Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2017 12:31
cone

XXX.XXX.208.224

Můj kamarád- mazlíčkář má krotkou araraunu, dvouletého samce a ten si neustále obírá ocasní péra, současný stav je ocas jen po konce křídel. Máte nějakou radu jak ho tento nešvar odnaučit? Jen co začnou rašit nová péra, pokrátí si je na minimum, prozatím je ještě nekonzumuje, jen je ocvakává!
Sameček je dobře krmen, má dostatek větví na okus, je chovaný volně v místnosti s dostatkem hraček.
Děkuji za odpovědi směrované k danému problému.
šiška ol.

15.5.2017 22:26
Bobibobi

XXX.XXX.253.0

Vyloučit zdravotní problém a doparovat.

16.5.2017 08:04
cone

XXX.XXX.208.224

Bobibobi napsal(a):
Vyloučit zdravotní problém a doparovat.

Dopárování mě napadlo také, ale bydlí v panelovém domě, byl by to v budoucnu problém. Já si kvůli papouškům pořídil RD se zahradou, ale nepředpokládám, že udělá synovec totéž.

16.5.2017 09:47
KaVe

XXX.XXX.45.15

Zdravím, podle vlastních zkušeností si troufám tvrdit že u ararauny bude těžké poradit co s tím. Je mladý, za chvíli nastoupí puberta a potom je možno očekávat změnu. Tento stav není ani o krmení a hračkách, ale o psychice - ručně dokrmovaní velcí arové vzhledem k délce dokrmování bývají špatně socializovaní a proto mívají častěji nějaký problém. Tady může pomoci jedině radikální změna prostředí, na vině může být i nízká vlhkost vzduchu (panelák) a nebo si tak jenom hraje a krátí si dlouhou chvilku.

16.5.2017 10:37
cone

XXX.XXX.208.224

KaVe napsal(a):
Zdravím, podle vlastních zkušeností si troufám tvrdit že u ararauny bude těžké poradit co s tím. Je mladý, za chvíli nastoupí puberta a potom je možno očekávat změnu. Tento stav není ani o krmení a hračkách, ale o psychice - ručně dokrmovaní velcí arové vzhledem k délce dokrmování bývají špatně socializovaní a proto mívají častěji nějaký problém. Tady může pomoci jedině radikální změna prostředí, na vině může být i nízká vlhkost vzduchu (panelák) a nebo si tak jenom hraje a krátí si dlouhou chvilku.

V místnosti kde ararauna přebývá mají čističku a zvlhčovač vzduchu. Dle mého je to ten konec vaší odpovědi - jen si tak hraje. Už ten způsob posedu na bidle při "hraní" - dá ocas před bidlo. Nechá vždy ocasní péra dorůst tak na víc než polovinu a pak je začne veledůležitě probírat a krátit.

16.5.2017 13:07
KaVe

XXX.XXX.45.15

cone napsal(a):
V místnosti kde ararauna přebývá mají čističku a zvlhčovač vzduchu. Dle mého je to ten konec vaší odpovědi - jen si tak hraje. Už ten způsob posedu na bidle při "hraní" - dá ocas před bidlo. Nechá vždy ocasní péra dorůst tak na víc než polovinu a pak je začne veledůležitě probírat a krátit.

No tak pokud to dělá delší dobu tak toho jen tak nenechá - jedině ho něčím zaujmout. Trpělivě ho učit nějakou činnost, která by nahradila tento zlozvyk. Mám v páru šest roků samce araraunu (mazlík do jednoho roku). Původní majitel ho učil skládat duté kostky do sebe podle velikosti a on dodnes rozebírá krmný pult a misky zkouší skládat do sebe.

16.5.2017 13:08
sevak

XXX.XXX.185.171

cone napsal(a):
Můj kamarád- mazlíčkář má krotkou araraunu, dvouletého samce a ten si neustále obírá ocasní péra, současný stav je ocas jen po konce křídel. Máte nějakou radu jak ho tento nešvar odnaučit? Jen co začnou rašit nová péra, pokrátí si je na minimum, prozatím je ještě nekonzumuje, jen je ocvakává!
Sameček je dobře krmen, má dostatek větví na okus, je chovaný volně v místnosti s dostatkem hraček.
Děkuji za odpovědi směrované k danému problému.
šiška ol.

Mláďatá do 3 rokov to robia aj medzi sebou v páre, už som zažil, obaja bez chvostov.Malo by to po čase pominúť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík