Pyrura rudohlavá - zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2017 02:02
mhm2

XXX.XXX.244.133

Dobrý den dá se sehnat nepříbuzný pár pyrura rudohlavá. Jak máte velké voliéry, jak je na tom s hlučností oproti aratingám nebo amazonkům. Děkuji.

2.5.2017 12:41
bathory

XXX.XXX.158.2

Sehnat se sem tam dají, ale nejsou tak oblíbené jako hypoxanthy a o hodně hůře odchovávají mladé. Hlučnost bych řekla, že je v normě. Zařvat si teda umějí, ale není to taková hrůza jako amazonci. S voliérou neporadím, mám je jako mazly v bytě s výletovou voliérou

jahelka

2.5.2017 13:19
jahelka

XXX.XXX.195.189

Hlučné dokáží být jak aratingy, jen síla hlasu je slabší, ale jinak si dokáží zakřičet.
Minimální rozměr klece pro pár pyrur by měl být výška a šířka 100 cm a délka 150 cm. Lidi je drží i v menších klecích, ale není to vhodné a některé rozměry už hraničí s týráním.
Pokud možno tak v létě je vhodné chovat je na zahradě ať si užijí slunce a případně i letní deštík.

2.5.2017 19:44
mhm2

XXX.XXX.20.189

Děkuji za radu.

2.5.2017 20:39
sunflowersman

XXX.XXX.54.212

Dobry den. Pyrurove si umi opravdu silne zarvat, ale sila zvuku neni jako u aratingu. Sveho casu jsem choval vice paru ruznych druhu a to byl koncert po ranu a vecer. Hlucnost se zvysovala novymi podnety, prichodem novych osob a zvirat. U me v chovu patrili rudohlavi k tem nejtissim, mel jsem rudohlavych vice paru, spise vrcely, to hypoxanthy, rupicoly ci perlaty to byl jiny narez.

M. Stepan.

3.5.2017 18:47
pan.

XXX.XXX.48.48

Dobrý den, kde se dají sem tam sehnat?Mám staršího samečka a čtyry roky sháním samičku, na inzerát se nikdo nikdy neozval, poraďte, Děkuji.

3.5.2017 20:33
bathory

XXX.XXX.119.32

Dají, ale je potřeba přímo obvolávat chovatele a ptát se, zamlouvat už od vajec, mi na inzerát taky nikdo neodpověděl. Měla jsem i nějaké zamluvené z pod rodičů, ale nakonec z toho nic nebylo. Nakonec jsem sehnala až odstaveného mláděte, oba mám ale dokrmené Údajně ve Zwolle jich bývá více, ale já do zahraničí nejezdím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík