A zeleninu a ovoce podávat každý den, dát větve z ovocných stromů na okus, přidat listy pampelišky pak i květy, žabinec, hlavně sépiovou kost a grit.
Mě se osvědčilo jako základ zeleného řapíkatý celer, jablko a ledový salát. Ostatní dle sezóny a co dá zahrada.
Tu budku, samce a samici a to by bylo aby nezahnízdili.
jaja500
napsal(a):
Jak mám stimulovat kakariki k páření?Děkuji.
Dobrý den,
kakariky nejsou potřeba nějak zvlášť stimulovat, když jim dáte budku a samice o ni nebude jevit zájem a ani o hnízdění, tak je potřeba složení páru změnit. Jsou to velmi plodní ptáčci. Potřebují hodně zelené potravy a ovoce a zeleniny, teď je ideální květ pampelišky. Když jsem dělal páry, tak jsem koupil více jedinců a když neměli hned napoprvé plné vejce tak měnil složení. Páry, které jsem takto složil odchovávají několikrát do roka početné odchovy bez problémů.
Pampeliška celá i kořen, žabinec, sedmikráska, zelenina jako, celer, petržel, mrkev, paprika rajče, hrášek, řepa červená, všechny druhy salátů, kedluben atd. mimo avokáda ( to je pro papoušky jedovaté), ovoce jablko, hruška, švestka, jahoda, malina, černá a červená jeřabina, hroznové víno, rakytník, rybíz, angrešt, borůvky atd.
Větve ovocných stromů na okus, bezinku ale tu opatrně mají po ní srajdu, pšenice, oves, senegalské proso v mléčné zralosti atd atd. Prostě vše co není jedovaté pro lidi a zvířata a co jsou ochotní sníst. Mně třeba nejedí mrkev a červenou řepu.
were
napsal(a):
Pampeliška celá i kořen, žabinec, sedmikráska, zelenina jako, celer, petržel, mrkev, paprika rajče, hrášek, řepa červená, všechny druhy salátů, kedluben atd. mimo avokáda ( to je pro papoušky jedovaté), ovoce jablko, hruška, švestka, jahoda, malina, černá a červená jeřabina, hroznové víno, rakytník, rybíz, angrešt, borůvky atd.
Větve ovocných stromů na okus, bezinku ale tu opatrně mají po ní srajdu, pšenice, oves, senegalské proso v mléčné zralosti atd atd. Prostě vše co není jedovaté pro lidi a zvířata a co jsou ochotní sníst. Mně třeba nejedí mrkev a červenou řepu.
Naprosto přesně popsáno. Rádi se koupou. Dávám více budek. Pravda je rovněž, že pár si musí sednout. Vyměňte samce a nebo i samici. Může být chyba i v ní. Když budete mít harmonizujici pár, pak je větší problém je zastavit. Jsou schopni snášet a množit se celý rok. Já je nechávám dvakrát a třetí snůška je vždy po zemi.