Dobrý den, potřebuji pomoci s určením pohlaví bílé zebricky. Byla nám prodána jako samička, ale podle lici je to nejspíš sameček. Děkuji moc za odpověď.
sauri
XXX.XXX.201.247
Už to bylo zodpovězeno, tak jen doplním. Máte dva samečky - šedého a skořicovou straku. Strakatý sameček má naznačeny nejen líce, ale na první fotce je vidět i částečný boční pásek... Zajímavé, že zebrování na krku ne není ani v náznaku.. možná tam bude krom skořicové i bělobřichý faktor.. nebo možná je to jen "náhoda" strakatého fenotypu.
tarakci
napsal(a):
Šedá samička nam zemřela.. u šedých to je na jistotu s pohlavím. Tady jsem si byla skoro jistá že je to samec, ale jak jsem psala pan mě totálně zmátl.. V kleci měl pan i čistě bílé a šedo bile možná z jednoho vrhu.. děkuji za pomoc.
Dejte jim alespoň přírodní bidla.
tarakci
napsal(a):
Děkuji, myslela jsem si to. Bydlíme v Turecku a pan se ujistoval, že je to samička.. i když jsem tvrdila opak..nechala jsem se ukecat.
Asi mnoho čitatelů mou reakcí podráždím.
Paní z Turecka dala slušný dotaz, dostala slušné odpovědi. OK, ale nevidím tam bílou zebřičku.
Nevím, co u zebřiček řeší. Ať koupí 10 kusů, nechá je jak se vyberou. Zebřičky nejsou lidi. Bude spokojena, nemusí nic řešit. Její otázka je pro chudé, ke kterým asi nepatři.
A jen dodám, že ptáky chovám od r.1969, přes občasné úspěchy i tržby na to stále doplácím, ale přesto mě to pořád baví. A těm, kteří jsou podobní přeji v nastávající sezoně hodně štěstí a radosti i z odchovu těch obyčejných zebřičekk.
Moudivláček
napsal(a):
Asi mnoho čitatelů mou reakcí podráždím.
Paní z Turecka dala slušný dotaz, dostala slušné odpovědi. OK, ale nevidím tam bílou zebřičku.
Nevím, co u zebřiček řeší. Ať koupí 10 kusů, nechá je jak se vyberou. Zebřičky nejsou lidi. Bude spokojena, nemusí nic řešit. Její otázka je pro chudé, ke kterým asi nepatři.
A jen dodám, že ptáky chovám od r.1969, přes občasné úspěchy i tržby na to stále doplácím, ale přesto mě to pořád baví. A těm, kteří jsou podobní přeji v nastávající sezoně hodně štěstí a radosti i z odchovu těch obyčejných zebřičekk.
Děkuji za reakci, ale odchov mláďat neplanuji. Dostala jsem parecek od manžela k výročí a bohužel nám samička zemrela. Bylo mi to líto tak jsem chtěla k samečkovi pořídit novou. Samečka si nechame. To je vše a děkuji za poučení. Příště se na odborníky tady raději obracet nebudu, abych někoho náhodou nepohoršila. Přeji hodně úspěchů.