Prosim o radu mam mlparu 3 roky starou a zacala mi samice zabijet mlade hned po vylihnuti jsou rozklovane jak to mu mam zabranit uz si nevim rady jestli ji prodat samici a dat jinou
Nebo to muze byt tim ze jsem kupoval pred 3 lety od jednoho chovatele ktery tvrdil ze neni para pribuzna. poradte prosim.
Tak už jsme pořídil novou samičku ale taky jsem koupil i samečka a zkusim je přeparovat a pak se uvidí.
Dobrý den, co je to za mutaci ? Samec ( uprostřed ) má černé oči, samice (vlevo ) červené oči. Dva mladé červené oči, jeden černé.
Dík.
fedak
napsal(a):
Dobrý den, co je to za mutaci ? Samec ( uprostřed ) má černé oči, samice (vlevo ) červené oči. Dva mladé červené oči, jeden černé.
Dík.
S mladými.
fedak
napsal(a):
Dík.
Dobrý den.
Podle mě: samec pallidIno opalino (tmavé oko, zašedlá rýdovací pera, mohou, ale nemusí být i letky), samice rubino (ino opalino). Mladí samci buď rubino (červené oko) nebo pallidIno opalino (stejné jako otec), mladé samice buď rubino nebo pallid opalino (tmavé oko).
SGY.
Ahoj jaka mutace to je 1foto je opalin ale to druhe nevim mutaci foto 2 a 3 jeden zpěvák.
skrobisko96
napsal(a):
Ahoj jaka mutace to je 1foto je opalin ale to druhe nevim mutaci foto 2 a 3 jeden zpěvák.
Zdravím,
pomohlo by foto, anebo alespoň Váš popis dostupného genotypu rodičů, případně výsledky předchozích hnízdění - popis mláďat. Jsou li všechna mláďata opalinová, pak by oba rodičové měli být nositeli opalinového genu (min samec heterozygot opalin a samice opalin, anebo oba opalinový). Vzhledem k odchovu modrého jedince jsou oba rodičové min. štěpitelní do modré. To, je ale pro posouzení fenotypu vašich odchovů, málo. Napište co vás vlastně na tom druhém mláděti zaujalo, je více tmavé, nebo má jinak zbarvené některé části těla? Dle fota by se zdálo, že by to mohl být modrý opalín, ale foto někdy klame. dopřesněte tedy prosím svůj dotaz. děkuji. PL.
No mlade je vice tmave a je po páru 1.0opalin 0.1 rubino a tohle jsou prvni mlade a samecek ma byt udajne od oranzoveho opalina a 0.1opalin samickya od samicky rodice nevim tu jsem kupoval na burze
Foto páru.
skrobisko96
napsal(a):
No mlade je vice tmave a je po páru 1.0opalin 0.1 rubino a tohle jsou prvni mlade a samecek ma byt udajne od oranzoveho opalina a 0.1opalin samickya od samicky rodice nevim tu jsem kupoval na burze
Foto páru.
Pokud se Vám to mládě zdá tmavější, může to být způsobeno z vícero důvodů. Jedním z nich je štěpitelnost obou rodičů do tyrkysového genu, tímto způsobem lze odchovat uranově modré jedince. Druhým způsobem je přítomnost šedozeleého genu, ten ale lze ve vašem případě vyloučit, neb mládě není šedé, ale modré barvy. Někdy mívají odchovy různou variabilitu zbarvení modré (po částešném INO - pallid, skořice mohou mít jiný odstín). Na bližší určení je ještě brzy, nafoťte to mládě až bude samostané a pak se uvidí. PL.
Tak mladě už vyletělo nejspíš samička ale mutaci nevim tohle je muj první modry ptak nejspis opalín samička si myslím jak byla v budce tak vypadala daleko tmavší. nez po vyletu z budky.