Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2017 21:48
ppa

XXX.XXX.98.235

Dobrý večer, prosím o radu, máme roční andulku, teď večer jsem si všiml, že ji jakoby odpadl zobáček, ještě odpoledne zobala s druhou andulkou, je čilá, létá.Na veterině je již zavřeno, prosím co s tím. Děkuji.

14.4.2017 22:47
lupus4

XXX.XXX.20.4

Foto !

15.4.2017 00:25
chondro

XXX.XXX.18.197

Pokud dobře vidím vaše andulka s nějakého důvodu přišla o značnou část horního zobáku.To je vážný stav Nemohl ji zobák uštípnout nějaký jiný papoušek nevím třeba agáč?

15.4.2017 00:37
aymy

XXX.XXX.32.53

Už jsem si o vaši andulce četla na FC. Nezbývá vám tedy, než znovu ráno obvolat ty veterináře z vašeho okolí. Pokud jste se večer už nedočkala. Ohledně kaší, existují instantní dokrmovaci kaše pro papoušky. Nejen pro mladé, ale i pro nemocné dospělé pap.

15.4.2017 00:47
chondro

XXX.XXX.18.197

Takový rozsah zranění už ale přirozené dorůstání zobáku nenahradí takže ano kaši, izolovat od ostatních ptáků ale spíš bych andulku netrápil.

15.4.2017 01:04
aymy

XXX.XXX.32.53

Údajně ji ten zobák odpadl. Jako by uhnil. Jen by mne zajímalo, co jí to mohlo způsobit, zdali roztoč, nebo v horším případě virus..., či problém ve výživě. Moc se mi nelíbí ani ty prsty na nohou. I přes zdraví ostatních je izolace opravdu nutná!

15.4.2017 07:07
ppa

XXX.XXX.98.235

Děkuji, dopoledne pojedeme na veterinu, tak snad nám poradí, pak dám vědět.

15.4.2017 19:15
ppa

XXX.XXX.98.235

Tak jsme byli na veterině, ten zobáček má uražený nebo ulomený, prý možná někde narazila. Takže krmíme lžičkou a snad zobáček pořádku doroste.

15.4.2017 20:57
kele

XXX.XXX.216.27

ppa napsal(a):
Andulka dnes.

Farba zobáka, tiene v rohovine na ľavej strane a asymetrickosť ozobia ukazujú na starší proces - dlhodobejší problém.
Vyvrcholením je strata časti maxily asi po konflikte s druhou andulkou, s ktorou spolu zobala - stopy po spoločnom zobaní vidno na nohách ešte pred stratou zobáka na prvej fotke.
Zranené prsty na oboch nohách by mal byť aj pre menej skúsených chovateľov dosť jasný signál, že andulky nesmiete mať spolu ani chvíľu bez dozoru.
Chovateľský problém prerástol do zdravotného problému.
Myslím, že už asi nebudete nechávať andulky spolu bez dohľadu - hlavne pokiaľ pôjde o dve samice...
Žíť s tým môže, chce to trpezlivosť, čas a úpravu stravy. Neskôr aj zobáku...
Tak sa držte!

16.4.2017 12:10
ppa

XXX.XXX.98.235

Nemáme dvě samičky, máme samečka 5 let a tuhle samičku 1rok a na tom zobáčku měla krev, proto ta barva, jak se ji ulomil a také měla krev v jedné nosní dírce, prý trauma říkal veterinář. Sama pije i trošku zobe, ale radši ji trochu dokrmujeme.

16.4.2017 21:16
kele

XXX.XXX.238.48

ppa napsal(a):
Nemáme dvě samičky, máme samečka 5 let a tuhle samičku 1rok a na tom zobáčku měla krev, proto ta barva, jak se ji ulomil a také měla krev v jedné nosní dírce, prý trauma říkal veterinář. Sama pije i trošku zobe, ale radši ji trochu dokrmujeme.

Ok, hodnotil som zobák podľa fotky, kde ešte nebola zranená...
Určite nebol v poriadku, strata jeho časti sa mohla stať aj pri "zobáčikovaní" ako to robia andulky.
Len mi vysvetlite tie zranené - asi dohryzené prsty na nohách na prvej fotke...
Dokrmujte, pokiaľ bude rohovina rásť, dása upravovať do žiaduceho tvaru.
Pekný večer.

17.4.2017 18:18
ppa

XXX.XXX.98.235

Máme ještě jednoho papouška pyruru, je mu přes půl roku a jak byli zvyklí všichni tři neustále spolu létat a hrát si, tak teď když andulka víc odpočívá, přiletí k ní a klovne ji nejdřív do peříček a když si nechce hrát, tak pak do nožičky. Teď jsou více rozdělení, aby mohla hodně odpočívat a když létají spolu, pořád je hlídáme. Moc děkuji za rady. Snad jí zobáček v pořádku doroste a jiný problém v tom nebude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík