Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2017 11:15
Snakei

XXX.XXX.168.2

Ahoj, zasedla mi andulka, pravidelne snasi, ale je problem s ostatnima. Zajimaji se o ni dva samci, a jedna samice. Samice ji krmi a samce od ni odhani. A nebo sem netrefil pohlavi? Na fotce jsou zeleni samci, ty odhani, a zluta "samicka" ktera je odhani. Ctvrta andulka sedi. Co s tim? Mimochodem, u te zlute si nikdo neni jistej pohlavim...

29.6.2017 12:47
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Snakei napsal(a):
Ahoj, zasedla mi andulka, pravidelne snasi, ale je problem s ostatnima. Zajimaji se o ni dva samci, a jedna samice. Samice ji krmi a samce od ni odhani. A nebo sem netrefil pohlavi? Na fotce jsou zeleni samci, ty odhani, a zluta "samicka" ktera je odhani. Ctvrta andulka sedi. Co s tim? Mimochodem, u te zlute si nikdo neni jistej pohlavim...

Horší foto nemáte?!Nafoťte ptáky z anfasu při dobrém světle, jinak je Váš dotaz bezpředmětný!K.

29.6.2017 12:56
machlena

XXX.XXX.96.44

Ta žlutá bude jistě samec...podle fotky to nejde poznat, ale podle chování bych to tak tipla. Kdyby to byla samice tak se bude zajímat o druhou budku a bude chtít taky hnízdit, ale ještě jsem neviděla aby samici v budce krmila jiná samice (ale to neznamená, že když jsem to neviděla že se to nemůže stát , ale silně o tom pochybuju). A pokud ji ti dva zelení zlobí tak je oddělte.

29.6.2017 17:29
lupus4

XXX.XXX.12.246

Tak není to žlutá, ale straka a z těch mizernejch fotek to vypadá na "andulku"...
bez pořádných fotek to je pro kněžnu Libuši...

29.6.2017 18:36
Snakei

XXX.XXX.168.2

Zkusil jsem lepší foto. Ona ma podivny chovani, chvilema se nechava krmit jednim ze samcu a zkouma sousedni budku...

29.6.2017 18:37
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Samec.

29.6.2017 18:46
Snakei

XXX.XXX.168.2

Tak ted koukam, ze je to dle ozobi samec. Zajimavy je, ze sem si toho vsimnul az na fotce... ale, co s tema dvema, kteri na ne neustale dorazi? Jeden dneska dokonce zacal chodit do budky za samickou...

29.6.2017 19:36
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Více samců nevadí, hašteření by nemělo přerůst v agresivitu.
Horší by bylo více samic. Jestli jste chtěl dva páry tak přidejte ještě jednu samici, ale samce navíc tam nechte.Budka by měla být rovněž navíc, aby si samice mohly vybrat.

30.6.2017 06:26
machlena

XXX.XXX.96.44

Pokud ta jedna samice zasedla tak novou bych tam teď určitě nepřidávala. Zalíbí se jí zrovna ta obsazená budka a bude po hnízdění. Pro letošek bych ty dva navíc oddělila a po hnízdění přidala jednu nebo dvě nové samičky. Přeji ať se dobře rozhodnete a vše dobře dopadne.

30.6.2017 08:51
Snakei

XXX.XXX.232.180

Mam 6 samcu a 4 samice. Jen tyhle me zlobi. Obcas nekdo rika, at je rozdelim, tak porad nevim. Budek maji sedm.

1.7.2017 08:48
Snakei

XXX.XXX.168.2

Tak jsem tem dvema dnes koupil samicku a prestehoval je jje ke korelam. Tak uvidim. smajlík

1.7.2017 09:01
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Snakei napsal(a):
Tak jsem tem dvema dnes koupil samicku a prestehoval je jje ke korelam. Tak uvidim. smajlík

Mělo by to vyjít, budou se oba vnucovat samici a zabaví se na celý den.
Kdy\by zasedla, stává se že mladé dokrmuje i druhý samec.

1.7.2017 13:41
Snakei

XXX.XXX.168.27

Vsechno je az moc zalite sluncem, puvodni par si vesele krmi, "vystavni" samecek si vsima nove andulky a ten druhej ma vlastni zivot. To sem zvedavej, jak rychle se dostavi dalsi problem. smajlík

1.7.2017 14:07
machlena

XXX.XXX.96.44

Ježíííš, vy jste pesimista , pokud čekáte že se dostaví další problém, tak se jistě dostaví...když je očekáván...proč si to přivoláváte? Těště se z toho že vše je zalité sluncem a nevyhlížejte další potíže . Prostě problém už byl...už není a další nebude ...jak prosté...Hezký den všem přeji a pesimistům obzvlášť .

11.7.2017 16:25
Snakei

XXX.XXX.168.2

Další problém už je bohužel tady. V neděli se začali líhnou a nekrmí, už dvě mrtví s prázdným voletem. Na dokrmování nemám kůli práci čas, nějaká jiná možnost, jak zbylích pět zachránit?

Přidejte reakci

Přidat smajlík