jahelka

XXX.XXX.195.189
Hlučné dokáží být jak aratingy, jen síla hlasu je slabší, ale jinak si dokáží zakřičet.
Minimální rozměr klece pro pár pyrur by měl být výška a šířka 100 cm a délka 150 cm. Lidi je drží i v menších klecích, ale není to vhodné a některé rozměry už hraničí s týráním.
Pokud možno tak v létě je vhodné chovat je na zahradě ať si užijí slunce a případně i letní deštík.
Dobry den. Pyrurove si umi opravdu silne zarvat, ale sila zvuku neni jako u aratingu. Sveho casu jsem choval vice paru ruznych druhu a to byl koncert po ranu a vecer. Hlucnost se zvysovala novymi podnety, prichodem novych osob a zvirat. U me v chovu patrili rudohlavi k tem nejtissim, mel jsem rudohlavych vice paru, spise vrcely, to hypoxanthy, rupicoly ci perlaty to byl jiny narez.
M. Stepan.
Dají, ale je potřeba přímo obvolávat chovatele a ptát se, zamlouvat už od vajec, mi na inzerát taky nikdo neodpověděl. Měla jsem i nějaké zamluvené z pod rodičů, ale nakonec z toho nic nebylo. Nakonec jsem sehnala až odstaveného mláděte, oba mám ale dokrmené Údajně ve Zwolle jich bývá více, ale já do zahraničí nejezdím.