Mišo

XXX.XXX.254.253
Dobrý deň, mám doma dvoch penantov červených a tie sú nie aké... no... pozrite sa na Foto. Kamarát povedal, že majú pbfd, ale na 100% to nevieme.
Prosím poraďte mi, za každú radu Ďakuje.
Mišo

XXX.XXX.254.253
Tie Penanty majú vyše roka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Mišo
napsal(a):
Dobrý deň, mám doma dvoch penantov červených a tie sú nie aké... no... pozrite sa na Foto. Kamarát povedal, že majú pbfd, ale na 100% to nevieme.
Http://zvieratka.pravda.sk/magazin/nebezpecny-cirkovirus-/10070-clanok.html.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Miroslav Dubina
napsal(a):
Nechte jim udělat testy.Já vím, test stojí více jak ten papouch, ale myslím, že máte i jiné papoušky a jistě se to vyplatí.Nicméně stav ptáků je žalostný, stejně tak jako jejich bidla a prostředí.To doufám sám uznáte.Bohužel dneska se PBFD, či BFD setkáte skoro na každé burze.
Pokud máte více papoušku raději dejte otestovat, koukám máte tam andulky a ty někdy tento vir doslova mají od narození v sobě a jim to nic nemusí vůbec dělat ale vetší ptáky v době zimního období či vyčerpání či oslabení tento vir využije. Má to polovina chovatelů v chovu někteří chovatelé to nepodcení a nemocné ptáky oddělí od ostatních a zda léčba nezabere utratí jednice nakažené, dál veškeré klece a bydla a zdi přemalují vápnem i jsou přípravky přímo desinfekci na tyto neduhy. Určitě posílit maximálně imunitu papoušku
Dále jen článek https://cs-cz.facebook.com/Ararauna.cz/posts/770841279592669.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Mišo
napsal(a):
Nevím po testech budete moudřejší napřed Testy pak léčba a rady, já to jednou měl u andulek a celé klece jsem ze dřeva zničil a v kotle zatopil, ptáky utratil. Udělal jsem jinde nové klece a Andulky už nechovám. Ale Andulka za to nemůže, je to Celosvětová smutná a zrádná choroba. Imunitní systém a strese toho vir PBFD využívá.
https://cs-cz.facebook.com/Ararauna.cz/posts/770841279592669.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Mišo
napsal(a):
Dobrý den, než přistoupíte k návrhu řešení PBFD tak nejdříve řešte jiné poznatky.
Nepíšete nic o prostředí a obsazení prostoru kde ptáci jsou, velikost prostoru také hraje roli, penant potřebuje létat a né se nudit v malé kleci, velká koncentrace zvířat také dělá své, vidím pouze jednu andulku.Čím krmíte, co je v okolí, stres hraje největší roli při škubání.Byli ptáci někdy v normální kondici?
Nyní k věci, jak vypadá peří, které jim vypadává, pokud nějaké vůbec najdete?Zde každý hned radí aniž by využil logického myšlení.Pokud peří nenacházíte, kam asi mizí, ptáci ho žerou.Takže chyťte papoušky jednoho po druhém a prohlédněte jak to opravdu je, jestli mají peří úplně vypadlé, jako při přepeřování, nebo jim zůstávají maličké kousky brků na těle, nebo pera neúplná prostě část pryč.Nejrychleji to poznáte na ocase, nic nevidíte, ale pokud tam šáhnete hned cítíte zbytky per.Obrázky jsem si zvětšil a tudíž jsem objevil několik per, která tam jsou, ale chybí jim konce, tudíž mechanicky poškozeno.Můj prvotní názor je, že se ptáci škubou, mám s tímto problémem letité zkušenosti.
Až přijdete na původ problému, potom se musíte snažit řešit poblém, on se vyřešit dá, viděl jsem a také koupil papoušky v mnohem horším stavu, včetně Arů a dnes jsou z nich ptáci bez chyby s perfektním opeřením, mám je ve svém chovu.
Mišo

XXX.XXX.215.174
Ďakujem za Rady, Dáme im spraviť Testy.
lumpicek
napsal(a):
Dobrý den, než přistoupíte k návrhu řešení PBFD tak nejdříve řešte jiné poznatky.
Nepíšete nic o prostředí a obsazení prostoru kde ptáci jsou, velikost prostoru také hraje roli, penant potřebuje létat a né se nudit v malé kleci, velká koncentrace zvířat také dělá své, vidím pouze jednu andulku.Čím krmíte, co je v okolí, stres hraje největší roli při škubání.Byli ptáci někdy v normální kondici?
Nyní k věci, jak vypadá peří, které jim vypadává, pokud nějaké vůbec najdete?Zde každý hned radí aniž by využil logického myšlení.Pokud peří nenacházíte, kam asi mizí, ptáci ho žerou.Takže chyťte papoušky jednoho po druhém a prohlédněte jak to opravdu je, jestli mají peří úplně vypadlé, jako při přepeřování, nebo jim zůstávají maličké kousky brků na těle, nebo pera neúplná prostě část pryč.Nejrychleji to poznáte na ocase, nic nevidíte, ale pokud tam šáhnete hned cítíte zbytky per.Obrázky jsem si zvětšil a tudíž jsem objevil několik per, která tam jsou, ale chybí jim konce, tudíž mechanicky poškozeno.Můj prvotní názor je, že se ptáci škubou, mám s tímto problémem letité zkušenosti.
Až přijdete na původ problému, potom se musíte snažit řešit poblém, on se vyřešit dá, viděl jsem a také koupil papoušky v mnohem horším stavu, včetně Arů a dnes jsou z nich ptáci bez chyby s perfektním opeřením, mám je ve svém chovu.
Tak pane,
napsal jste to velice dobře. Každý vidí strašáka PBFD a ono to může být obyčejné škubání.
Zažil jsem to před šesti lety. Po 12 letech bezproblémového chovu se penanti začali škubat. Vypadali, jak ti na fotce, mnohem hůř. Pak obrostli skoro stoprocentně a zase dokola. Samec měl jen hlavu. Nechal jsem je v zimě venku, myslel jsem, že zmrzne, nezmrzl. Nakonec jsem ho utratil. Samici mám dodnes, odchovává, opeření je jako kdyby začala přepeřovat, není stoprocentní. Letky a ocas bez vady. Také síš ukusuje než vytrhává. Konec vypadeného peří nebo vytrženého je rozhodující, jak jste napsal.
Reichenowi

XXX.XXX.72.156
Dobrý večer! Toto je takmer s istotou PBFD. Perie nie len že chýba, ale je aj deformované. Rozely zrejme nelietajú, budú to skokani. Musia byť vyradené z chovu.
Zdravím, potreboval by som poradiť samica začalo padať chvostové perie nikdy som ho však vo voliére nenašiel perie jej nevypadáva celé ale akoby sa v polke zlomilo.Začalo sa to diať ako začala loziť do búdky.Môže to byť PBFD?ďakujem.
mirek_h
napsal(a):
Zdravím, potreboval by som poradiť samica začalo padať chvostové perie nikdy som ho však vo voliére nenašiel perie jej nevypadáva celé ale akoby sa v polke zlomilo.Začalo sa to diať ako začala loziť do búdky.Môže to byť PBFD?ďakujem.
Na PBFD to nevypadá. Ostatní peří má v pořádku, porovnejte s fotkou na začátku vlákna, nebe a dudy.
sclateri

XXX.XXX.57.173
Mišo
napsal(a):
Ďakujem za Rady, Dáme im spraviť Testy.
Dobrý večer! Ako sa vodí papagájom a čo ukázali testy? Ďakujem, veľa zdaru!