Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2017 17:03
Václav111

XXX.XXX.213.22

Prosím o tip jakého je pohlaví...děkuji.

10.4.2017 19:19
Querido

XXX.XXX.206.143

Tipujem samec 100% istota DNA.

10.4.2017 21:20
smidla

XXX.XXX.14.106

Dobry den,

take se priklanim k samcovi. Lepsi fotka spodku tela a oka by neuskodila ;)

S pozdravem smidla.eu.

11.4.2017 07:32
cone

XXX.XXX.208.224

Také bych to pipoval na samečka ! jinak jak píše p. Šmidla - lepší fotka by neuškodila - tedy alespoň pro příště.

11.4.2017 14:38
Lassa22

XXX.XXX.213.126

Sameček ale ano kdyby šla lepší fotka bylo by lehčí určit pohlaví

27.4.2017 18:32
Václav111

XXX.XXX.213.22

Dobrý den, dnes mi přišlo DNA-je to samice.

27.4.2017 23:30
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,

prosim vlozte fotografie na kterych bude jasne videt spodni cast ocasu a detail oka. Podle te fotky co jste vlozil to opravdu na samici nevypada. Kde jste nechal delat DNA?

S pozdravem smidla.eu.

28.4.2017 06:39
kareta

XXX.XXX.84.6

Pane smidla. Vás tam pořád matou ty žlutá pera ve spodních krovkách ocasních že ?Ale u senegalcu když trochu pelichají tak samici odpadnou vrchní zelená peříčka která překrývají ta žlutá.Proto hodně chovatelu někdy tvrdí že jejich samice mají taky spodek ocasu žlutý a že je hloupost to podle toho poznat.Je to aspoň muj názor co jsem už dávno vypozoroval u mých senegalských samic.Nebude to dlouho trvat a ten pták na fotce bude mít spodní krovky ocasní zelené protože je to krásná velká samíce.

28.4.2017 07:20
kareta

XXX.XXX.84.6

Jo a ještě bych dodal že mám senegalce ve věku od 12 do 16 let a oči mají všichni světle žluté jak samci tak samice.Šedé do roku a něco.Oranžové tak do 5 až 6 let. Potom čím jsou starší tak je mají samci i samice světle žluté. Mám formu mesotypus.Má zkušenost a nikomu jeho jiný názor nevyvracím.

birdman

28.4.2017 10:12
birdman

XXX.XXX.195.189

kareta napsal(a):
Pane smidla. Vás tam pořád matou ty žlutá pera ve spodních krovkách ocasních že ?Ale u senegalcu když trochu pelichají tak samici odpadnou vrchní zelená peříčka která překrývají ta žlutá.Proto hodně chovatelu někdy tvrdí že jejich samice mají taky spodek ocasu žlutý a že je hloupost to podle toho poznat.Je to aspoň muj názor co jsem už dávno vypozoroval u mých senegalských samic.Nebude to dlouho trvat a ten pták na fotce bude mít spodní krovky ocasní zelené protože je to krásná velká samíce.

Choval jsem větší množství senegalců a můžu vám říct, že jsou i samice u kterých by jste dle zbarvení nepoznal samici dokud by vám nesnesla vejce o to složitější by to bylo pokud by se jednalo o velký robustní kus. Opravdu jsou i takové, které mají spodní krovky ocasní čistě žluté a nikdy jim tam žádné peří nenaroste. Tohle ale neplatilo nebo spíše neplatí u versteráků.
A jak píšete v dalším příspěvku tak souhlasím, že podle oka samce od samic nerozeznáte. Navíc rychlost vybarvování oka v dospívání je i dle toho jestli je chováte doma v šeru nebo venku v prosluněných voliérách.

birdman

28.4.2017 10:13
birdman

XXX.XXX.195.189

birdman napsal(a):
Choval jsem větší množství senegalců a můžu vám říct, že jsou i samice u kterých by jste dle zbarvení nepoznal samici dokud by vám nesnesla vejce o to složitější by to bylo pokud by se jednalo o velký robustní kus. Opravdu jsou i takové, které mají spodní krovky ocasní čistě žluté a nikdy jim tam žádné peří nenaroste. Tohle ale neplatilo nebo spíše neplatí u versteráků.
A jak píšete v dalším příspěvku tak souhlasím, že podle oka samce od samic nerozeznáte. Navíc rychlost vybarvování oka v dospívání je i dle toho jestli je chováte doma v šeru nebo venku v prosluněných voliérách.

*nikdy jim tam žádné zelené peří nenaroste.

28.4.2017 12:30
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,

dekuji za vysvetleni. Pravdou je, ze u mladat, u kterych se to nejcasteji resi je to videt pekne. U chovne pary to neresim a priznam se, ze je nijak detailne nesleduji, jsou strane nervozni kdyz se na ne nekdo uprene zadiva. Vzhledem k velikosti voliery se ke zbarveni oka nemuzu vyjadrit, ten rozdil mezi zlutou a oranzovou byl vzdycky velmi maly a odhadovat to na tu dalku.
Mam ptaky odchytove, divoke, kontakt s clovekem nevyhledavaji. Kakadaci nebo amazonani, odchov u chovatelu, ti i prileti se podivat kdyz jim davam jidlo, ale senegalci ani omylem.

S pozdravem smidla.eu.

28.4.2017 20:14
Václav111

XXX.XXX.213.22

Dobrý den, DNA dělal exomed.

antr

29.4.2017 22:03
antr

XXX.XXX.60.19

Samec 95%.

30.4.2017 08:36
kareta

XXX.XXX.84.6

Pro Birdman. Zapomněl jste se vyjádřit zda se jedná o samici nebo o samce. Nato se ptal zakladatel vlákna. Když jste choval hodně senegalcu tak napište Váš názor.

birdman

30.4.2017 10:37
birdman

XXX.XXX.195.189

kareta napsal(a):
Pro Birdman. Zapomněl jste se vyjádřit zda se jedná o samici nebo o samce. Nato se ptal zakladatel vlákna. Když jste choval hodně senegalcu tak napište Váš názor.

Nezapomněl, ale nechtěl jsem se vyjádřit. Přestože mám s tímto druhem zkušenosti tak podle fotek a hlavně této fotky by to bylo jen zbytečné tipování. Hlavně jsem chtěl předat dále svou zkušenost, že i samice můžou mít čistě žluté spodní krovky ocasní. (neplatí u poddruhu versteri, tam jsou úplně zelené) Navíc zadavatel už psal, že se dle DNA jedná o samici.

Přidejte reakci

Přidat smajlík