Okrasné ptactvo do venkovní voliery

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2017 20:44
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Zdravím všechny místní rádce. Předem upozorňuji, že jsem v chovu ptactva naprostý amatér. Měl bych jeden, možná pro Vás stupidní dotaz. Postavil jsem manželce voliéru pro morčata (5 x 2,5 x 1,8 m, D x Š x V ). A je mi líto, že je využitá jen plocha dna. Bylo by možné s morčaty chovat i nějaké ptactvo, aby se zaplnilo horní patro? Podmínka něco co může být od jara do podzimu venku a co zvládne i začátečník. Věci stylu, že nebude dovolená atd. nepotřebuji slyšet. Máme statek s hospodářskými zvířaty takže tak smajlík Předem děkuji za slušné odpovědi.

19.6.2017 06:33
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Korely, andulky, papoušci horští, nebo rozely.a to byste mohl met celoročně venku.nebo pokud byste je zimoval v teple tak i Alexandry malé.

19.6.2017 06:48
kareta

XXX.XXX.84.6

Od jara do podzimu mužou být venku všichni exotičtí ptáci. Ale podle mě si spolu s morčatama být ve voliéře nezaslouží. Je vidět že jste v tomhle směru opravdový amatér jak sám píšete a je to opravdu alespoň podle mě stupidní dotaz. Manželka at si vybere. Bud ptáky nebo morčata.

19.6.2017 07:24
kareta

XXX.XXX.84.6

Nehledě nato že ptáci by sbírali a pojídali zbytky potravy na dně voliéry pochcané od morčat.

19.6.2017 08:58
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Nebude to taková tragédie, pokud se bude voliéra udržovat v čistotě. Morčata "chodí "chcát na jedno místo a misky se žrádlem mohou být výš než na dně voliéry. Viděl jsem nějaký americký film o nechtěných papoušcích a tam měl ve velké voliéře s papoušky typu ara králíky a ti jsou na tom s hygienou podobně jako morčata. Nepořizoval bych si papoušky typu kakariky nebo neofémy co se zdržují často na zemi.

Myššš

19.6.2017 09:04
Myššš

XXX.XXX.11.210

Jakožto chovatelka morčat a kanára říkám rozhodně NE. Morčata mají velmi citlivý sluch a křik papoušků nebo zpěv malých pěvců jim způsobí akorát tak neurozu. Morčata mají během dne několik vrcholů aktivity a několik útlumů, kdy spí (většinou s otevřenýma očima) a ptačí zvuky by je rušily. Navíc budou neustále pokálená od ptáků. Taky se instinktivně lekají rychlých pohybů shora, protože v přírodě jsou jedni z jejich predátorů draví ptáci.
Pokud chcete ptáky i morčata, vybudujte ještě jednu voliéru.

19.6.2017 11:03
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Myššš napsal(a):
Jakožto chovatelka morčat a kanára říkám rozhodně NE. Morčata mají velmi citlivý sluch a křik papoušků nebo zpěv malých pěvců jim způsobí akorát tak neurozu. Morčata mají během dne několik vrcholů aktivity a několik útlumů, kdy spí (většinou s otevřenýma očima) a ptačí zvuky by je rušily. Navíc budou neustále pokálená od ptáků. Taky se instinktivně lekají rychlých pohybů shora, protože v přírodě jsou jedni z jejich predátorů draví ptáci.
Pokud chcete ptáky i morčata, vybudujte ještě jednu voliéru.

Souhlasím s Vámi, ono to není negativum jen pro papoušky jak všichni shora píší. Třeba obyčejné andulky jsou schopny morčata obtěžovat i cíleně a vydrží to neskutečně dlouho. O tom kálení je to taky pravda, akorát od papoušků a ptáků obecně je bordelů víc jak od těch morčat (řada morčat chodí na záchod na stabilní místo a nepouští to jen tak hala bala), což se o exotech říct nedá. A zvukově to taky. To bych si ještě tak dovedl představit kanáří pár, nebo pár zebřiček, ovšem se všemi negativy pro morčata, jaká byla popsána.

