Dobrý den,
Stále spekulujeme nad výběrem vhodného papouška.Nikdy jsme papouška neměli tak nevíme jakého vybrat.
Uvažovali jsme nad Alexandr malý, Alexandr velký, dále jsme koukali na mníšek šedý, pyrura hypoxantha, A ještě nad žakem.
Mohl by mi někdo poradit s výběrem ?
Papouška chceme jako mazlíka, kterého budeme mít doma ale přes léto máme možnost ho dát na, letní byt"
Chtěli bychom kontaktního papouška který by se mohl naučit i pár slov.
Předem dekuji.
Evachoc
napsal(a):
Dobrý den,
Stále spekulujeme nad výběrem vhodného papouška.Nikdy jsme papouška neměli tak nevíme jakého vybrat.
Uvažovali jsme nad Alexandr malý, Alexandr velký, dále jsme koukali na mníšek šedý, pyrura hypoxantha, A ještě nad žakem.
Mohl by mi někdo poradit s výběrem ?
Papouška chceme jako mazlíka, kterého budeme mít doma ale přes léto máme možnost ho dát na, letní byt"
Chtěli bychom kontaktního papouška který by se mohl naučit i pár slov.
Předem dekuji.
Dobrý den, pokud jste v životě neměli žádného papouška, tak bych vám nejdříve doporučil navštívit nějakou domácnost, kde mají papouška jako mazlíčka. At víte co vše to obnáší.
Váš výběr není moc vhodný. Jste začátečníci a chcete hned velke a náročnější papoušky.
Doporučuji začít andulkou popřípadě větší korelou. Až zvládnete chov a přizpůsobite chod domacnosti potřebám papouška můžete zkusit i něco většího. Možná že taky už po andulce nebo koreele nebudete chtít žádného papouška.
Jen připomínám. Každý den úklid, krmení a hraní si s papouškem tj tak 2-3 hodiny denně. Jestli nemáte hlídání tak žádná dovolená atd atd. Přeji vám šťastné rozhodnuti.
Were Vám naprosto pravdivě odpověděl.
Já jen dodám, abych Vás neodradil, že to tak apokalypticky nevidím. Andulka, korela a i jiní levní australští papoušci bez Vás vydrží i při dovolené. Ale náročnější a dražší mluvící papoušky si odřekněte. Ušetříte peníze a zklamání.
Mníšek to s Vámi vydrží, ale na žaka zaopomeňte!