Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2017 09:31
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.84.10

Napadlo mě založit toto vlákno, jelikož sám jsem neznalý v tomto směru a třeba by to napomohlo i ostatním zajímajícím se o tuto problematiku:
Poměrně často se v inzerátech nejen na ifauně objevují nabídky k prodeji nějakého toho ptačího druhu vyskytujícího se ve volné přírodě na našem území, stává se, že prodejce nenabízí k ptactvu potřebné doklady s odpovědí že tento druh pod legislativu nespadá, respektive k jeho chovu nejsou zapotřebí příslušné doklady jako například ke stehlíkům, jenže při koupi neznalého si nový majitel zadělává na průšvih z nelegálního držení a hrozí mu tučná pokuta. Jak to tedy je? Jsou nějaké druhy, kterých se to netýká? Popřípadě je k nahlédnutí nějaký seznam druhů?

23.6.2017 16:59
pm302

XXX.XXX.189.106

Luboš Jedlinský napsal(a):
Napadlo mě založit toto vlákno, jelikož sám jsem neznalý v tomto směru a třeba by to napomohlo i ostatním zajímajícím se o tuto problematiku:
Poměrně často se v inzerátech nejen na ifauně objevují nabídky k prodeji nějakého toho ptačího druhu vyskytujícího se ve volné přírodě na našem území, stává se, že prodejce nenabízí k ptactvu potřebné doklady s odpovědí že tento druh pod legislativu nespadá, respektive k jeho chovu nejsou zapotřebí příslušné doklady jako například ke stehlíkům, jenže při koupi neznalého si nový majitel zadělává na průšvih z nelegálního držení a hrozí mu tučná pokuta. Jak to tedy je? Jsou nějaké druhy, kterých se to netýká? Popřípadě je k nahlédnutí nějaký seznam druhů?

Xx.

23.6.2017 17:03
pm302

XXX.XXX.189.106

Pošlete e-mail, pošlu Vám seznam. pm302@seznam.cz.

23.6.2017 17:48
lupus4

XXX.XXX.170.1

Z u nás žijících ptáků nepotřebujete doklady pouze na bažanta obecného, kachnu divokou a hřivnáče. Na ostatní můsíte mít doklady.

24.6.2017 08:29
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.84.10

Muj email: Lubos.jedlinsky@seznam.cz moc dekuji.

27.6.2017 08:34
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.138.255

Tak ze vlastně krom tech tri druhu musejí mit doklady všechny i napeiklad BRKOSLAV SEVERNI ktery je tady nabizen na ifaune bez kroužku? Kdyz nema kroužek nelze tedy chov zlegalizovat?

27.6.2017 08:59
lupus4

XXX.XXX.29.239

Tak ze vlastně krom tech tri druhu musejí mit doklady všechny i napeiklad BRKOSLAV SEVERNI ktery je tady nabizen na ifaune bez kroužku? Kdyz nema kroužek nelze tedy chov zlegalizovat?

Jo, musí

čemu na tom furt nerozumíte?

27.6.2017 09:11
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.138.255

Mate me to jen, pan tady nabizi sykorky, brkoslavy a jine bez kroužku tudíž bez dokladu jak tvrdíte, ty brkoslavove a sykorky azurove me zajímali ani cena nebyla horentní jen me zarazilo ze nejsou kroužkované a pri dotazu zda maji potřebné papíry pan jiz neodepsal, myslel jsem ze prave tyto dva druhy tam nespadaji. Nic vic.

keke

27.6.2017 09:42
keke

XXX.XXX.17.3

lupus4 napsal(a):
Z u nás žijících ptáků nepotřebujete doklady pouze na bažanta obecného, kachnu divokou a hřivnáče. Na ostatní můsíte mít doklady.

Já nechápem len jedno, sme členmi EU a každý má iné zákony, napríklad Talianom nerobí problém ani lastovićka a ani lesná hrdlićka, z tieto spomínané vtáky na Slovensku chránime a Taliani z nich robia špeciality.

28.6.2017 08:19
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.138.255

To je právě to, celá vymaštěná EU v zahraničí je bez problemu loví a zabijí a u nás si dáte čížka ač třeba poraněného do klece a je průšvih, nehledě na to pokud by jste odchov z klece pustil do volné přírody, to je další průser, no nic nenaděláme, pokud budem v tý pasti EU budou se nám pořád míchat do našich zálib a omezovat životy, lepší to nebude, jenom horší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík