dudi

XXX.XXX.120.43
dudi

XXX.XXX.120.43
Tak to je skvele, chovatel mi to prodal jako samici a rikal ze je to kakarik cervenocely...tak ja uz nevim.
starybard

XXX.XXX.195.189
dudi
napsal(a):
Tak to je skvele, chovatel mi to prodal jako samici a rikal ze je to kakarik cervenocely...tak ja uz nevim.
Červenočelý = rudočelý a samice to možná bude, jen jste ji neměl kupovat protože už teď je vidět že jí olézá hlava. Je to pro chov nekvalitní pták.
dudi

XXX.XXX.120.43
A to jsem chtel sehnat samce pro ni.to uz se nezpravy?
Opeření se samožřejmně spraví, pohlaví težko tipovat z takové fotky, možná samice, ale je to tipování. Otázka je jak je stará, jestli už měla mladé. Kakarici při stresu často a hodně pelichají. Takže dostatek zeleniny, roboranu sépiovky a měla by se zapeřit.
Jinak červenočelý = rudočelý
chovu zdar L.P.
dudi

XXX.XXX.120.43
sahulalukas
napsal(a):
Opeření se samožřejmně spraví, pohlaví težko tipovat z takové fotky, možná samice, ale je to tipování. Otázka je jak je stará, jestli už měla mladé. Kakarici při stresu často a hodně pelichají. Takže dostatek zeleniny, roboranu sépiovky a měla by se zapeřit.
Jinak červenočelý = rudočelý
chovu zdar L.P.
Mlade nemela a je 2 roky stara...chovatel ze si poridil paru a ono to prej jsou dve samice tak mi jednu dal...a hledal jsem samecka a byl jsem u chovatele a on rikal jakeho mas ja rikam kakarika, me nenapadlo ze je plno druhu a ze se nemuzou krizit, ze to nedoporucujou, a on me nabyzel samce zlutocely..tak jsem stoho trochu vedle pac jsem myslel ze je to jedno ktery kakarik to bude...a on prej ne.
jinak diky za nazor...
dudi
napsal(a):
Mlade nemela a je 2 roky stara...chovatel ze si poridil paru a ono to prej jsou dve samice tak mi jednu dal...a hledal jsem samecka a byl jsem u chovatele a on rikal jakeho mas ja rikam kakarika, me nenapadlo ze je plno druhu a ze se nemuzou krizit, ze to nedoporucujou, a on me nabyzel samce zlutocely..tak jsem stoho trochu vedle pac jsem myslel ze je to jedno ktery kakarik to bude...a on prej ne.
jinak diky za nazor...
Já myslím, že jsou jen tři druhy. Z toho červenočelí je nejběžnější.
Honza12
napsal(a):
Já myslím, že jsou jen tři druhy. Z toho červenočelí je nejběžnější.
Abych byl přesný tak druhy vzniklé podle nové klasifikace:
Kakariki horský, norfolcký, chathamský, novokaledonský, macquarijský
Druhy stejné jako podle staré klasifikace:
Kakariki žlutočelý, modrokřídlý, červenočelý, antipodský a tahitský
Dále lze ještě můžeme mluvit o 4 poddruzích. (vše viz Silva 2015). Myslím že ty méně známe druhy jsou na pokraji vyhynutí, nebo již vyhynuli, připadně se dají poznat né morfologicky ale sekvenováním DNA takže pro chovatelskou diskuzi nepodstatné. Omlouvám se tedy za nepřesnou informaci o 4 druzích, je jich více.
V zajetí jsou samozřejmně známí a běžní jen žlutočelí a červenočelí a jejich hybridi.
Mnoho zdarů v chovech přeji L.P.
Trošku se přiživím. Včera jsme odchytili tohoto kakarikiho a nevím si rady s pohlavím, tyhle ptáky nechovám a nemám s nimi zkušenost, poradí mi někdo?
bathory
napsal(a):
Trošku se přiživím. Včera jsme odchytili tohoto kakarikiho a nevím si rady s pohlavím, tyhle ptáky nechovám a nemám s nimi zkušenost, poradí mi někdo?
Dobrý den chtělo by to víc kvalitnějších fotek. Myslím si, že by to mohla být samice. Ale nejsem si tím stoprocentně jistý.
Dobry den
Chtela bych se poradit nedokazu poznat pohlavi meho kakarika vcera zakoupen zde i foto predem dekuji.
Mohu se optat zda vite jestli to je mlade ci uz dospely papoušek? Predem dekuji.