Pap. patagonský - zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2017 21:19
josska

XXX.XXX.20.91

V jaké ceně s pohybují tito papoušci můžou být přes zimu venku jaké pletivo pro ně jak velká voliéra děkuji předem za rady

6.5.2017 09:58
ladishk

XXX.XXX.0.30

Dobrý den. Cena se ohybuje 2000 až 2500. Chovám je seloročně venku. Voliera zálet 1.5 d, š 1 v 2 m. Výlet 3m délka š1m v2m. Mám pětiletý pár. Dva odchovy a nyní zatím tři vejce.

11.5.2017 14:30
krabatka

XXX.XXX.164.43

Dobrý den, to jsou strašně zvláštní (na pohled) a krásní papoušci, jsou opravdu hodně hluční? Teď jsem o nich četla v časopisu Papoušci, že řvou hodně, ale na druhou stranu jsem viděla, že je chovají i v bytech jako mazlíky... Pokud budete mít čas, napište nějaké zkušenosti, viděla jsem, že i neochočení ve voliérách venku si vezmou pamlsky z ruky... Děkuji.

11.5.2017 15:25
ladishk

XXX.XXX.0.30

krabatka napsal(a):
Dobrý den, to jsou strašně zvláštní (na pohled) a krásní papoušci, jsou opravdu hodně hluční? Teď jsem o nich četla v časopisu Papoušci, že řvou hodně, ale na druhou stranu jsem viděla, že je chovají i v bytech jako mazlíky... Pokud budete mít čas, napište nějaké zkušenosti, viděla jsem, že i neochočení ve voliérách venku si vezmou pamlsky z ruky... Děkuji.

Dobrý den, jsou krásní a hluční hlavně ráno a když někdo jde kolem. Pamlsky z ruky neberou, ale čekají u misek na krmení.Musím to zaklepat ale rodiče to jsou vzorní.

Ptáčkařík

11.5.2017 15:29
Ptáčkařík

XXX.XXX.85.10

Co si myslíte, o dreve ? nicí hodne drevo ?

11.5.2017 15:36
krabatka

XXX.XXX.164.43

ladishk napsal(a):
Dobrý den, jsou krásní a hluční hlavně ráno a když někdo jde kolem. Pamlsky z ruky neberou, ale čekají u misek na krmení.Musím to zaklepat ale rodiče to jsou vzorní.

A v čem odchováváte? Prý odchovávají v přírodě v norách, chovatel v časopisu se jim snažil něco podobného vytvořit..smajlík Poslal byste fotky mladých, až se vylíhnou? Děkuji.

11.5.2017 16:18
ladishk

XXX.XXX.0.30

krabatka napsal(a):
A v čem odchováváte? Prý odchovávají v přírodě v norách, chovatel v časopisu se jim snažil něco podobného vytvořit..smajlík Poslal byste fotky mladých, až se vylíhnou? Děkuji.

Budka je prostorná, obrácené písmeno L. Jsem starší tak tak umím snad jen odepsat. Nerad je při sezení ruším, tak jen kouknu když je samice venku a to řve jako tur.

sclateri

11.5.2017 23:41
sclateri

XXX.XXX.74.198

krabatka napsal(a):

Dobrý večer. Áno, sú to veľmi hlučné papagáje. Nakoľko sú veľmi aktívne, tak sa často ozývajú. Ako maznáčikovia sú chované preto, lebo sú veľmi inteligentné, ale zároveň za veľmi dostupnú cenu. Je to veľký papagáj za smiešne peniaze. Pokiaľ po ňom túžite a budete sa oňho dennodenne starať 20 - 25 rokov, je to vhodný spoločník do života.

sclateri

11.5.2017 23:42
sclateri

XXX.XXX.74.198

ladishk napsal(a):

Presne tak, rodičia sú to ukážkoví.

sclateri

11.5.2017 23:43
sclateri

XXX.XXX.74.198

Ptáčkařík napsal(a):
Co si myslíte, o dreve ? nicí hodne drevo ?

