domi.kus

XXX.XXX.162.222
Dobrý den chtěla bych se zeptat včera mi něco poklobalo týdenní mládě křepelky takže ho mám doma už samo pije a trochu zobe, ale když se snaží chodit pravou nohu tahá za sebou.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Jestli nevíte co s tou nohou mohl mít.
Nejspis ji ta noha boli - jestli jen kvuli zhmozdeni, nebo zlomenina, na to asi nelze odpovedet..Tak jako tak pokud prezije, tak se ji nozka pozdeji da do normálu..Nepisete ani kde jste je mela a s kym..tzn. ve voliere s papousky a s rodici?Nebo jen s rodici?Nebo jen s matkou?Nebo bez rodice se starsimi kuraty? Nevylihla se uz tak a dostala za to sadu a az ted jste si toho vsimla?
Kazdopadne si myslim, ze jestli prezije utok jako takovy, tak nozka se ji spravi sama..
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Ve voliéře byla s rodiči, ale matka už začala zas nést tak nevím jestli to neudělala ona. A také tam žijou s andulkama.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Křepelka začala po 14 dnech na nohu opět chodit, ale po týdnu začala na nohu trochu kulhat a během dne na nohu úplně chodit. Nevíte co se stalo.
domi.kus
napsal(a):
Křepelka začala po 14 dnech na nohu opět chodit, ale po týdnu začala na nohu trochu kulhat a během dne na nohu úplně chodit. Nevíte co se stalo.
Nezlobte se, ale tohle jsou dotazy, z toho by mě kleplo! Copak se dá radit takhle na dálku, když není možné nožku prozkoumat, jestli není zlomená nebo namožená, nebo jestli se tam neudělal z rány zánět, což se klidně může stát.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Ale ona přestává chodit na obě nohy.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Jsem jen zoufalá, protože mi všichni radí abych malou zabila.
domi.kus
napsal(a):
Jsem jen zoufalá, protože mi všichni radí abych malou zabila.
Prosím Vás, měla jste tedy odchov křepelek. Kolik se jich vylíhlo? Byly všechny OK? Takže i tato? Po týdnu se jí něco stalo. Ostatní sále v pořáku? Dle Vás ji někdo pokloval. Byla tam krev?Bylo vidět zranění?
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Vylíhlo se jich pět, ale tři z nich měly horší start do života, protože prochladly tak jsme je musely vzít domu do inkubátoru. Po jednom dni jsme je vrátili k rodičum a po týdnu zničeho nic tři uhynula. malou kterou mám doma už skoro měsíc rodiče neschání sama jí i pije. Měla poklobané ucho, zobák a tu nohu. Zranění vidět nebylo, ale krev tam byla.
domi.kus
napsal(a):
Vylíhlo se jich pět, ale tři z nich měly horší start do života, protože prochladly tak jsme je musely vzít domu do inkubátoru. Po jednom dni jsme je vrátili k rodičum a po týdnu zničeho nic tři uhynula. malou kterou mám doma už skoro měsíc rodiče neschání sama jí i pije. Měla poklobané ucho, zobák a tu nohu. Zranění vidět nebylo, ale krev tam byla.
Trochu jsem to tak čekala. Myslím, že primární důvod není to poklování, byla špatná spíš od začátku (jako ti uhynulí), což se postupně projevovalo a rodiče to poznají, proto jí nechtěli přijmout a spíš se jí zbavit. Může to tak být a nemusí, ale já se k tomu přikláním. Jestli to tak je, tak prognóza spíš špatná a jestli skutečně ochrne, ta to utracení je na místě, bohužel.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Začíná padat k levé straně. Nohu už asi vůbec necítí, protože se na ní nestavía ani s ní nehýbe. Zatím alespoň jí a pije.
bartrand
napsal(a):
Zkusil jste přidat vápník? Podle toho co píšete mi to přijde 1. špatně vyvážená strana bez potřebných látek v době tvorby vajíčka v samici (křivice) 2. nedostatek vápníku u vylíhnutého kuřátka.
Zdravím, to si myslím, že spíš ne, ale bylo by dobré zjistit od zadavatelky, jak krmí. Chovám křepelky 6 let a vždy bylo tak nějak všechno v normě. Až letos na jaře, devět vajíček a samička seděla dost laxně, alespoň se mi zdálo, často od vajíček odcházela, předtím byly ty náhlé mrazy, i když snášela až potom... Prostě už tehdy se mi to nezdálo. Ve finále teda seděla celkem dobře. Z devíti vajíček se vylíhli čtyři, ostatní se nevyklubali, jedno mrtvé hned, dvě během tří dnů. Jedno přežilo. Z něho je teď ale pěkný gogo, v měsíci větší než otec a zajímavého zbarvení - stříbřitě strakatý. Teď mají druhou várku, devět vajíček, samička sedí jak přibitá, pouze v těch vedrech nad 30 st. chvilku neseděla, malí se mají líhnout každým dnem a jsem si téměř jista, že se vylíhne minimálně sedm kuřátek. Strava stále stejná. Podle mě bylo důvodem nestálé sezení, možná kvůli počasí se samička nemohla rozhodnout, jestli je vhodné kuřátka vůbec vyvést.
Křepelka, co tahá nohu za sebou.
Asi si vysloužím negativní reakce, hlavně od těch citlivých držitelů, ne chovatelů.
Kuřátka hrabavých, kam křepelky také patří, musí být po vylíhnutí životachopná, čilá a shánlivá potravy.
Samozřejmě teplo sucho atd. A pozor na utopení v příliš velké mističce s vodou, zvlášť u čínských, vždyť jsou skoro velikosti čmeláka.
Udržovat uvedeného jedince při životě neprospěje při celkem krátkém životě křepelek ani jemu ani dalšímu chovu.
Chápu Váš soucit, ale neprodlužujte trápení křepelce ani sobě.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Krmím prosou. Po vylihnutí malým dávám kukuřičný šrot a na zemi mají sépiovou kost.
Ale měli jsme tam ještě loňskou samičku a na vajíčkách se střídali a moc neseděly. Jedno z malých po vylíhnutí nemohlo vůbec chodit tak jsme ho měli doma, ale stejně zemřelo.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Zkouším podávat ten vápník jak jste radili tak uvidím jestli to pomůže. Malé také dávám vaječnou směs( sušenou ). Tak to jí a také jí šrot a nějaké vitamíny, ale zatím nevidím skoro žádné zlepšení jen se trochu s pomocí staví na levou nohu jinak pořád spí.
domi.kus
napsal(a):
Zkouším podávat ten vápník jak jste radili tak uvidím jestli to pomůže. Malé také dávám vaječnou směs( sušenou ). Tak to jí a také jí šrot a nějaké vitamíny, ale zatím nevidím skoro žádné zlepšení jen se trochu s pomocí staví na levou nohu jinak pořád spí.
Dobrý večer, jako malý kluk jsem taky choval křepelky a stalo se mi to také, že mi začaly křepelky hynout. Pak jsem někde vyčetl, že potřebují k rozmělňování potravy písek. Hned se na něj vrhly a k dalšímu úhynu už nedošlo. Pak jsem si na to u křepelek dával pozor. Ve vašem příspěvku se nezmiňujete zda písek křepelkám dáváte.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Písek mají rádi se v něm peleší. Malá zatím žije.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Malá dnes už snědla dvě víčka vaječné směsi od přesnídávky a vypila už šest víček od minerálky s vápníkem. Zatím krásně přibírá na váze za dva dny jeden gram. Teď váží třináct gramů. Vím že proti svému braškovi je poloviční, ale snaží se to dohnat. Mamince se mají líhnou v sobotu mladé tak nevím jestli nebudu muset sourozence odebrat uvidim jak se budou rodiče chovat.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Malá začíná dělat pár malých krůčků. Akorát pravá noha je jak vykloubená.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Nožičku ma asi zlomenou tak se snazime zpevnovat klob. Neporadili byste čím, protože mu z nožky všechno pada.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Asi jí to bolí to máte pravdu, ale já nevím kde je nejbližší veterinář. Nožičku má staženou obynadlem tak jí drží alespoň trochu rovně. Dnes se nám také narodily ti prťousci má jich sedm čtyři hnědé a tři bílé zbytek byly zalíhlí.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Nevíte prosím co by mohlo ošklivě poklobat ti tři žluté malé křepelky. Všechny umřely a ještě umřelo jedno hnědé.
Hsjsk

