváků a 2 páry čínských křepelek.

17.12.2019 20:36
VVTP

XXX.XXX.192.1

Tzn. když chci pouze mít papouchy pro pohled oka, žádný odchov, tak se agresivita neprojeví? Nedám do voliery hnízdící budky?

Přidejte reakci

Přidat smajlík