Áno, hodne ničia drevo, no niektorí chovatelia ich chovajú aj v drevených voliérach, no spravidla sú nosné trámy kryté tak, aby ich totálne nezničili.

sclateri

11.5.2017 23:46
sclateri

XXX.XXX.74.198

krabatka napsal(a):

Nie je to "prý", v prírode ozaj odchovávajú mladé v norách vyhĺbených v brehoch riek. To je u množstva papagájov nového sveta celkom normálne. To je však u papagájov patagónskych chovaných v zajatí nepotrebné, ochotne hniezdia aj v horizontálnych búdkach zhotovených z dreva, ktoré im nahrádzajú vyhĺbené nory.

6.6.2017 18:41
ladishk

XXX.XXX.0.30

Zdravím. Tak po měsíci z pěti vajec čtyři mladé. Nechci to zakřiknout ale je to múj strop.

Bučo

6.6.2017 20:26
Bučo

XXX.XXX.188.131

Mužou být společně s mnichama?

6.6.2017 21:02
ladishk

XXX.XXX.0.30

Bučo napsal(a):
Mužou být společně s mnichama?

Nevím, ale múj názor je, že by to nedělalo dobrotu.

Simik...

17.8.2017 14:43
Simik...

XXX.XXX.213.22

Dobrý den, také přispěju několika poznatky. Mám ručně dokrmeného patagonce r.n 16 asi od května 2017. Koupila jsem ho od paní z paneláku. Řikala, že se ho nerada zbavuje, ale že příjdou všichni domů až v 16 h a do té doby je tam sám a křičí. Řikala, že to byl vánoční dárek pro syna. Ptala se mě jestli si umím představit, jak takový papoušek dokáže křičet. Odpověděla jsem, že dokonale protože mám ve venkovní voliéře pár Alex. čínských, doma jsem měla nějaký čas Alex. malého a Žaka na hlídání. Navíc právě Patagonce jsem slyšela na výstavě ptactva jak to umí. Ze začátku jsme ho dávali po ránu i s klecí ven, protože to byl neuvěřitelný řev ( mimichodem řval i v noci když byl po tmě, takže nějaký přehoz přes klec by nefungoval). Když jsem odcházela z místnosti třeba jen na vteřinu, tak spustil ten svůj alarm, jeden ostrý zvuk pořád dokola. Časem sem ho naučila mluvit, takže ted teda první zařve když mě slyší a pak sotva vejdu tak mi řiká čááááu, ahooooj, Pepí ty, ty, ty nekousej, au to bolí... pusinku, můžeš apod... taky štěká jak malý pes a mnouká jak kočka a naučil se vrzání dveří a zvuk když se člověk napije a polkne a pak udělá aaaaa . Pamlsky bral jedině z ruky. Dokonce pil jenom ze skleničky a nechtěl být v kleci. Nenáviděl jí. Vyměnila sem mu klec za jinou, dala sem mu tam hračky, bidla a strkala pamlsky přes mříže a naučil se ochutnávat všecko. Ted už ví, že nikdy není sám doma a že je v kleci v bezpečí a rád se do ní vrací. Takže si myslím, že Patagonci jsou super mazlové, je to opravdu velký nebo spíš velice dlouhý papoušek ten jeho ocas mě všude překáží Se zimou taky problém nemají, četla jsem, že spolu s Alex. čínskými jsou nejvhodnější na celoroční pobyt venku. Jen si to domluvte asi první se sousedy, protože když spustí, tak to je vážně koncert . Těm našim první vadily papoušci, ale pak jsme si koupily štěně německého ovčáka, který je hodně uštěkaný, tak nakonec řikali, že papoušci už jim vůbec nevadí

18.8.2017 11:59
Martys

XXX.XXX.99.198

krabatka napsal(a):

Foto.

20.8.2017 15:14
krabatka

XXX.XXX.164.43

Martys napsal(a):
Foto.

Díky za fotky, to jsou opravdu krásní papoušci.

20.8.2017 16:39
Martys

XXX.XXX.99.198

krabatka napsal(a):
Díky za fotky, to jsou opravdu krásní papoušci.

Není zač

Přidejte reakci

Přidat smajlík