Jak mám stimulovat kakariki k páření?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2017 22:00
jaja500

XXX.XXX.116.252

Jak mám stimulovat kakariki k páření?Děkuji.

2.4.2017 22:16
were

XXX.XXX.48.33

Dobrý den, chce to druhého do páru, budku a zelené krmeni. Jak vám má někdo poradit, když neví nikdo nic o vasem chovu. Víc se rozepiste. Jak je máte staré, čím krmite, v jaké jsou voliere, kde jsou umístěny v zimě a v létě atd atd. Bez těchto informací nelze poradit.

22.4.2017 19:55
jaja500

XXX.XXX.116.252

Jsou staré asi 2 roky, krmím směsí pro střední papoušky, vaječná směs někdy ovoce a zelenina, mam volieru velkou asi 150x80x190(délka, výška, šířka).Mám je celej rok pod krytým přístřeškem.

Předem děkuji za rady.

22.4.2017 21:39
were

XXX.XXX.220.250

A budku tam mají?

22.4.2017 21:45
were

XXX.XXX.220.250

A zeleninu a ovoce podávat každý den, dát větve z ovocných stromů na okus, přidat listy pampelišky pak i květy, žabinec, hlavně sépiovou kost a grit.
Mě se osvědčilo jako základ zeleného řapíkatý celer, jablko a ledový salát. Ostatní dle sezóny a co dá zahrada.
Tu budku, samce a samici a to by bylo aby nezahnízdili.

23.4.2017 06:27
jaja500

XXX.XXX.116.252

Když jsem jim dal budku tak samička snesla vejce ale nc se z nic nevilihlo a tak jsem koupil noveho samce a tento rok se zase nic nevilihlo.

23.4.2017 06:43
frodik

XXX.XXX.233.6

jaja500 napsal(a):
Jak mám stimulovat kakariki k páření?Děkuji.

Dobrý den,
kakariky nejsou potřeba nějak zvlášť stimulovat, když jim dáte budku a samice o ni nebude jevit zájem a ani o hnízdění, tak je potřeba složení páru změnit. Jsou to velmi plodní ptáčci. Potřebují hodně zelené potravy a ovoce a zeleniny, teď je ideální květ pampelišky. Když jsem dělal páry, tak jsem koupil více jedinců a když neměli hned napoprvé plné vejce tak měnil složení. Páry, které jsem takto složil odchovávají několikrát do roka početné odchovy bez problémů.

23.4.2017 07:42
jaja500

XXX.XXX.116.252

A CO PATŘÍ DO ZELENÉ POTRAVY NAPŘ.

23.4.2017 08:00
were

XXX.XXX.220.250

Pampeliška celá i kořen, žabinec, sedmikráska, zelenina jako, celer, petržel, mrkev, paprika rajče, hrášek, řepa červená, všechny druhy salátů, kedluben atd. mimo avokáda ( to je pro papoušky jedovaté), ovoce jablko, hruška, švestka, jahoda, malina, černá a červená jeřabina, hroznové víno, rakytník, rybíz, angrešt, borůvky atd.
Větve ovocných stromů na okus, bezinku ale tu opatrně mají po ní srajdu, pšenice, oves, senegalské proso v mléčné zralosti atd atd. Prostě vše co není jedovaté pro lidi a zvířata a co jsou ochotní sníst. Mně třeba nejedí mrkev a červenou řepu.

23.4.2017 08:12
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

were napsal(a):
Pampeliška celá i kořen, žabinec, sedmikráska, zelenina jako, celer, petržel, mrkev, paprika rajče, hrášek, řepa červená, všechny druhy salátů, kedluben atd. mimo avokáda ( to je pro papoušky jedovaté), ovoce jablko, hruška, švestka, jahoda, malina, černá a červená jeřabina, hroznové víno, rakytník, rybíz, angrešt, borůvky atd.
Větve ovocných stromů na okus, bezinku ale tu opatrně mají po ní srajdu, pšenice, oves, senegalské proso v mléčné zralosti atd atd. Prostě vše co není jedovaté pro lidi a zvířata a co jsou ochotní sníst. Mně třeba nejedí mrkev a červenou řepu.

Naprosto přesně popsáno. Rádi se koupou. Dávám více budek. Pravda je rovněž, že pár si musí sednout. Vyměňte samce a nebo i samici. Může být chyba i v ní. Když budete mít harmonizujici pár, pak je větší problém je zastavit. Jsou schopni snášet a množit se celý rok. Já je nechávám dvakrát a třetí snůška je vždy po zemi.

23.4.2017 08:30
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Ještě bych jen dodal, musí mít pristup k zemi. Když nemáte část voliéry zatravněnu tak dejte do misky drn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík