Červenokridli poraďte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2017 15:52
malochovatel

XXX.XXX.251.254

Cervenokridla už snesla 7 vejce a stále nesedí myslíte že ještě sedne ? A ten počet vajec je normální ? 2 samice nemám samec je vybarven jen.

31.5.2017 16:22
petr19

XXX.XXX.234.62

U tohoto druhu je vajec až moc myslím že nesedne jestli už nesnáší vejce odeberte je pravděpodobné že snese znova a třeba zasedne taky se mi to už stalo.

serge

31.5.2017 16:27
serge

XXX.XXX.7.57

Na papagáje červenokrídle je 7 vajíčok ozaj netradičné, ale nie zase raritné. Je to ich prvá znáška? Znáša pravidelne obdeň? Koľko času trávi samička v búdke?

31.5.2017 16:57
malochovatel

XXX.XXX.251.254

Ano letos nasedaji poprvé, snášela každý druhý den. Přes den do záletu nevidím ale občas se venku objeví samec ji do budky na večer zažene ale když sem dnes budku kontroloval tak vajíčka nebyla "teplá" takže z toho usuzuju že nesedí.

serge

31.5.2017 21:14
serge

XXX.XXX.7.57

Takže v podstate samička len občas vyletí von a na krátku dobu opustí znášku. To je absolútne prirodzené, reguluje tak teplotu znášky. Vajíčka nikdy nebývajú natoľko horúce, aby ste to postrehli hmatom. Teplotu tela máte zhruba rovnakú ako je teplota vajíčok, takže to Vás zrejme klame. Ja by som im doprial čo najväčší pokoj, nerušiť ich, nechať samičku sedieť na vajíčkach a časom uvidíte, či sa niečo vyliahne. Vajíčka by som neodoberal, počkal by som na skončenie doby inkubácie posledného vajíčka (cca 20 dní). Môže sa stať, že vajíčka odoberiete a budú v nich zárodky. Verte mi, už som sa viackrát sklamal a dlho si vyčítal, že som bol netrpezlivý a vajíčka príliš skoro odobral v domnienke, že mláďa má po dobe inkubácie. Nespravte chybu ako ja. Časom som získal prax v presvecovaní vajíčok a ak mám istotu, že znáška je neoplodnená, tak ju odoberiem.
Treba to brať tak, že úspech je už len mať toľko vajíčok u papagájov červenokrídlych a ešte k tomu samička pevne sedí na znáške. Pokiaľ by aj nebolo žiadne z vajíčok oplodnené, nič sa nedeje, dajte im čas, pokojne ďalšie 2 - 3 roky. Chce to len trpezlivosť a čas. Prajem veľa zdaru v chove!

serge

31.5.2017 21:18
serge

XXX.XXX.7.57

Ešte dodám, že pokiaľ by sa aj nakoniec vyliahlo napríklad jedno alebo viacero mláďat, ponechajte aspoň pár dní zvyšné neoplodnené vajíčka pri mláďatách, nakoľko im slúžia ako opora držania tela. Sám časom môžete pozorovať, ako sa mláďatá opierajú o zvyšné vajíčka. Neskôr samica zvyšné vajíčka sama zlikviduje, alebo ich po týždni od vyliahnutia posledného mláďatka odoberte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík