Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2017 20:00
andulka9

XXX.XXX.150.113

Poradite mi co s tím myslím že je to vápenka ale nevím co na to.

26.3.2017 20:03
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Normální kuchyňský olej potírat několikrát denně a za pár dní se to ztratí.

lusy

26.3.2017 20:05
lusy

XXX.XXX.177.12

andulka9 napsal(a):

Arpalit.

26.3.2017 20:09
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,

tak jesteli na tech fotkach nekdo neco vidi, tak to klobouk dolu.

S pozdravem smidla.eu.

26.3.2017 20:39
eli22

XXX.XXX.181.33

andulka9 napsal(a):

Je to dost "rozjetá" vápenka. Dojděte na veterinu a chtějte Ivomec, který pak kápnete pod křídlo.

26.3.2017 20:39
bflmpz

XXX.XXX.90.15

smidla napsal(a):
Dobry den,

S pozdravem smidla.eu.

Fotky jsou dost nekvalitní ale i tak jde vidět že ozobí není v pořádku...Pomůže jakýkoli rostliny tuk olej máslo...Klobouk hore smidlo z eu.

26.3.2017 20:41
eli22

XXX.XXX.181.33

Pak ještě pořádně vydezenfikujte klec a její okolí.Ideálně přípravkem F10.

keke

26.3.2017 21:42
keke

XXX.XXX.177.12

smidla napsal(a):
Dobry den,

S pozdravem smidla.eu.

Aj smila z eu nekdy zaperlí, a jeho perli sú naozaj perlivé.

26.3.2017 22:00
andulka9

XXX.XXX.150.113

Omlouvám se za nekvalitu fotek a dám ještě podrobnejsi info má na zobaků jakési hrudky je to opravdu vápenka a kolik tak stojí ten Ivovec.

26.3.2017 22:04
andulka9

XXX.XXX.150.113

Dávam ještě jedno foto a zda se mi že nohy má vpoho.

Radek Duha

27.3.2017 08:16
Radek Duha

XXX.XXX.144.116

andulka9 napsal(a):
Omlouvám se za nekvalitu fotek a dám ještě podrobnejsi info má na zobaků jakési hrudky je to opravdu vápenka a kolik tak stojí ten Ivovec.

Zhruba 20kč/ml.

27.3.2017 14:16
andulka9

XXX.XXX.150.113

A kape se pod obě křídla?

27.3.2017 14:23
andulka9

XXX.XXX.150.113

Dají mi ten Ivomec u veterináře bez toho abych jim tu andulku ukázal ?

27.3.2017 14:47
lupus4

XXX.XXX.210.9

Jo

už to tu bylo milionkrát

27.3.2017 15:09
andulka9

XXX.XXX.150.113

Tak pardon že jsem mladej kluk kterej chce poradit od starších a zkusenejsich

27.3.2017 16:52
david1

XXX.XXX.54.248

andulka9 napsal(a):
Tak pardon že jsem mladej kluk kterej chce poradit od starších a zkusenejsich

Já bych si z toho velkou hlavu nedělal taky začínám z andulka a zbírám rady a nekteří jak tady čtu jsou snad uražení že musí něco napsat hlavně držím palce ať se toho zbavíte je to nádherná andulka

27.3.2017 18:13
lupus4

XXX.XXX.210.9

Kdy by jste si hoši (a nejen vy) místo nářků dali do HLEDAT příslušný termín, měli by jste
čtení na několik večerů,

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/?q=v%C3%A1penka&sort=1.

