Žako "eurocites"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2017 18:45
papousek123

XXX.XXX.248.4

Dobrý den, jak jste na tom ostatní s vydáním žlutého papíru, já u Středočeského kraje zažádáno zkraje února a stále nic, když tam volám, tak mám prý vydržet. Pomalu 4 měsíce to je docela slušný ne ?

nalim44

29.5.2017 19:44
nalim44

XXX.XXX.215.106

Praha-30.1.zažádáno i se všemi potřebnými podklady-zatím nic.

29.5.2017 21:02
petr111

XXX.XXX.248.246

Pardubice cca 2 tydny vcetne vyjimky prodeji.

30.5.2017 07:48
janau.

XXX.XXX.162.61

Vysočina - do týdne po zažádání dorazil dokument poštou

nalim44

30.5.2017 08:47
nalim44

XXX.XXX.215.106

I s vyjímkou?

30.5.2017 08:56
janau.

XXX.XXX.162.61

nalim44 napsal(a):
I s vyjímkou?

Pokud byl dotaz na mě, tak ne.. Mám doma jen jednoho mazlíka..

nalim44

30.5.2017 11:58
nalim44

XXX.XXX.215.106

Nevím co je na tom pravdy, ale doslechl jsem se, že registrační list-pokud mám kupní smlouvu-je v podstatě k ničemu.Když mám jednoho mazlíka a nebudu ho prodávat, tak mi stačí jako doklad původu kupní smlouva a když ho budu chtít prodat, tak si zažádám o vyjímku.Pokud budu chtít s ptáky obchodovat, tak si na podkladě kupní smlouvy zažádám o vyjímku.Prý to tak v zahraničí funguje a to i v EU.Není to zase jen práce pro práci ze strany českých úřadů.Podotýkám zpráva je neověřená.

30.5.2017 22:05
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

janau. napsal(a):
Vysočina - do týdne po zažádání dorazil dokument poštou

Plus pro pracovnici Krajského úřadu kraje Vysočina, vyřizující agendu CITES.
Po několika kontaktech tel. nebo E- mailem ji hodnotím jako velice vstřícného úředníka.
Dodám, že jsem ji nikdy neviděl.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2017 07:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Olomoucký kraj, zažádáno v únoru, za 14 dní doklady doma

31.5.2017 08:42
janau.

XXX.XXX.162.61

Moudivláček napsal(a):
Plus pro pracovnici Krajského úřadu kraje Vysočina, vyřizující agendu CITES.
Po několika kontaktech tel. nebo E- mailem ji hodnotím jako velice vstřícného úředníka.
Dodám, že jsem ji nikdy neviděl.

Mám s ní stejně dobrou zkušenost, vše po telefonu ochotně poradila a rychle vyřídila

31.5.2017 11:24
cone

XXX.XXX.208.224

nalim44 napsal(a):
Nevím co je na tom pravdy, ale doslechl jsem se, že registrační list-pokud mám kupní smlouvu-je v podstatě k ničemu.Když mám jednoho mazlíka a nebudu ho prodávat, tak mi stačí jako doklad původu kupní smlouva a když ho budu chtít prodat, tak si zažádám o vyjímku.Pokud budu chtít s ptáky obchodovat, tak si na podkladě kupní smlouvy zažádám o vyjímku.Prý to tak v zahraničí funguje a to i v EU.Není to zase jen práce pro práci ze strany českých úřadů.Podotýkám zpráva je neověřená.

Pokud bychom brali jako pravdivé údaje ty, které byly zveřejněny v NováExota, v čas. Papoušci a v prováděcí brožurce od př. Potůčka - pak na tom co jste se doslechl není pravdivého vůbec nic.

31.5.2017 15:32
papousek123

XXX.XXX.248.4

Dotaz zněl na vyjímku. Registrace samotná asi proběhla bez větších problémů ale kdo z Vás má již i vyjímku /žlutý list/ ? Podle info na úřadě Středoč.kraje vyjímku vydává pro celou republiku jen úřad v Praze, takže to tak rychlé nebude, nehledě na to, že ji velká část ptáků ani nedostane.

