jakub12

XXX.XXX.107.74
Dobrý den mal som dva páriky kakarikov červenočelých ale prednedávnom mi uletel samček. Na internete som veľa čital o tom že možu byť spolu aj počas hniezdenia a samček sa postará o obe samičky. Niesom si tým celkom istý a tak by som sa rád poradiť z nejakým skuseným chovateľom. som začistočník preto budem vdačný za každu radu. Vopred dakujem.
Dobrý den
Teoreticky je to možné, ale položte si otázku: Vážně chcete riskovat vyčerpání organismu? Kakarici jsou totiž velmi plodní, v případě že budete mít 2*6 mladých tak to samec dřív nebo později odnese na zdraví.
Doporučuji buď to samici prodat nebo dopárovat jiným samcem. Pro všechny to bude lepší.
Chovu zdar L.P.
Četl jsem o tom, že v zahraničí je takto chovají. Sám jsem to zkoušel, ale dobrotu to nedělalo.
Samice se vyrušovali a jak se potkali tak po sobě vystartovaly. Nic si sice neudělaly, ale byly nervozní.Pro samce to opravdu není jednoduché. Jako experiment možné to je, ale smysl to nemá.Jestli máte své svěřence rád, nedělejte to. Kakariki se množí velice dobře a je lepší aby měli při odchovech klid. Jestli jich chcete hodně, od jednoho páru 15 mladých za rok je běžně. Od dvou páru je to již pořádné hejno.Jestli máte místo, tak sežeňte druhého samce jak Vám radí sahulalukas.