XXX.XXX.8.5
Vy byste neměla nic chovat, leda gumovou kachničku!
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Ve voliéře jsou s rodiči a starším sourozencem a s andulkama, ale teď jsou odstaveni v samostatné kleci.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
A nevíte proč.
eli22
napsal(a):
S největší pravděpodobností sameček (otec).
Musím souhlasit když moje první kurata dospívaly tak je samec zacal neskutecne napadat, protože si samice udelala dalsi snusku. A ted jsem samce odebral na dobro, protože moje chovna krepelka nema peří na hlave.Jak jí porad pojímal tak jí uplne orval. A dal bych vam radu křepelky jsou hezke po vylíhnutí je rados se dívat na to jak jim samicka nosí larvy mravencu ktere jim tam dam, ale vždy si jich nechte maximalne 5, protože když jich mate patnact tak to nejde. A hlavne se chtejí rozmnožovat každy rok min.3 už se mi tam zas válí 2 vajícka.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
Tak naše křepelka je sameček. Zatím roste, ale od té doby co opět prěstala chodit tak nemůže natáhnou prsty na mohou. Takže chodí po pokrčených prstech. Jedno z těch tří malých kuřátek je menší a hůř prospívá. Sourozencům už rostou brka na křídlech a jemu pořád nic a také ho musíme brát domů, protože venku s nimi rodiče moc nesedí a jemu je zima.
domi.kus

XXX.XXX.162.222
domi.kus
napsal(a):
Posílám foto nohou.
Už se konečně slitujte a místo zveřejňování fotek se k tomu postavte čelem - to vám toho zvířete fakt není líto? Co zajet na veterinu - od 30.6. (viz váš přípěvek) jste si už mohla zjistit, kde je nejbližší veterinář, a když nebude prognoza dobrá, jako že asi nebude, tak nechat konečně uspat, vždyť co má dělat křepelka, která nemůže chodit a navíc ji to možná (za mne určitě) bolí?
plebis

XXX.XXX.26.67
domi.kus
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych se zeptat včera mi něco poklobalo týdenní mládě křepelky takže ho mám doma už samo pije a trochu zobe, ale když se snaží chodit pravou nohu tahá za sebou.
dobrý den stalo se mi to stejné ale u velké křepelky