Mnich šedý skúsenosti rady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2017 16:38
tulhusi

XXX.XXX.62.213

Dobrý deň vo februári som si zadovážiť 2 páry mnichov 3-7 ročne.Nadherni vtáci sú to.Ale rad by som sa spýtal v u minulého majiteľa asi boli Zvyknutý len na slnečnica okrem nej zo. Zrnin mi nechcú nič iné prijímať, dostávajú zmes slnečnica je zastúpená 10% nechávam nech si zvykajú aj na iné krmivo pokiaľ vyzeru slnečnica.ina jablká mrkva zelené prijímajú.V jednom hniezde 5 vajíčok v ďalšom 2 aké sú vaše skúsenosti s odchovom? Ďalšia vec ze sú dosť plaché hádam časom si zvyknú.k stavbe hniezda majú dostatok materiálu raz do týždňa dopĺňam.dakujem za každú radu a skúsenosť vašu z chovu.

15.4.2017 20:25
simacek123

XXX.XXX.142.1

Plasi budou nez si zvyknou, jinak chov je jednoduchy, po precteni clanku o chovu je toho dostatek se preci uz neda co pokazit.Jinak slunecnici můžete na cas vyradit, oni bez ni nepojdou.Slunecnice se da nahradit tak jako vse.Jinak ono není co radit, vcelku to delate spravne, a mensi chyby se najdou vždy.

16.4.2017 10:40
tulhusi

XXX.XXX.62.213

Ďakujem krásne za príspevok.este jedna otázka, má tu niekto skúsenosť s vypúšťanim mnichov na volno počas hniezdenia?pohrávam sa s touto myšlienkou niečo už som si prečítal.ale rad uvítam aj iné skúsenosti.dakujem.

16.4.2017 23:40
alex66

XXX.XXX.200.71

Loni si mě v práci jeden kolega stěžoval, že u nich létá po vesnici hejno nějakých ukřičených papoušků. Po pár otázkách jsem zjistil, že jsou to mniši a že je někdo záměrně vypouští. Lidi ale samozřejmě protestovali a tak s tím musel dotyčný přestat. A po nějaké době jsem si všiml v inzerci, že je prodává. Vyloženě to tam napsal, že je choval na volno.
Ale ještě musím napsat, že vypouštění jakýchkoliv nepůvodních druhů do přírody je zakázané. Takže by jste mohl mít opletačky s úřady.

Honzik987

17.4.2017 01:15
Honzik987

XXX.XXX.128.20

alex66 napsal(a):
Loni si mě v práci jeden kolega stěžoval, že u nich létá po vesnici hejno nějakých ukřičených papoušků. Po pár otázkách jsem zjistil, že jsou to mniši a že je někdo záměrně vypouští. Lidi ale samozřejmě protestovali a tak s tím musel dotyčný přestat. A po nějaké době jsem si všiml v inzerci, že je prodává. Vyloženě to tam napsal, že je choval na volno.
Ale ještě musím napsat, že vypouštění jakýchkoliv nepůvodních druhů do přírody je zakázané. Takže by jste mohl mít opletačky s úřady.

No a co ti co mají papoušky volnoletce, den co den někomu uletí, to by mělo být taky zakázaný a navíc je vědomě vystavují možnosti napadení predátorem, či jinému nebezpečí, to je v pořádku?Včera zas někomu frknuly ary, našly se ž v Polsku.Měli ti lidi štěstí, že je někdo nesebral.

Přidejte reakci

Přidat smajlík