Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2017 14:56
tarakci

XXX.XXX.27.165

Dobrý den, potřebuji pomoci s určením pohlaví bílé zebricky. Byla nám prodána jako samička, ale podle lici je to nejspíš sameček. Děkuji moc za odpověď.

29.4.2017 15:02
peparazak

XXX.XXX.162.50

Presne tak, vase strakata zebra je samecek a proto ze to je straka nema lice cele.

29.4.2017 15:11
tarakci

XXX.XXX.27.165

Děkuji, myslela jsem si to. Bydlíme v Turecku a pan se ujistoval, že je to samička.. i když jsem tvrdila opak..nechala jsem se ukecat.

29.4.2017 15:14
verdym

XXX.XXX.74.216

Též bych řekla samec

sauri

29.4.2017 15:33
sauri

XXX.XXX.201.247

Už to bylo zodpovězeno, tak jen doplním. Máte dva samečky - šedého a skořicovou straku. Strakatý sameček má naznačeny nejen líce, ale na první fotce je vidět i částečný boční pásek... Zajímavé, že zebrování na krku ne není ani v náznaku.. možná tam bude krom skořicové i bělobřichý faktor.. nebo možná je to jen "náhoda" strakatého fenotypu.

29.4.2017 15:38
tarakci

XXX.XXX.27.165

Šedá samička nam zemřela.. u šedých to je na jistotu s pohlavím. Tady jsem si byla skoro jistá že je to samec, ale jak jsem psala pan mě totálně zmátl.. V kleci měl pan i čistě bílé a šedo bile možná z jednoho vrhu.. děkuji za pomoc.

29.4.2017 16:38
lupus4

XXX.XXX.93.15

tarakci napsal(a):
Šedá samička nam zemřela.. u šedých to je na jistotu s pohlavím. Tady jsem si byla skoro jistá že je to samec, ale jak jsem psala pan mě totálně zmátl.. V kleci měl pan i čistě bílé a šedo bile možná z jednoho vrhu.. děkuji za pomoc.

Dejte jim alespoň přírodní bidla.

29.4.2017 17:37
tarakci

XXX.XXX.27.165

Nechavam jim dělat voliéru.. už jen pletivo a budou se stěhovat.

29.4.2017 19:08
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

tarakci napsal(a):
Děkuji, myslela jsem si to. Bydlíme v Turecku a pan se ujistoval, že je to samička.. i když jsem tvrdila opak..nechala jsem se ukecat.

Asi mnoho čitatelů mou reakcí podráždím.
Paní z Turecka dala slušný dotaz, dostala slušné odpovědi. OK, ale nevidím tam bílou zebřičku.
Nevím, co u zebřiček řeší. Ať koupí 10 kusů, nechá je jak se vyberou. Zebřičky nejsou lidi. Bude spokojena, nemusí nic řešit. Její otázka je pro chudé, ke kterým asi nepatři.
A jen dodám, že ptáky chovám od r.1969, přes občasné úspěchy i tržby na to stále doplácím, ale přesto mě to pořád baví. A těm, kteří jsou podobní přeji v nastávající sezoně hodně štěstí a radosti i z odchovu těch obyčejných zebřičekk.

1.5.2017 22:35
tarakci

XXX.XXX.63.149

Moudivláček napsal(a):
Asi mnoho čitatelů mou reakcí podráždím.
Paní z Turecka dala slušný dotaz, dostala slušné odpovědi. OK, ale nevidím tam bílou zebřičku.
Nevím, co u zebřiček řeší. Ať koupí 10 kusů, nechá je jak se vyberou. Zebřičky nejsou lidi. Bude spokojena, nemusí nic řešit. Její otázka je pro chudé, ke kterým asi nepatři.
A jen dodám, že ptáky chovám od r.1969, přes občasné úspěchy i tržby na to stále doplácím, ale přesto mě to pořád baví. A těm, kteří jsou podobní přeji v nastávající sezoně hodně štěstí a radosti i z odchovu těch obyčejných zebřičekk.

Děkuji za reakci, ale odchov mláďat neplanuji. Dostala jsem parecek od manžela k výročí a bohužel nám samička zemrela. Bylo mi to líto tak jsem chtěla k samečkovi pořídit novou. Samečka si nechame. To je vše a děkuji za poučení. Příště se na odborníky tady raději obracet nebudu, abych někoho náhodou nepohoršila. Přeji hodně úspěchů.

2.5.2017 22:16
Weivlad

XXX.XXX.229.197

, Tarakci, - nedejte se rozhodit příspěvkem od, Moudivláčka,. Vidíte, že před ním jste dostala inteligentnější odpovědi, než napsal chovatel, který chová ptáky od r.69, ale neumí pořádně poradit a odpovědět pouze k věci.
Zdraví Weivlad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík