Alexandr veliký - roztřepené peří

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2017 11:09
janisek739

XXX.XXX.247.152

Prosím o radu.. Již asi před týdnem jsem si všimla že ma samička má roztrepene peří.. Myslela jsem si že se preperuje tak jsem tomu nevěnovala příliš pozornosti až do dneška kdy jsem si ji pustila a zjistila že místo toho aby si mě hledala a chtěla si semnou povídat.. Jako to dělala vždycky neb je hodně kontaktní.. Se předemnou schovává vůbec si nechce povídat.. Mám o ní strach nevíte co by se mohlo dít? Volala jsem veterináři ten ptákům nerozumí.. Zkusíme odčervit ale dal nevím...

20.4.2017 11:27
kareta

XXX.XXX.84.6

Nevíte co jí je a chcete ji hned odčervovat ? Zkuste vyhledat jiného veterináře.Mužete ji jen ublížit ještě víc.

20.4.2017 11:56
kareta

XXX.XXX.84.6

Taky je ještě jedna diagnoza. Jestli je samice starší víc jak tři roky tak Vám muže snést i když o trochu později velikonoční vajíčko.

20.4.2017 12:18
york

XXX.XXX.89.198

Poškozené peří může být mechanické z klece, nebo sebepoškozování, nebo nějaké brebery-stačí sáhnout pod křídlo a jedním tahem pod ním přejet a pokud budete mít krev na ruce tak jste ty brebery rozmačkala. Někdy je od krve i bidlo, jasně že je to často nepatrné množství, chce se dobře dívat. Pokud pták nehubne a trus je ok, tak odčervení nepomůže a je tak trochu zbytečné, odčervovat se má když je důvod, přeci jen je to dost silná chemie a není třeba tím ptáka zatěžovat. Sledujte trus, oči, nozdry, chuť ke žrádlu. Nevím věk, nebo třeba změna v okolí, je toho spousta. A určitě si opatřete kontakt na veta přes ptactvo, tady na Fauně je seznam.

20.4.2017 12:25
kareta

XXX.XXX.84.6

Prosím Vás jakého věku je ta samice ?

20.4.2017 16:26
janisek739

XXX.XXX.247.152

Samicce jsou 4 roky.. Až přijdu domů sáhnu pod ta křídla.. Jinak z větrem jsem se spojila.. V Liberci paní doktorka bude až v pondělí.. Divné se krčí a jakože na mě houka.. No jestli se toto děje před snesenim vajíčka... Uf.

20.4.2017 16:34
kareta

XXX.XXX.84.6

Jestli ji máte doma takovou dobu tak je malá pravděpodobnost aby měla nějaké parazity nebo byla začervena.Možná to bude to velikonoční opožděné vejce.Nechejte ji v klidu.

20.4.2017 17:37
janisek739

XXX.XXX.17.13

Děkuji moc.. Doufám že ano.. Mám tu naši závislacku ráda.. Tak mě překvapilo její chování.. Snad bude vše ok..

Přidejte reakci

Přidat smajlík