31.5.2017 15:42
petajz

XXX.XXX.145.8

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Olomoucký kraj, zažádáno v únoru, za 14 dní doklady doma

Žluté papíry sotva.Ty se v tu dobu na žaky ještě ani nevydávali.

31.5.2017 21:49
petr111

XXX.XXX.248.246

Ja je mel soucasne s citesem na mladata za 14 dni postou doma, pardubicky kraj.

31.5.2017 22:14
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

papousek123 napsal(a):
Dotaz zněl na vyjímku. Registrace samotná asi proběhla bez větších problémů ale kdo z Vás má již i vyjímku /žlutý list/ ? Podle info na úřadě Středoč.kraje vyjímku vydává pro celou republiku jen úřad v Praze, takže to tak rychlé nebude, nehledě na to, že ji velká část ptáků ani nedostane.

Tak to byste měl pane doložit.
Domnívám se, že udělení vyjímky z obchodní činnosti tj. tzv. žlutý CITES vydávají KÚ od. životního prostředí. Nikde jsem nezaregistroval informaci, žte by měl tuto kompetenci mít nějaký centrální úřad. Měl byste konkretizovat tvrzení, že velká část registrovaných ptáků vyjímku nedostane a proč. Jde o to, co mají navlečeno za kroužky na nohách.
Protože se otázka týká mnoha chovatelů žaků, prosím Vás, abyste reagoval.
Děkuji ze budoucí kompetentní informaci.
O. Německý.

1.6.2017 16:29
papousek123

XXX.XXX.248.4

Dobrý den, omlouvám se, máte pravdu že vyjímku musí odsouhlasit odbor život.prostředí přísl.KÚ. Napsal jsem to z důvodu takovéto informace od úřednice z KÚ, nevím proč mi toto zdělila, též mi to přišlo jako blbost, neměl jsem to psát, teď jsem ověřoval že je to tak jak píšete, alespoň že je to tak. Doba vyřízení je na každém KÚ jiná, podle počtu a asi podle daného úředníka, na Středoč.KÚ 4 měsíce "žádná doba". Co se týče vyjímky, není na ni automaticky nárok, obdrží ji pouze ten, kdo jasně prokáže původ rodičů. Nebudu psát jak se to dá a nedá "obelhat" ale je jasné že nemalá část chovatelů bude s tímto mít problém. Ještě jednou se omlouvám za zavádějící informaci a díky za upozornění.

1.6.2017 22:06
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

papousek123 napsal(a):
Dobrý den, omlouvám se, máte pravdu že vyjímku musí odsouhlasit odbor život.prostředí přísl.KÚ. Napsal jsem to z důvodu takovéto informace od úřednice z KÚ, nevím proč mi toto zdělila, též mi to přišlo jako blbost, neměl jsem to psát, teď jsem ověřoval že je to tak jak píšete, alespoň že je to tak. Doba vyřízení je na každém KÚ jiná, podle počtu a asi podle daného úředníka, na Středoč.KÚ 4 měsíce "žádná doba". Co se týče vyjímky, není na ni automaticky nárok, obdrží ji pouze ten, kdo jasně prokáže původ rodičů. Nebudu psát jak se to dá a nedá "obelhat" ale je jasné že nemalá část chovatelů bude s tímto mít problém. Ještě jednou se omlouvám za zavádějící informaci a díky za upozornění.

Nemusíte se omlouvat. Vaše odpověď patří do věcné diskuze, která chovatelům žaků něco přinese.
Správně píšete, že na vydání vyjímky není nárok.
To, že vyřízení trvá úředníkům některým KÚ tak dlouho, nezlehčuji jejich práci, je důvod k zamyšlení jejich nadřízených. Bohužel, krajské volby budou až za dlouho.

2.6.2017 06:06
libgas

XXX.XXX.250.121

Zdravím všechny chovatele. O vyjímku jsem žádal součastně s registrací a do 14 dnů bylo vše doma. Znojmo a patříme pod KÚ Brno. Takže za mě spokojenost a pochvala na úřad velice ochotné paní Škorpíkové

Přidejte reakci

Přidat smajlík