27.3.2017 18:42
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Ano řešilo se zde mnohokrát a stále jsou jedinci co radí trápit ptáka olejem jak v předminulém století.
Je to jen když není jiná možnost. A ta je dnes vždy.
Stačí zají k veterináři, (když není možnost sehnat od chovatele který má doma větší množství), a ten za pár korun natáhne do stříkačky nepatrné množství.
Na jednu andulku stačí kapka a za týden pro jistotu zopakovat. Pod křídlo a nebo za krk na kůži.
Cena se pohybuje něco kolem dvaceti korun za kubík.Chce to ale vyměnit i bidla a vyčistit vše vydezinfikovat.
Jsi zde poměrně často, tak je mi divné že jsi ještě nikdy o tom nic nečetl.
Někdy se vyplatí diskusi prohledat, již zde bylo probíráno mnoho věcí, které se mohou hodit a ne jen začátečníkovi.
Jinak s tím olejem opatrně, navíc jestli to má na kůži nemusí to být vidět a maže se to špatně.
Navíc pro ptáka stres a výsledek nejistý.
Jinak.

27.3.2017 18:51
bflmpz

XXX.XXX.139.14

pterodactyll napsal(a):
Ano řešilo se zde mnohokrát a stále jsou jedinci co radí trápit ptáka olejem jak v předminulém století.
Je to jen když není jiná možnost. A ta je dnes vždy.
Stačí zají k veterináři, (když není možnost sehnat od chovatele který má doma větší množství), a ten za pár korun natáhne do stříkačky nepatrné množství.
Na jednu andulku stačí kapka a za týden pro jistotu zopakovat. Pod křídlo a nebo za krk na kůži.
Cena se pohybuje něco kolem dvaceti korun za kubík.Chce to ale vyměnit i bidla a vyčistit vše vydezinfikovat.
Jsi zde poměrně často, tak je mi divné že jsi ještě nikdy o tom nic nečetl.
Někdy se vyplatí diskusi prohledat, již zde bylo probíráno mnoho věcí, které se mohou hodit a ne jen začátečníkovi.
Jinak s tím olejem opatrně, navíc jestli to má na kůži nemusí to být vidět a maže se to špatně.
Navíc pro ptáka stres a výsledek nejistý.
Jinak.

No milý pane nemáte až tak úplně pravdu já sem oběhl tři veterináře u nás ve městě a všichni mi chtěli ochotně prodat celou láhve za cca.800 Kč jo není to moc a určitě by mě to nezruinovalo ale co stim budu dělat když sem potřeboval cirka pět šest dávek? Jináč tuk je nejlepší první pomoc než seženete kýžený preparat.

27.3.2017 19:00
andulka9

XXX.XXX.150.113

Děkuji všem za odpovědi a beru na vědomí

27.3.2017 20:00
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

bflmpz napsal(a):
No milý pane nemáte až tak úplně pravdu já sem oběhl tři veterináře u nás ve městě a všichni mi chtěli ochotně prodat celou láhve za cca.800 Kč jo není to moc a určitě by mě to nezruinovalo ale co stim budu dělat když sem potřeboval cirka pět šest dávek? Jináč tuk je nejlepší první pomoc než seženete kýžený preparat.

To mě mrzí, nevím odkud jste, zde není problém a znám několik veterinářů, kteří neváhají a požadované množství lehko prodají. Je jasné že pro malochovatele nemá cenu velké balení, ale i zde bývá inzerát kde nabízejí přebytky v malém množství na prodej. Zvěrolékaře, který se chová jak popisujete bych tedy někam poslal.

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2916392/imovec/

A zde je perfektní popis a co může způsobit olej a podobně.

http://vero-bardo-budgie.webnode.cz/nemoci/ptaci-svrab-vapenka/.

27.3.2017 20:31
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Další a lacinější věc je Arpalit, jak již zde někdo psal. Je použitelný i na ptáky a jde s ním vystříkat i klec a vše okolo. Jen je problém zakrýt oči při aplikaci. Nechá se koupit i v některých lékárnách a nebo na netu. Proti osmi stovkám vyjde laciněji i s poštovným.

https://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/aveflor-arpalit-neo-sprej-proti-parazitum-150ml/specifikace/#section.

27.3.2017 20:45
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Ještě jsem si vzpomněl, zde se nechá za rozumnější cenu sehnat přípravek, který se nechá dát i do vody.

http://www.chovaprodejexotu.estranky.cz/clanky/cydectin.html.