19.6.2017 16:18
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Všem děkuji za reakce. Jak už jsem říkal s exoty nemám zkušenosti a tak jsem se zeptal. Nejde mi o to tam za každou cenu něco nacpat. Byl to jen nápad, jestli by nešlo využít horní patro. Dobrý nápad to není a tím to končí.

19.6.2017 19:13
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Vše již bylo řečeno, na dno bych dal křepelky, nahoru andulky a paráda.
Já vím, asi to neprojde, když jsou tam doma morčata.

19.6.2017 20:11
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Přesně, to opravdu neprojde :-D Přes morčata vlak nejede... tak holt to celé zůstane pro morčata.

19.6.2017 20:49
bb-k

XXX.XXX.13.145

Taková voliéra si zaslouží nějaké ptáky, třeba jen nějaký tichý, větší, neškodný pár a pokud máte podmínky, zkuste morčata navolno-moji dva známí to tak mají a je to úžasné.

19.6.2017 22:57
lupus4

XXX.XXX.125.254

bb-k napsal(a):
Taková voliéra si zaslouží nějaké ptáky, třeba jen nějaký tichý, větší, neškodný pár a pokud máte podmínky, zkuste morčata navolno-moji dva známí to tak mají a je to úžasné.

zkuste morčata navolno-moji dva známí to tak mají a je to úžasné

Jj, kunám, kočkám atd... se to bude moooc líbit

Myššš

20.6.2017 08:47
Myššš

XXX.XXX.11.210

bb-k napsal(a):

OMG! Domácí morčata na volno - to může napadnout jen člověka, co nemá k morčatům žádný vztah. Uloví je buď kuna, nebo dravý pták. Tazatel se neptal, jak se snadno a rychle zbavit morčat.
Radil byste chovat ptáky na volno? Asi ne, že? Ale morče je levné a snadno k sehnání, tak "snese všechno".

20.6.2017 20:53
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Tak tak. U nás by byla životnost volně puštěných morčat hodně malá smajlík Priorita jsou jednoznačně morčata, pokud k nim nic nepůjde, nedá se nic dělat. Budou mít celou voliéru pro sebe.

22.6.2017 15:37
irča

XXX.XXX.100.18

A co takhle rozdělit část voliéry podélně do tvaru U (např. metr na šířku) a mít ve voliéře několik větších klecích po obvodu. Do klecí dát dno a morčata nebudou mít trus od ptáků. Určitě by tam šli dát nějaké andulky, žebřičky nebo astrildi. Mám droboť v jedné velké místnosti i s morčatama a nemám problém.

Moucha

29.6.2017 17:48
Moucha

XXX.XXX.168.56

Zdenda1987 napsal(a):
Tak tak. U nás by byla životnost volně puštěných morčat hodně malá smajlík Priorita jsou jednoznačně morčata, pokud k nim nic nepůjde, nedá se nic dělat. Budou mít celou voliéru pro sebe.

Meli jsme to tak nekolik let a v pohode, akorat v zime chodi morcata do bytu a volierou se mi prohnala kuna a bylo po ptakach. Ted je voliera v rekonstrukci a ceka na novy osazenstvo. Ted jsem se byla u ruznych chovatelu koukat na papousky a naprosto chapu proc vam to nikdo nedoporucuje, na zem byva opravdu ekl, vyloupany zrni, atd.. Neni pravda ze by ptaci sr.li na morcata, my to mame tak ze tam kde maji morcata krmeni jsou pod previsem z prken, kde maji ptaci zalezy proti vetru a tak. Uklid musi probihat cca 3 tydne, jednou tydne i velky, tj, vsechno z voliery ven, co potrebuje tak umyt, odstranit vsechnu travu na podlaze, kostetem namokro umyt podlahu, meli jsme zelezny platy, ted bude beton se zaterem. byla to uzasna symbioza, zvykli si na sebe, kdyz jsme dali novy zeleny, lezli si tam spolecne. Zalezi teda na tom, jestli se da udrzovat podlaha, nekdo tvrdi ze to ptaky rusi, nase to nerusilo, naopak byli zvedavi copak bude novyho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík