Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lillian

8.5.2017 20:46
Lillian

XXX.XXX.32.177

Dobrý deň chcela by som sa spýtať na moju andulku Kiku. Má vypadané pierka z krídel- letky a nevie vôbec lietať- max. do 50cm. Mám ju od decembra. tj. má tak možno 8-9 mesiacov. Prikladám aj fotku. Môže to byť dôsledok toho, že polroka žila som samičkou o ktorej som si myslela že je samec a tá samička Kiku stále bila ( nie od začiatku, zvláštne je, že ju začala biť až začiatkom apríla, dovtedy ani náznak toho, že by sa bili)? Hneď ako sa začali biť som ich rozdelila, ale zlej samičke som ešte dala niekoľkokrát šancu s myšlienkou, že ju to prejde, ale márne. Rozdelila som ich nadobro a Kika bola 2 týždne sama a potom som jej kúpila nového samca- už sú spolu asi 2 týždne. Divné je však, že Kika nového samca nechce a tiež ho občas klovne. Prečo? Ale pýtala som sa na tie pierka, .Je to dôsledok agresivity druhej samičky alebo je to niečo iné? Prosím o pomoc.

9.5.2017 10:39
vena1999

XXX.XXX.8.206

Dobrý den, podle me je to tvz. "Francouzské pelichani" brka buď vypadáváji a nebo se lámou a myslím si že se to vyléčit nenechá ale jistě to nevím.

Effi

9.5.2017 14:38
Effi

XXX.XXX.110.78

To bude asi naozaj to francuzske pelichani, to je že strácajú a vypadávajú im chvostové pierka a letky a vtáky sú neschopné letu, je to vírus brániaci rastu pierok.

9.5.2017 18:18
kareta

XXX.XXX.84.6

Počkejte až se nato podívá Elí. Ta Vám na sto procent potvrdí zprávnou diagnozu a ušetříte peníze za veterináře..

sclateri

11.5.2017 00:12
sclateri

XXX.XXX.74.198

Lillian napsal(a):
Dobrý deň chcela by som sa spýtať na moju andulku Kiku. Má vypadané pierka z krídel- letky a nevie vôbec lietať- max. do 50cm. Mám ju od decembra. tj. má tak možno 8-9 mesiacov. Prikladám aj fotku. Môže to byť dôsledok toho, že polroka žila som samičkou o ktorej som si myslela že je samec a tá samička Kiku stále bila ( nie od začiatku, zvláštne je, že ju začala biť až začiatkom apríla, dovtedy ani náznak toho, že by sa bili)? Hneď ako sa začali biť som ich rozdelila, ale zlej samičke som ešte dala niekoľkokrát šancu s myšlienkou, že ju to prejde, ale márne. Rozdelila som ich nadobro a Kika bola 2 týždne sama a potom som jej kúpila nového samca- už sú spolu asi 2 týždne. Divné je však, že Kika nového samca nechce a tiež ho občas klovne. Prečo? Ale pýtala som sa na tie pierka, .Je to dôsledok agresivity druhej samičky alebo je to niečo iné? Prosím o pomoc.

Dobrý večer. Fotky sú nedostatočné, z toho nič nepoznám. Poriadne nafoďte andulku. Inak platí, že pokiaľ je andulka (alebo jedinec) chorý, ostatný jedinec alebo ostatné jedince to vycítia a prejavia snahu o likvidáciu chorého jedinca. Takto funguje príroda aj v zajatí. Prečítajte si články od váženého chovateľa Grodu, ktorý popisuje správanie sa preživších jedincov (alebo skupín) voči nepreživším! Študujte a pýtajte sa skúsenejších, ktorí Vám isto poradia!

Lillian

15.5.2017 19:16
Lillian

XXX.XXX.32.177

Ďakujem za rady Kike už pierka pomaličky dorastajú.

Přidejte reakci

Přidat smajlík