Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2017 17:20
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
měl bych na vás takový dotaz. Mám pár penantů a samec si hrozně střeží budku a to tak moc, že jakmile do ní samice vleze, tak ji hned vletí vyhnat a dokonce chvíli zůstane sedět ve vletovém otvoru, aby se tam asi nemohla vrátit. Je takové chování normální. Ještě ani jeden neměli mladé, pokoušeli se o to loni, ale samec se choval stejně jak letos. Nevíte co s tím mám dělat?

4.4.2017 22:03
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Nikdo neví, proč se tak chová?

4.4.2017 22:13
stewe5

XXX.XXX.36.251

Ahoj, no ja to ma tak ze muj samec samicku spis do budky zahani nez aby ji vyhanel...uz pekne hrabou v budce...

4.4.2017 22:18
kaktus.56

XXX.XXX.218.11

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
měl bych na vás takový dotaz. Mám pár penantů a samec si hrozně střeží budku a to tak moc, že jakmile do ní samice vleze, tak ji hned vletí vyhnat a dokonce chvíli zůstane sedět ve vletovém otvoru, aby se tam asi nemohla vrátit. Je takové chování normální. Ještě ani jeden neměli mladé, pokoušeli se o to loni, ale samec se choval stejně jak letos. Nevíte co s tím mám dělat?

Zkuste jednu budku přidat.

4.4.2017 22:22
alex73

XXX.XXX.28.53

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,

Minulí rok mali vajíčka. Či tam nemáte dvoch samcov.

5.4.2017 07:06
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Taky mě to napadlo, přidat ještě budku. Minulý rok vajíčka měli, ale buď v budce a rozbité a nebo mimo budku a taky rozbité. A docela často do té budky i leze. Tak nevím co tím mám dělat.

5.4.2017 07:11
smidla

XXX.XXX.14.106

Dobry den,

a nemate spis dve samice? Jak casto jste pozoroval snesene vajicko? Penanti nejsou muj obor, ale vejce by melo byt obden? Pripadne dve vejce za den = dve samice.

DNA se dnes da poridit za par korun, mozna nastal cas delat ho i u australie.

S pozdravem smidla.eu.

5.4.2017 07:16
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Nene mám určitě samce a samici. Vajíčko bylo obden.

6.4.2017 13:12
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Nečekat a vyměnit (sehnat) staršího chovného samce, možná ještě zachráníte chovnou sezonu, Já jsem sehnal samce až v květnu a byl odchov.hodně štěstí v chovu.

6.4.2017 13:13
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Nečekat a vyměnit (sehnat) staršího chovného samce, možná ještě zachráníte chovnou sezonu, Já jsem sehnal samce až v květnu a byl odchov, hodně štěstí v chovu.

6.4.2017 13:40
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Však už sem se taky tak rozhodl a sehnal jsem si nového samce rok 16. Zítra si jedu pro něj.

sustek

6.4.2017 13:44
sustek

XXX.XXX.195.189

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,

U takového samce se vyplatí vysoká budka, klidně i 2m, pak je klid.

6.4.2017 14:31
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Děkuji za odpověď. To mě popravdě taky napadlo, ale už půjde z domu. Už sem si sehnal nového. Aspoň budu mít pár přírodních penantů.

6.4.2017 16:29
stewe5

XXX.XXX.36.251

Martin-rosely napsal(a):
Však už sem se taky tak rozhodl a sehnal jsem si nového samce rok 16. Zítra si jedu pro něj.

Letos se mladat asi nedockate uz kdyz je samec rok 16 ale za rok uz to urcite vyjde at se dari

6.4.2017 17:03
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Ok děkuji všem za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík