No name
XXX.XXX.36.133
Zdravím před pár dni, jsem přikládala nové téma... správně jste mi odpověděli že to je lejsek šedý... dnes, (pátek) jsem byla na chalupě.. kvůli elektřině atd.. že zvědavosti se jdu podívat nahoru k vajíčkům.. a co se stalo? Vajíčka nikde! Jen hnízdo.
Hnízdíl v druhém patře a kuna by tam nevylezla.
Myslíte že se vylíhli? Nebo co? Nechápu.
Děkuji za odpověď.
No name
XXX.XXX.36.133
A nikde skořápky nebyly. Jeto jako kdyby ninja chtěl zahladit stopy a povedlo se.
No name
napsal(a):
A nikde skořápky nebyly. Jeto jako kdyby ninja chtěl zahladit stopy a povedlo se.
Kuna vyleze všude, straky, sojky, víc mě nenapadá. U nás kavky - Českomoravská vrchovina, vyberou mladé i z budky špačkům, pokud na ně dosáhnou, ale kavky jinde v ČR jsou skoro vzácné. I ořešník, ač se to nmohým nezdá vezme i mladé.
Popište to umístění hnízda. Mně se to na lejska nezdá. Před lety mně na domě budce hnízdili.
No name
XXX.XXX.36.133
Moudivláček
napsal(a):
Kuna vyleze všude, straky, sojky, víc mě nenapadá. U nás kavky - Českomoravská vrchovina, vyberou mladé i z budky špačkům, pokud na ně dosáhnou, ale kavky jinde v ČR jsou skoro vzácné. I ořešník, ač se to nmohým nezdá vezme i mladé.
Popište to umístění hnízda. Mně se to na lejska nezdá. Před lety mně na domě budce hnízdili.
Lejsek je to 100%. Podívejte se na Wikipedii. Zde nelze vylést jelikož to je prostě hladké úplně. Kuna se tam jednou snažila vylést ale marně. No opuštěná chaloupka. Ta chalupa má 2 patra. A v druhém patře v Růžku malé hnízdo s flekatýmy vejci...
No name
XXX.XXX.36.133
No name
napsal(a):
Zdravím před pár dni, jsem přikládala nové téma... správně jste mi odpověděli že to je lejsek šedý... dnes, (pátek) jsem byla na chalupě.. kvůli elektřině atd.. že zvědavosti se jdu podívat nahoru k vajíčkům.. a co se stalo? Vajíčka nikde! Jen hnízdo.
Hnízdíl v druhém patře a kuna by tam nevylezla.
Myslíte že se vylíhli? Nebo co? Nechápu.
Děkuji za odpověď.
Napsal to už Moudivláček, vajíčka mohl odnést buď krkavcovitý pták nebo kuna. Pokud Vás viděl některý z krkavcovitých ptáků, jak děláte kontrolu hnízda, tak se mohl letět podívat na co jste se koukala. Krkavcovití ptáci jsou hodně zvědaví a bohužel hodně hnízd zásluhou zvědavostí člověka krkavcovití vyplení.
Jinak, co se týče ptáčat, jestli už vylítla z hnízda, tak to určitě ne. Dá se to jednoduše zjistit. Nějaký čas zabere doba sezení na vajíčkách než se z vajíček vylíhnou mláďata a poté ještě trvá několik dní než vylítnou z hnízda. Nějaký predátor celou snůšku zlikvidoval. Je to koloběh života, kterým se řídí přírodní zákony.
Naštěstí velká část drobných pěvců zahnízdí dvakrát i třikrát během hnízdního období.