Dobrý den, přednedávnem mi něco zlikvidovalo papoušky - utrhané nožičky...Nastražil jsem sklopec s jedním mrtvým ptákem a dnes jsem do něj chytil straku. Vím o jednom hnízdě, které mají asi 40 metrů od voliér..Myslíte, že by to mohla udělat ona? Doted jsem byl přesvědčen na 100 % že to byla kočka nebo něco lasicovitého...\Víme, že straky a sojky jsou lovci mláďat ptáků, ale myslíte, čistě teoreticky, že to mohla mít na svědomí právě tato straka? Jak s ní mám podle vás naložit?
Honza12
napsal(a):
Minulý rok se mi stalo to samé. Ve voliéře jsem nacházel mrtvé papoušky bez noh. Vždy se to stalo přes noc a několikrát se to opakovalo. Myslím, že straka to udělat nemohla, ale řekl bych tak na 80% kuna.
Díky, taky si to myslím, ale i tak mě znepokojuje, že mi brousí straka kolem voliér...Asi jí ještě trochu vytrestám a vypustím zpět..
Nosák Podoustev
napsal(a):
Dobrý den, přednedávnem mi něco zlikvidovalo papoušky - utrhané nožičky...Nastražil jsem sklopec s jedním mrtvým ptákem a dnes jsem do něj chytil straku. Vím o jednom hnízdě, které mají asi 40 metrů od voliér..Myslíte, že by to mohla udělat ona? Doted jsem byl přesvědčen na 100 % že to byla kočka nebo něco lasicovitého...\Víme, že straky a sojky jsou lovci mláďat ptáků, ale myslíte, čistě teoreticky, že to mohla mít na svědomí právě tato straka? Jak s ní mám podle vás naložit?
Pane, klidně to mohla být., ale ne v noci, což musíte mít vypozorované.
Včera se do nastražené chytačky chytila hrdlička a vrabec. Někdy tam vlezou i zakrsdlé slepičky, často kavky. Nevypustil jsem je, někdy i bez pomoci vylezou. Druhý den hrdlička oškubaná, vykousané vnitřnosti, vrabec pryč a v chytačce straka.
Kdybyste viděl, co dokáže ve voliéře udělat s puštěným vrabcem, divil byste se. Chová se jako dravec. Nepíšu dnešní zkušenosti. Tehdy byly jiné zákony.