27.3.2017 20:52
bflmpz

XXX.XXX.250.18

pterodactyll napsal(a):
Další a lacinější věc je Arpalit, jak již zde někdo psal. Je použitelný i na ptáky a jde s ním vystříkat i klec a vše okolo. Jen je problém zakrýt oči při aplikaci. Nechá se koupit i v některých lékárnách a nebo na netu. Proti osmi stovkám vyjde laciněji i s poštovným.

https://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/aveflor-arpalit-neo-sprej-proti-parazitum-150ml/specifikace/#section.

Mazat olejem je blbost kdysi sem na začínající stadium vápenky používal normální klasické máslo ale to už je nějakých dvacet dva let zpátky tehdá jako osmiletý kluk sem ani moc jiných možností neměl tudíž se používalo to co který chovatel poradil...Arpalit se používá na parazity v peří nebo v srsti tudíž pochybuju že by byl ucinny i na vápenku jsou to roztočí kteří napadají tkáň ale možná se mýlím kdovi

27.3.2017 21:18
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

bflmpz napsal(a):
Mazat olejem je blbost kdysi sem na začínající stadium vápenky používal normální klasické máslo ale to už je nějakých dvacet dva let zpátky tehdá jako osmiletý kluk sem ani moc jiných možností neměl tudíž se používalo to co který chovatel poradil...Arpalit se používá na parazity v peří nebo v srsti tudíž pochybuju že by byl ucinny i na vápenku jsou to roztočí kteří napadají tkáň ale možná se mýlím kdovi

Jasně že oleje, ale i máslo a pod je dávno překonané. Je to trápení.
Ten arpalit, ale rovněž stříkají na kůži pod křídlem a znám několik chovatelů kteří na něj nedají dopustit. Já mu nejprve nevěřil také, ale pak jsem to viděl a fungovalo to. Tedy u kamaráda a nic jiného neměl. Když jsem mu po 14 dnech přinesl ivomec už ho nepotřeboval. Stejně jak mě zde již přesvědčovali, že se na burzách nechá sehnat s76 za skoro stejnou cenu jako ivomec. To se již nechá použít ivermectin naředěný lihem a přidaný přímo do vody. Rad se nechá najít mnoho. Nejlepší je ale když člověk nepotřebuje nic. To ale občas nevyjde.

27.3.2017 23:14
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,

nevim jak kdo, ale ani na jedne fotce nevidim popisovany problem. Podavat antiparazitika, ktera mimochodem zatezuji organismus, je dle meho nazoru predcasne. Za takoveto situace bych doporucil potrit postizena mista olejem, lepe vsak hutsim tukem, ja jsem pouzival indulonu. Toto opakovat nejlepe denne, pripadne kazdy druhy den. Pokud utvary odpadnou, je dosti pravdepodobne ze se skutecne o vapenku jednat muze.

Na ozobi andulek se casto tvori ruzne utvary, supinky, ale to muze byt vekem ptaka, muze tam ulpet nejaky zbytek potravy ktery prischne. Ne zvdy to musi byt onemocneni.

Poprosit nekoho at veme fotak, ptaka odchytit a poridit kvalitni ostrou fotografii postizeneho mista. Pripadne, a to bych videl jako vhodnejsi variantu ptaka odchytit a poprosit mistniho veterinaze, ze jsem mlady chovatel a mam strach o svoji andulku, ale rodice mi nedavaji kapesne, zda by se na ni byl ochotny podivat a rekl mi co to je a kolik mam rict rodicum ze by stal nejaky preparat. Snad to nebude nelida a poradi.

Vysledek sem muze napsat a spousta radilku napise zda se da sehant neco levnejsiho nebo tak.

S pozdravem smidla.eu.

28.3.2017 07:35
andulka9

XXX.XXX.150.113

Ok.

4.4.2017 21:58
andulka9

XXX.XXX.150.113

Tak andulka je po aplikací Ivomecu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík