Uživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím. Chovají se v hejnu, nejsou nijak zvlášť hluční a můžou být celoročně venku.
Já je nechovám, ale má je můj otec a kamarádi. ( tři a více párů)
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zdravím. Chovají se v hejnu, nejsou nijak zvlášť hluční a můžou být celoročně venku.
Já je nechovám, ale má je můj otec a kamarádi. ( tři a více párů)
Dobrý večer děkuji vám za odpověď. A kdybych chtěl do voliéry o rozměrech d.3m š.1m v.2,5m dát více párů, tak kolik můžu, teda jestli tam může být více párů. Martin.
Http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/7162/latam-vlastovci-myty-a-fakta-o-jeho-chovu/
Zde máte chov latamů dokonale popsaný. Jen jsem jim do krmné dávky ještě přidával moučné červy. Osobně jsem choval 3-4 páry latamů ve společné voliéře s drobotinou, papoušky, drobnými lorii, holoubky a hmyzáky.
Dobrý den chovám 5 párů latamů ve voliéře 3 x 2 x 2 m, celoročně venku. Mají celkem 8 budek a každoročně vyvádí mladé. Osvědčilo se mi krmení směsi pro střední papoušky do které přimíchávám ovocno-vaječnou směs All Pet All MIx, dále jim každý den dávám jednu hrušku, která jim nahrazuje kašičky. Takhle krmím celoročně. Dále se rádi koupou a to i v zimě. Jsou to otužilí ptáci.
lathamusdiscolor
XXX.XXX.195.189
po231010
napsal(a):
Dobrý den chovám 5 párů latamů ve voliéře 3 x 2 x 2 m, celoročně venku. Mají celkem 8 budek a každoročně vyvádí mladé. Osvědčilo se mi krmení směsi pro střední papoušky do které přimíchávám ovocno-vaječnou směs All Pet All MIx, dále jim každý den dávám jednu hrušku, která jim nahrazuje kašičky. Takhle krmím celoročně. Dále se rádi koupou a to i v zimě. Jsou to otužilí ptáci.
Dobrý den, latamové určitě berou i zrno a přidávat jim k tomu all mix je určitě dobrá volba, ale každopádně je nutné jim dávat i nektar pro lorie + ovoce. Krmit je hlavně zrnem je naprosto nedostatečné.